Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαMazda VISION COUPE-Νέα

Mazda VISION COUPE-Νέα

Το πιο όμορφο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Mazda GO_07424Το Mazda VISION COUPE κέρδισε του τίτλο του πιο “Όμορφου Αυτοκίνητου της Χρονιάς” στο 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου. Ο Ikuo Maeda, διευθυντής σχεδιασμού της Mazda, παρέλαβε το βραβείο μαζί με την όλη ομάδα σχεδιαστών του σε ειδική τελετή που έγινε στο Παρίσι.

Η κριτική επιτροπή, επέλεξε να δώσει τον τίτλο στο Mazda VISION COUPE συγκρίνοντας το με εννέα πρωτότυπα coupe μοντέλα τα οποία ήταν :  το Audi Aicon, το BMW i Vision Dynamics, το Kia Proceed Concept, το Lamborghini Terzo Millennio, το Mercedes-Benz AMG GT Concept, το Mercedes-AMG Project One, το Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet, το Nissan Vmotion και το Peugeot Instinct.

Η Mazda πριν από δύο χρόνια είχε κερδίσει τον ίδιο τίτλο με το RX-VISION. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το VISION COUPE, όπως και το RX-VISION, ενσωματώνει το όραμα σχεδιασμού της επόμενης γενιάς RX της Mazda.

 

Η σχεδίαση με τις τέσσερις πόρτες συνδιάζει στοιχεία από ένα κλασικό coupé με τον δυναμισμό ενός σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο που να μπορεί να συνεχίσει την παράδοση της σειράς RX.

Το εσωτερικό, δανείζεται μια ιδέα από την παραδοσιακή ιαπωνική αρχιτεκτονική για να δημιουργήσει ένα βαθμό τρισδιάστατου βάθους που ευνοεί έναν χαλαρό χώρο.

Ειναι μια σχεδιαστικκή πρόταση που τιμά την 50χρονη παράδοση των κομψών coupé της Mazda, όπως το Mazda Luce Rotary (R130) και που σίγουρα θα το την δούμε σύντομα να υλοποιήται στην επερχόμενη σειρα RX.

Πηγή: Mazda

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο