Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤεχνολογίαΤρίχρονος(?!) κινητήρας από την LiquidPiston

Τρίχρονος(?!) κινητήρας από την LiquidPiston

Η τεχνολογία κινητήρων εσωτερικής καύσης δεν βρίσκει συχνά τον δρόμο της στην δημοσιότητα. Καθώς μέσα στην επόμενη δεκαετία όλοι περιμένουμε την επικράτηση των ηλεκτροκινητήρων στην  αυτοκίνηση, όλοι πιστεύουμε ότι αυτό είναι το μέλλον και έτσι δεν μας κινούν το ενδιαφέρον διάφορες καινοτόμες ιδέες από τον χώρο την κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Όταν όμως βλέπουμε μια τεχνολογία που επιτρέπει σε έναν κινητήρα να κάψει όλα τα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο) και μάλιστα -σύμφωνα με τον κατασκευαστή του- είναι 30% ελαφρύτερος και  50% και οικονομικότερος από τον αντίστοιχο εμβολοφόρο, τότε ένας τύπος Autoholix πρέπει να μάθει περισσότερα.

Η  LiquidPiston μετά από 13 χρόνια έρευνας και εξέλιξης πάνω στην  ιδέα του Dr. Nikolay Shkolnik -που ανακάλυψε τον κινητήρα ΗΕHC(High Efficiency Hybrid Cycle), παρουσίασε  καινοτόμο κινητήρα που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα ενός κινητήρα Wankel με εκείνα ενός εμβολοφόρου σε ένα μοναδικό υβριδικό σύστημα εσωτερικής καυσης με τρεις κύκλους.

Η όλη ιδέα μοιάζει πολύ με εκείνη του κίνητρα Wankel μόνο που ο τριγωνικός ρότορας περιέχει έναν επιπλέον θάλαμο συμπίεσης και καύσης μέσα στον ρότορα που κινείται μέσα σε έναν μεγαλύτερο  κυκλικό θάλαμο καύσης.

Μια εικόνα… χίλιες λέξεις!

 

Αυτή την στιγμή η LiquidPiston παράγει έναν τον LiquidPiston mini X, έναν βενζινοκινητήρα στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου (διαστάσεις 16.7 x 15.7 x 13.7εκ), που δεν χρειάζεται λιπαντικό και που ζυγίζει μόλις 1,8 κιλά και αποδίδοντας 5 ίππους στις 10,000σαλ.

Παράλληλα σύμφωνα με την εταιρεία είναι 20% πιο οικονομικός και επειδή έχει λιγότερα κινούμενα μέρη παρουσιάζει μηδενικούς κραδασμούς ενώ είναι και εξαιρετικά αξιόπιστος.

Ο συγκεκριμένος τύπος κινητήρα είναι ιδανικός για αεροσκάφη και  drones, ενώ στην πετρελαιοκίνητη εκδοχή του θα αποτελέσει ιδανική λύση για ηλεκτρογεννήτριες καθώς θα ζυγίζει 3 φορές λιγότερο συγκριτικά με έναν εμβολοφόρο και θα χρειάζεται 50% λιγότερα καύσιμα.

Η DARPA θα εξοπλίσει με αυτόν τον κινητήρα την επόμενη γενιά των στρατιωτικών drones και τηλεκατευθυνόμενων σκαφών. Για να δοκιμαστεί η αξιοπιστία του κινητήρα ο  LiquidPiston mini X, τοποθετήθηκε πάνω σε ένα καρτ το οποίο η LiquidPiston φιλοδόξει να  καλύψει 300, 000 χλμ με τον ίδιο κινητήρα.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά και προτερήματα

LiquidPiston’s 4-stroke HEHC-cycle engines are designed to be:

Lightweight and Compact

  • High power density – up to 2 HP/Lb (3.3 kW/kg)
  • 30% smaller and lighter for spark-ignition (SI) gasoline engines
  • Up to 75% smaller and lighter for compression-ignition (CI) diesel engines

Quiet

  • No poppet valves
  • Exhaust turbulence minimized by over-expansion; no muffler required

Low-Vibration

  • Only two primary moving parts, optimally balanced, resulting in near-zero vibration

High-Efficiency

  • 20% decrease in fuel consumption possible for SI gasoline engines
  • 50% decrease in fuel consumption possible for CI diesel engines

Multi-Fuel Capable

  • Diesel, gasoline, natural gas, JP-8

Scalable

  • From 1 HP to over 1000 HP

 

Οι  Tech Geeks θα βρουν πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο ακόλουθο Link : http://liquidpiston.com/technology/technical-papers/.

Πηγή: LiquidPiston

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο