Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήVideo LibrayΕπένδυση 200 εκατ. ευρώ από το BMW Group σε Κέντρο Τεχνολογίας Κυψελών...

Επένδυση 200 εκατ. ευρώ από το BMW Group σε Κέντρο Τεχνολογίας Κυψελών Μπαταριών (Video)

BMW prototype-production1 Το BMW Group παραμένει προσηλωμένο στην υλοποίηση της στρατηγικής ηλεκτρικής μετακίνησης και συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία του σχετικά με τις κυψέλες μπαταριών σε ένα νέο κέντρο τεχνολογίας (competence centre). Ο Klaus Fröhlich, μέλος
Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Έρευνας και Εξέλιξης, και ο Oliver Zipse, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για την Παραγωγή, πλαισιώθηκαν από την Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της Βαυαρίας, Ilse Aigner, στην τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Τεχνολογίας Κυψελών Μπαταριών του BMW Group, στο Μόναχο. Το διεπιστημονικό κέντρο εξειδίκευσης στόχο έχει την εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών μπαταριών και την μετάβασή της σε διαδικασία παραγωγής. Η εταιρία θα επενδύσει συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις του κέντρου την επόμενη τετραετία, δημιουργώντας 200 θέσεις εργασίας. Η λειτουργία του κέντρου θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

BMW prototype-production8Η στρατηγική του BMW Group NUMBER ONE > NEXT δίνει σαφή τεχνολογική έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, την ψηφιοποίηση και την αυτόνομη οδήγηση, ενισχύοντας τη θέση της Γερμανίας ως μοχλού καινοτομίας για τις μετακινήσεις και τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Σαν κορυφαίος πάροχος premium μετακίνησης, το BMW Group επικεντρώνεται στις ανάγκες και επιθυμίες των πελατών, συμβάλλοντας στην προώθηση των θεμάτων ACES (Autonomous/Αυτόνομο, Connected/Συνδεδεμένο, Electrified/Ηλεκτρικό και Services/Υπηρεσίες).

Το Κέντρο Τεχνολογίας Κυψελών Μπαταριών προσδίδει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

BMW prototype-production0Η κυψέλη είναι η καρδιά της μπαταρίας. Αυτή προσδιορίζει τις επιδόσεις, το ενεργειακό περιεχόμενο, τις δυνατότητες φόρτισης και τη διάρκεια ζωής, συμβάλλοντας επομένως σημαντικά στις επιδόσεις ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Στα εργαστήρια, και στις εγκαταστάσεις έρευνας και δημιουργίας πρωτοτύπων που απαρτίζουν το κέντρο κυψελών μπαταριών, εξειδικευμένες ομάδες θα αναλύουν τη σχεδίαση και την τεχνολογία των κυψελών. Επίσης θα δημιουργούν πρωτότυπες κυψέλες
μελλοντικών μπαταριών, με έμφαση στην χημική σύσταση των κυψελών, τη χρήση διαφορετικών υλικών, τη συμπεριφορά της κυψέλης σε κρίσιμες ή πολύ κρύες συνθήκες, τη συμπεριφορά στη φόρτιση και την ταχεία φόρτιση και την αξιολόγηση διαστάσεων και σχημάτων των κυψελών. Αυτή η τεχνογνωσία στους κόλπους της εταιρίας είναι σημαντική για τη βελτίωση της μπαταρίας και την ανάπτυξη υψηλότερων δυνατοτήτων επιδόσεων.

BMW prototype-production00Το BMW Group θα αποκτήσει επίσης τεχνογνωσία παραγωγής (build-to-print) και θα μπορεί στη συνέχεια να προχωρά σε υπεργολαβίες για την παραγωγή κυψελών μπαταριών σύμφωνα με τις ακριβείς προϊοντικές απαιτήσεις και προδιαγραφές. Αυτή η τεχνολογική εξειδίκευση – που καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα αξιών από την επιλογή υλικών, τη σχεδίαση κυψελών, την ενσωμάτωση στα συστήματα μπαταριών, την κατασκευασιμότητα και τις τεχνολογίες παραγωγής – προσφέρει στη εταιρία ένα αποφασιστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αξιοποιώντας πλεονεκτήματα κόστους και οικονομίες κλίμακας.

Το BMW Group έχει ήδη ολοκληρώσει αρκετά χρόνια έρευνας στις κυψέλες των μπαταριών και έχει αποκτήσει ένα υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης στην αξιολόγηση, κυρίως μέσα από την εξέλιξη των μοντέλων BMW i. Η εταιρία θα συγκεντρώσει την τεχνογνωσία των διαφόρων τμημάτων και περιοχών στο νέο κέντρο τεχνολογίας για Κυψέλες Μπαταριών και θα επιταχύνει τις προσπάθειές της για πιο άμεσα αποτελέσματα. Τα ευρήματα από την έρευνα θα ενσωματωθούν απευθείας στην τελευταία γενιά μπαταριών.

Πέμπτη γενιά ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης του BMW Group από το 2021: ηλεκτροκινητήρας, μετάδοση και ηλεκτρονικά ισχύος ενσωματώνονται σε μία ενιαία μονάδα.

BMW prototype-production4Το BMW Group ήδη εξελίσσει την 5η γενιά των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης που θα κυκλοφορήσουν το 2021, με βελτιστοποιημένη συνεργασία μεταξύ του ηλεκτροκινητήρα, της μετάδοσης, των ηλεκτρονικών ισχύων και της μπαταρίας.

Ουσιαστικό πλεονέκτημα αυτής της μελλοντικής φιλοσοφίας ηλεκτροκίνησης είναι ότι ο ηλεκτροκινητήρας, η μετάδοση και τα ηλεκτρονικά ισχύος συνδυάζονται σε μία νέα και ανεξάρτητη μονάδα ηλεκτροκίνησης. Υιοθετώντας συμπαγή σχεδίαση, η νέα, ενιαία μονάδα καταλαμβάνει αισθητά λιγότερο χώρο από τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία που χρησιμοποιούνταν σε προηγούμενες γενιές. Η αρθρωτή φιλοσοφία επιτρέπει την κλιμάκωση και μετατροπή για ποικίλες απαιτήσεις χώρων και επιδόσεων, αυξάνοντας την ευελιξία και διευκολύνοντας την εγκατάσταση της νέας μονάδας ηλεκτροκίνησης σε διαφορετικές εκδόσεις μοντέλων. Ενσωματώνοντας τον ηλεκτροκινητήρα, τη μετάδοση και τα ηλεκτρονικά ισχύος σε μία μονάδα απαιτούνται λιγότερα εξαρτήματα, το οποίο μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

BMW prototype-production2Κάτι που επίσης αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ο νέος ηλεκτροκινητήρας δεν έχει ανάγκη από σπάνιες γαίες, με αποτέλεσμα το BMW Group να μην εξαρτάται πλέον από την διαθεσιμότητά τους. Η 5η γενιά του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης χρησιμοποιεί επίσης
νέες, ισχυρότερες μπαταρίες. Η κλιμακούμενη, αρθρωτή τους σχεδίαση σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται ευέλικτα στην αντίστοιχη αρχιτεκτονική κάθε αυτοκινήτου σε διαφορετικά εργοστάσια παραγωγής.

Χάρη στην περαιτέρω εξέλιξη της μπαταρίας ειδικότερα, το νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης αυξάνει την αυτονομία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας μέχρι 700 χλμ. Στα υβριδικά μοντέλα (plug-in hybrid), η αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ. Έτσι, το BMW Group ενισχύει την πρωτοκαθεδρία του στην καινοτομία.

BMW prototype-production6Με τον ηλεκτροκινητήρα και την μπαταρία να εξελίσσονται και να κατασκευάζονται εσωτερικά, το BMW Group ήδη κατέχει ένα υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης και δημιουργίας αξίας για τα συστήματα ηλεκτροκίνησης. Η παραγωγή από το ίδιο το BMW Group προσδίδει ένα αποφασιστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, διασφαλίζοντας τεχνογνωσία σε νέες τεχνολογίες, αποκτώντας εμπειρία σε σημαντικά συστήματα και αξιοποιώντας πλεονεκτήματα κόστους.

Η ευελιξία της νέας μονάδας ηλεκτροκίνησης και η αναβαθμισμένη, αρθρωτή μπαταρία θα διασφαλίσει την ελευθερία κινήσεων της BMW στο μέλλον. Χάρη στα κλιμακούμενα, ηλεκτρικά αρθρωτά συστήματα, από το 2020 θα μπορεί να τοποθετείται σε οποιαδήποτε
σειρά μοντέλο με οποιοδήποτε σύστημα μετάδοσης, ανάλογα με τη ζήτηση. Η 5η γενιά συστήματος ηλεκτροκίνησης πετυχαίνει υψηλά επίπεδα επιδόσεων και καλή αυτονομία με πολύ λιγότερο βάρος. Θα μπορεί να ενσωματώνεται σε προσθιοκίνητες και πισωκίνητες ευέλικτες, βελτιωμένες αρχιτεκτονικές οχημάτων, που θα είναι επίσης κατάλληλες για όλες τα συστήματα κίνησης. Με τέτοια ευελιξία, η εταιρία θα μπορεί να ικανοποιεί την προβλεπόμενη ζήτηση για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα το 2025.

Διεθνές δίκτυο παραγωγής

BMW prototype-production9Το BMW Group ωφελείται από ένα πολύ ευέλικτο δίκτυο παραγωγής που μπορεί να απαντά γρήγορα στη ζήτηση για ηλεκτρικά μοντέλα. Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ενσωματωμένα στο υπάρχον σύστημα παραγωγής.

Η εταιρία ήδη παράγει ηλεκτρικά οχήματα σε δέκα περιοχές σε όλο τον κόσμο. Οι μπαταρίες που απαιτούνται για τα μοντέλα αυτά προέρχονται από τρία εργοστάσια μπαταριών στο Dingolfing, Γερμανία, Spartanburg, ΗΠΑ και Shenyang, Κίνα. Το εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing παίζει ηγετικό ρόλο στο δίκτυο, σαν κέντρο τεχνολογίας ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

Το BMW Group κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο.

Από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, το BMW Group παρέδωσε συνολικά 78.096 οχήματα BMW i, BMW iPerformance και ηλεκτρικά MINI σε πελάτες σε όλο τον κόσμο – αύξηση 63,7% από πέρσι. Έχοντας εννέα ηλεκτρικά μοντέλα αυτή τη στιγμή, το BMW Group είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία προβλέπεται να πουλήσει 100.000 ηλεκτρικά οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο