Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝεαNέο PEUGEOT 508 coupe

Nέο PEUGEOT 508 coupe

Στην Ευρωπαϊκή αγορά, η κατηγορία D των sedan, μετά από μία 10ετία πτωτικής πορείας, τα τελευταία 4 χρόνια κάπως έχει σταθεροποιηθεί.

Οι σχεδιαστές του νέου PEUGEOT 508 προσπάθησαν να αποστασιοποιηθούν από το συμβατικό 4θυρο αμάξωμα 3 όγκων (SUV)  και να στραφούν προς ένα coupé με πέντε πόρτες.

Τολμηρό design

Με την πρώτη ματιά το PEUGEOT 508 τραβάει τα βλέμματα χάρη στη δυναμική του εμφάνιση.

NEWPEUGEOT508_1Το ύψος του αυτοκινήτου μειώθηκε – δεν ξεπερνά πλέον το 1,40 μ. – και οι αεροδυναμικές του γραμμές παραπέμπουν πλέον ξεκάθαρα σε αμάξωμα coupé.

Το εμπρός μέρος είναι εντυπωσιακό κι αντανακλά δυναμισμό. Η μοντέρνα κυψελοειδής μάσκα με τα στοιχεία χρωμίου και τα φώτα LED, αντλούν έμπνευση κατευθείαν από το πιο πρόσφατο πρωτότυπο της PEUGEOT, το Instinct. Με το γνωστό λιοντάρι στο κέντρο της μάσκας και το λογότυπο της μάρκας στο χείλος του καπό, το νέο PEUGEOT 508 αποτίνει φόρο τιμής στον διάσημο πρόγονό του. Το PEUGEOT 504 και 504 coupé.

Το καπό έχει χαμηλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να τονίσει τον δυναμισμό του νέου PEUGEOT 508, ενώ το συνολικό παρουσιαστικό του έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να τραβά τα βλέμματα από όποια γωνία κι αν το κοιτάξει κανείς.

NEWPEUGEOT508_3Η γραμμή της οροφής του νέου PEUGEOT 508 είναι ρέουσα κι ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα της κατηγορίας των premium μοντέλων. Εντούτοις το αυτοκίνητο δείχνει συμπαγές: το συνολικό μήκος περιορίζεται στα 4,75 μ, γεγονός που συμβάλλει στην ευελιξία του. Χαρακτηριστικό στοιχείο στο πλάι αποτελούν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που κατεβαίνουν χαμηλά στις πόρτες και τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο.

Στην πίσω πλευρά ξεχωρίζει το γυαλιστερό μαύρο οριζόντιο τμήμα ανάμεσα στα πίσω φώτα, που αποτελεί πλέον το χαρακτηριστικό γνώρισμα των τελευταίων μοντέλων της PEUGEOT. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στα τρισδιάστατης αισθητικής Full LED πίσω φωτιστικά σώματα.

Η πίσω πόρτα του PEUGEOT 508 εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση σε ένα χώρο αποσκευών συνολικής χωρητικότητας 487 λίτρων

Το ίδιο εντυπωσιακό, στιβαρό κι εκλεπτυσμένο με το εξωτερικό, είναι και το εσωτερικό του νέου  PEUGEOT 508.

Στην καμπίνα κυριαρχεί το PEUGEOT i-Cockpit®

NEWPEUGEOT508_5Στο εσωτερικό του νέου PEUGEOT 508 συναντάς ένα καινούργιο κόσμο, όπου κυριαρχεί η πρωτοτυπία και η ποιότητα. Η προσοχή εστιάζεται άμεσα στον κορυφαίο πίνακα οργάνων, ο οποίος δεσπόζει στην νέα έκδοση του PEUGEOT i-Cockpit®.

Το i-Cockpit® παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012 στο PEUGEOT 208 κι εξελίχθηκε σε κάθε νέο μοντέλο της Μάρκας. Από το PEUGEOT 2008 SUV στο PEUGEOT 308 και στα πιο πρόσφατα SUV, τα PEUGEOT 3008 και 5008. Τρείς γενιές του PEUGEOT i-Cockpit® αποτελούν ήδη χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των μοντέλων της μάρκας.

Βασικά στοιχεία του PEUGEOT i-Cockpit® είναι:

  • Το τιμόνι μικρής διαμέτρου
  • Η μεγάλη οθόνη αφής των 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD) σε διάταξη 8:3
  • Η μονάδα HUD (head-up display) με την υψηλής ανάλυσης ψηφιακή οθόνη των 12,3’’

Με πληθώρα δυνατοτήτων προσωπικής διαμόρφωσης (έξι διαφορετικές επιλογές απεικόνισης), η μονάδα HUD τοποθετείται πάνω από το τιμόνι και παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, χωρίς εκείνος να χρειάζεται να πάρει το βλέμμα του από τον δρόμο (στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται και η νέα λειτουργία νυχτερινής όρασης/night vision).

Η κεντρική οθόνη αφής ενσωματώνεται απόλυτα στον πίνακα οργάνων και βρίσκεται στο ίδιο ύψος με το head-up display. Στο επίπεδο εξοπλισμού Active η οθόνη έχει διαγώνιο 8’’, ενώ από το επίπεδο εξοπλισμού Allure, η οθόνη είναι 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD).

Συνοδεύεται από επτά διακόπτες που μοιάζουν με πλήκτρα πιάνου και παρέχουν άμεση και μόνιμη πρόσβαση στα κύρια χαρακτηριστικά άνεσης: ραδιόφωνο, κλιματισμό, πλοήγηση, ρυθμίσεις αυτοκινήτου, τηλέφωνο, εφαρμογές δικτύωσης και i-Cockpit®Amplify  (βλ. παρακάτω).

Στην κεντρική κονσόλα συναντά κανείς το λεβιέ του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, που λειτουργεί με ηλεκτρομηχανισμό και πραγματοποιεί τις αλλαγές με ένα απλό άγγιγμα. Ο σχεδιασμός του υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο τη σύγχρονη θέση οδήγησης και σε συνδυασμό με τα χειριστήρια στο τιμόνι, συμβάλλει στην ενίσχυση της οδηγικής απόλαυσης.

Το νέο PEUGEOT 508 διαθέτει επίσης και την λειτουργία i-Cockpit® Amplify, που δίνει τη δυνατότητα δύο επιλογών διαμόρφωσης στο περιβάλλον του εσωτερικού (“BOOST” και “RELAX”) με στόχο τις αισθήσεις:

  • Όραση: ρύθμιση έντασης του φωτισμού της καμπίνας, και της απόχρωσης των οθονών
  • Ακοή: ρυθμίσεις ηχοσυστήματος
  • Αφή: προγράμματα μασάζ πολλαπλών σημείων στα καθίσματα.

Η λειτουργία i-Cockpit® Amplify ελέγχει επίσης και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου μέσω του επιλογέα προγραμμάτων οδήγησης (ECO/Sport/Comfort/Normal), αλλά και τη συμπεριφορά της ανάρτησης (σε εκδόσεις εφοδιασμένες με ηλεκτρονική ανάρτηση).

Έντονες οδηγικές συγκινήσεις

Σε ό,τι αφορά την οδηγική απόλαυση, το νέο PEUGEOT 508 διατηρεί στο ακέραιο το DNA της Μάρκας. Μερικά από τα στοιχεία που συνηγορούν σε αυτό είναι:

  • Η πλατφόρμα EMP2, που είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες της αγοράς, εξασφαλίζοντας εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και σημαντικό περιορισμό του συνολικού βάρους (70 κιλά λιγότερο από το προηγούμενο μοντέλο), με αποτέλεσμα σημαντική οικονομία, βελτιωμένη ασφάλεια, και επιδόσεις.
  • Εισαγωγή μίας εντελώς καινούργιας τεχνικής συγκόλλησης, η οποία, συνεπικουρούμενη από την εφαρμογή 24 μέτρων ειδικού συγκολλητικού υλικού, εγγυάται ακόμη μεγαλύτερη ακαμψία και αντοχή.
  • Τοποθέτηση υποπλαισίου έδρασης της εμπρός ανάρτησης για καλύτερη απόσβεση.
  • Υιοθέτηση πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων συνδεδεμένη με σύστημα ελεγχόμενης ανάρτησης μεταβλητού βαθμού απόσβεσης.
  • Ενεργή ανάρτηση (standard στην έκδοση GT και σε όλες τις εκδόσεις με βενζινοκινητήρα, προαιρετικά στις εκδόσεις με κινητήρα diesel 0 L).
  • Ειδικό set-up ανάρτησης, ανάλογα με τον τύπο κινητήρα, που διασφαλίζει τον ιδανικό βαθμό άνεσης και απόσβεσης σε ανώμαλο οδόστρωμα.
  • Ειδικό set-up του ηλεκτρικά υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης που εξασφαλίζει τον ιδανικό συνδυασμό άνεσης-κρατήματος σε κάθε κατάσταση, παρέχοντας ταυτόχρονα μοναδική ευελιξία.
  • Υιοθέτηση του νέου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων EAT8 που διαθέτει ηλεκτροκίνητο μοχλό με αλλαγές ‘με απλό άγγιγμα’.

Εντυπωσιακός κατάλογος εξοπλισμού και συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης

Το νέο PEUGEOT 508 διαθέτει ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης τελευταίας γενιάς που πληρούν τις πρόσφατες αυστηρότατες προδιαγραφές του οργανισμού EuroNCAP.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται : Night Vision, Active Safety Brake, Distance Alert, Driver Attention Alert, High Beam Assist, Cruise Control, Stop & Go, Active Blind Spot Monitoring system.

Οικονομία και επιδόσεις

Το νέο PEUGEOT 508 εφοδιάζεται με τους νέας γενιάς κινητήρες Euro 6.2 PureTech και BlueHDi (εξελιγμένης τεχνολογίας SCR) που επιτυγχάνουν κορυφαίες στην κατηγορία του, τιμές εκπομπών CO2.

Το νέο μοντέλο διατίθεται με δύο νέες εκδόσεις του κινητήρα βενζίνης1.6 PureTech:

  • 6 PureTech 180 S&S EAT8
  • 6 PureTech 225 S&S EAT8 (μόνο στο επίπεδο εξοπλισμού έκδοση GT)

και τέσσερεις εκδόσεις των κινητήρων diesel 1.5 και 2.0 BlueHDi:

  • 5 BlueHDi 130 S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (η μοναδική με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων)
  • 5 BlueHDi 130 S&S EAT8
  • 0 BlueHDi 160 S&S EAT8
  • 0 BlueHDi 180 S&S EAT8

Made in France

Το νέο PEUGEOT 508 κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Mulhouse στη Γαλλία και οι κινητήρες του στα εργοστάσια του Trémery και του Douvrin, γεγονός που πιστοποιεί την ολοκληρωτική «Made in  France» καταγωγή του.

Το PEUGEOT 508 που θα παρουσιαστεί στην προσεχή Διεθνή έκθεση της Γενεύης το 2018, θα ξεκινήσει να πωλείται σε παγκόσμια κλίμακα από τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Peugeot

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο