Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαAlfa Romeo Giulia και το Abarth 595 “Best Car 2018” από...

Alfa Romeo Giulia και το Abarth 595 “Best Car 2018” από το περιοδικό “Auto Motor und Sport”(Videos)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι αναγνώστες του γνωστού περιοδικού του ειδικού τύπου “Auto, Motor und Sport” έδωσαν την γνώμη τους πέραν πάσης αμφιβολίας: από την σκοπιά τους, η νέα Alfa Romeo Giulia είναι το καλύτερο εισαγόμενο αυτοκίνητο μεσαίας κλάσης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας ψηφοφορίας για το βραβείο “Best Car 2018”.

Στην 42η έκδοση της έρευνας των αναγνωστών, η Alfa Romeo Giulia κέρδισε το 22.4% των ψήφων. Επιπλέον, η Alfa Romeo Stelvio, το πρώτο SUV τη μάρκας, και η compact Alfa Romeo Giulietta στέφθηκαν με εντυπωσιακή επιτυχία φτάνοντας στην δεύτερη θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

Και δεν είναι μόνο αυτό: οι αναγνώστες του “Auto, Motor und Sport” επέλεξαν το Abarth 595 σαν το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία “Imported Mini Car”. Το Ιταλικό συμπαγές σπορ αυτοκίνητο κέρδισε τον τίτλο “Best Car” για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με ψήφους 27.2% των αναγνωστών, που το έφεραν επίσης στις τρεις πρώτες της γενικής ψηφοφορίας των Mini Car.

Alfa Romeo Giulia

Παράλληλα με τον ξεχωριστό Ιταλικό σχεδιασμό και την απαράμιλλη εξωτερική εμφάνιση της, η ευρεία γκάμα των κινητήρων είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της Alfa Romeo Giulia. Κατασκευασμένοι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, περιλαμβάνουν τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων που σπάνε όλα τα ρεκόρ. Η έκδοση 2.2 180 HP AT8 Advanced Efficiency, για παράδειγμα, συνδυάζει τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία της με μέση κατανάλωση 3.8 λίτρα ανά 100 km, με εκπομπές CO2 μόλις 99 g/km.

Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, από την άλλη μεριά, είναι εφοδιασμένη με τον βενζινοκινητήρα των 375 kW (510 HP) 2.9 V6 Biturbo. Αυτή η έκδοση υπέρτατη ενσωμάτωση του “Engineering for the Emotions”, περηφανεύεται για μία κορυφαία στην κατηγορία της σχέση βάρους/ισχύος – 2.99 kg/HP – χάρη στην εκτεταμένη χρήση εξαιρετικά ελαφριών υλικών, όπως ανθρακονήματα, για τον ουρανό, το καπό, τον εμπρόσθιο διαχωριστή, τον πίσω διαχυτη και τα ένθετα των πλευρικών μαρσπιέδων.

Το βάρος της έκδοσης Quadrifoglio μπορεί να μειωθεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας δύο εξαρτήματα τα οποία είναι διαθέσιμα στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου: δισκόφρενα carbon ceramic και καθίσματα Sparco με σκελετό από ανθρακονήματα.

Με πέντε αστέρια στο crash test του EuroNCAP, η Alfa Romeo Giulia είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα της Alfa Romeo Giulia συναρπάζουν με τον σπορτίβ χειρισμό τους, την ιδανική κατανομή βάρους εμπρός-πίσω και την εξαιρετική σχέση βάρους/ισχύος.

Ανάλογα με το μοντέλο, το σύστημα μετάδοσης κίνησης είτε στους πίσω τροχούς ή το Alfa Q4 all-wheel drive παρέχουν όχι μόνο εκπληκτικές σπορτίβ επιδόσεις αλλά είναι και αντάξιοι κληρονόμοι της παράδοσης της Alfa Romeo, με την πληθώρα ιστορικών αγωνιστικών νικών.

Abarth 595

Οι λάτρεις του Abarth 595 έχουν μία επιλογή μεταξύ των εκδόσεων saloon και convertible, καθώς και τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού και επίπεδα ισχύος. Η γκάμα περιλαμβάνει το 145 HP Abarth 595, το 160 HP Abarth 595 Pista, το 165 HP Abarth 595 Turismo ή το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, το 180 HP Abarth 595 Competizione.

Ολόκληρη η σειρά έρχεται πλήρης με μία πληθώρα αλάνθαστων σπορτίβ στάνταρ χαρακτηριστικών, που περιλαμβάνουν σπορτίβ καθίσματα, χαμηλωμένες σπορτίβ αναρτήσεις, σπορτίβ εξάτμιση, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και εξαιρετικά ελαφριές ζάντες αλουμινίου.

Το μοντέλο Abarth 595 Competizione παρέχει ένα ακόμα μεγαλύτερο αριθμό αγωνιστικών χαρακτηριστικών: καθίσματα bucket Sabelt Abarth Corse, τιμόνι από ανθρακονήματα και Alcantara, σύστημα φρένων υψηλής απόδοσης Brembo, ενεργά αμορτισέρ Koni FSD (Frequency Selective Damping) και εξάτμιση με τέσσερα άκρα και διπλή λειτουργία Record Monza.

Πηγή: FCA

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο