Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΚέντρο Έρευνας και Καινοτομίας (FIZ) για την BMW

Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας (FIZ) για την BMW

 BMW Group FIZ pic 010Το BMW Group ξεκινά μία εκτενή επέκταση του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας (FIZ) βόρεια του Μονάχου. Το βασικό σχέδιο (masterplan) του “FIZ Future”, που είναι προϊόν ενός διαγωνισμού αστικής ανάπτυξης, θα επεκτείνει το κέντρο εξέλιξης κατά 50% περίπου μέχρι το 2050. Το BMW Group θα επενδύσει γύρω στα 400 εκατομμύρια ευρώ στην πρώτη φάση της κατασκευής, το οποίο θα δημιουργήσει μια βιώσιμη υποδομή για την ανάπτυξη της μελλοντικής μετακίνησης.

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Horst Seehofer, ο Δήμαρχος του Μονάχου, Dieter Reiter και ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, παρευρέθηκαν στην επίσημη τελε τή θεμελίωσης του έργου, στην περιοχή Milbertshofen του Μονάχου. Πρόκειται για την κατασκευή ενός κτιριακού συγκροτήματος συνολικού εμβαδού 157.000 m2. Από το 2019 και μετά, περίπου 5.000 άτομα θα εργάζονται εδώ σε καινοτόμους open-plan χώρους εργασίας, εξελίσσοντας υλισμικό (hardware) και λογισμικό (software) για τα μελλοντικά οχήματα της εταιρίας.

Το βασικό σχέδιο του FIZ Future

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής, NUMBER ONE > NEXT, το BMW Group και το πρόγραμμα FIZ Future στοχεύουν στη δημιουργία ενός πλαισίου μακροπρόθεσμης ανάπτυξης για το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας. Με περίπου 26.000 θέσεις εργασίας και επιφάνεια σχεδόν ενός εκατομμυρίου τ.μ., το κέντρο είναι ήδη η μεγαλύτερη εγκατάσταση του BMW Group. Σε διάφορα στάδια, η επέκταση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για άλλους 15.000 εργαζόμενους μέχρι το 2050. Στόχος είναι η δημιουργία χώρου, αλλά το σημαντικότερο, η επίτευξη των κατάλληλων συνθηκών εργασίας για το μέλλον. Τεχνολογικές αλλαγές, που υπαγορεύουν η ψηφιοποίηση και η συνδεσιμότητα, απαιτούν ευέλικτες δομές ομάδων, γρήγορες αποφάσεις και άμεση εφαρμογή. Γι’ αυτό, τα νέα κτίρια θα προσφέρουν πρωτίστως ανοιχτούς, ευέλικτους χώρους όπου τα μέλη του προσωπικού θα μπορούν να συναντώνται, να συζητούν και να υλοποιούν άμεσα τις ιδέες τους – για παράδειγμα, δοκιμάζοντας νέο λογισμικό (software) για ένα πρωτότυπο όχημα σε κάποιο εργαστήριο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και βλέποντας άμεσα τα αποτελέσματα. Επομένως, η επέκταση και η αναδιοργάνωση του FIZ αποτελεί μία επένδυση όχι μόνο στη μελλοντική ανταγωνιστικότητα της εταιρίας αλλά και σε ελκυστικούς, προηγμένους χώρους εργασίας.

 

Στο διαγωνισμό αστικής ανάπτυξης που διοργανώθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 σε συνεργασία με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικοδομικών Κανονισμών της Πόλης του Μονάχου, η πρόταση της αρχιτεκτονικής εταιρίας HENN ήταν εκείνη που εντυπωσίασε περισσότερο. Ξεκινώντας από αυτή – και με τακτική εμπλοκή κατοίκων της περιοχής – καταρτίστηκε και εγκρίθηκε ένα βασικό σχέδιο FIZ Future από το Συμβούλιο της Πόλης του Μονάχου τον Ιούλιο του 2016, σαν βάση για την επέκταση. Μετά από την τελετή έναρξης της κατασκευής του έργου, θα δημιουργηθούν – μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα – περαιτέρω διοικητικά γραφεία, εγκαταστάσεις έρευνας και εργαστήρια, καθώς και πάγκοι δοκιμών και στούντιο σχεδίασης.

Πηγή: ΒΜW

Save

Save

Save

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο