Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςADAC Opel Rallye Cup- Νέα αγωνιστική περίοδος 2018

ADAC Opel Rallye Cup- Νέα αγωνιστική περίοδος 2018

Η Opel εξακολουθεί να στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά στην προώθηση νέων ταλέντων στους αγώνες ράλι. Το ADAC Opel Rallye Cup, ο ισχυρότερος θεσμός αγώνων Ενιαίου στην Ευρώπη μπαίνει στην έκτη του χρονιά. Η πλατφόρμα ανάδειξης νέων ταλέντων που έχουν δημιουργήσει από κοινού η Opel με την ADAC είναι ισχυρή όπως πάντα. Τρεις εβδομάδες πριν την εκκίνηση της νέας αγωνιστικής περιόδου που θα γίνει στο ADAC Saarland-Pfalz Rallye, 19 οδηγοί από εννέα χώρες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για το 2018. Οι δεκαέξι συμμετέχουν στην κατηγορία οδηγών με ηλικία κάτω των 27 ετών. Στο θεσμό επιστρέφει και ο Felix Griebel, ο οποίος είχε συμμετάσχει στο ADAC Opel Rallye Cup το 2013, την πρώτη χρονιά του κυπέλλου. Πρόκειται για το νεότερο αδερφό του εργοστασιακού, επί χρόνια, οδηγού της Opel και πρωταθλητή του ERC Junior το 2016, Marijan Griebel.  Στο πρόγραμμα του θεσμού περιλαμβάνονται και πάλι οκτώ αγώνες του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι (DRM) καθώς και ο Γερμανικός αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, το ADAC Rallye Deutschland.

Από την πρώτη του χρονιά, το 2013, το ADAC Opel Rallye Cup διατηρεί μέχρι σήμερα όλη τη γοητεία του. Όλα αυτά τα χρόνια, τα όμοια μεταξύ τους αγωνιστικά Opel ADAM Cup των 140 ίππων έχουν αποδείξει πόσο αξιόπιστα, γρήγορα και ανταγωνιστικά είναι, καθώς στα χέρια των καλύτερων οδηγών του Cup συχνά υπερισχύουν στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Ράλι απέναντι σε αυτοκίνητα με σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ. Πέρα από συναρπαστικές μάχες για τη νίκη ανάμεσα σε πληρώματα με παραπλήσιες επιδόσεις και ένα φιλικό αλλά άκρως επαγγελματικό περιβάλλον που παρέχει στους οδηγούς μεγάλη στήριξη στους τομείς της τεχνολογίας, της εξέλιξής τους και των δημοσίων σχέσεων, υπάρχουν και έπαθλα περίπου 100.000 ευρώ στη διάθεση των συμμετεχόντων.

Και δεν είναι μόνο αυτό: από το 2013 μέχρι σήμερα, έξι κορυφαία ταλέντα της Opel κατάφεραν να κάνουν το μεγάλο βήμα από το Cup στην εργοστασιακή ομάδα ADAC Opel Rallye Junior Team και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIA Junior ERC. Από το ξεκίνημα μάλιστα του θεσμού, η Opel αποτέλεσε σημείο αναφοράς σ’ αυτά τα εξαιρετικά ανταγωνιστικά πρωταθλήματα για νέα ταλέντα. Τρεις εργοστασιακοί οδηγοί της Opel, ο Σουηδός Emil Bergkvist (2015), ο Γερμανός Marijan Griebel (2016) και ο Βρετανός Christopher Ingram (2017), κατέκτησαν τον τίτλο του ERC Junior τα τελευταία τρία χρόνια στο τιμόνι των ADAM R2. Πέρυσι επίσης, η 20χρονη Ιταλίδα Tamara Molinaro κατέκτησε το ERC Ladies’ Trophy με το εργοστασιακό ADAM R2. Η κυριαρχία του Opel ADAM R2 στην κατηγορία του φαίνεται από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς: το αστέρι των Ράλι με τους 190 ίππους κατέκτησε επτά διεθνείς και εθνικούς τίτλους καθώς και 48 συνολικά νίκες στην κατηγορία του.

Ο 26χρονος Σουηδός Tom Kristensson, ο οποίος κέρδισε το ADAC Opel Rallye Cup το 2017 και αναβαθμίστηκε φέτος στο ADAC Opel Rallye Junior Team, θέλει να βαδίσει στα χνάρια άλλων επιτυχημένων οδηγών Opel που προηγήθηκαν. Στην πρώτη του χρονιά στο FIA ERC Junior U27, ο Kristensson θα αντιμετωπίσει του καλύτερους νέους οδηγούς της Ευρώπης. Οι αγώνες του ERC Junior στις Αζόρες και στις Κανάριες Νήσους, καθώς και στην Ιταλία, την Τσεχία, την Πολωνία και τη Λετονία, συνθέτουν ένα συναρπαστικό και απαιτητικό μίγμα τριών χωμάτινων και τριών ασφάλτινων αγώνων.

Το αποκορύφωμα της φετινής χρονιάς για τους εργοστασιακούς οδηγούς της Opel όπως και για τα νέα ταλέντα που συμμετέχουν στο ADAC Opel Rallye Cup θα είναι και πάλι η συμμετοχή τους στο ADAC Rallye Deutschland, τον Γερμανικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA WRC. Μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην κατηγορία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι κορυφαίοι αυτοί οδηγοί πίσω από το τιμόνι των ADAM R2 έχουν ξεκάθαρους στόχους. Για τους νεαρούς δε συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στα δύο σκέλη του αγώνα από 16 έως 19 Αυγούστου υπό το βλέμμα της παγκόσμιας ελίτ των αγώνων ράλι, η συμμετοχή και μόνο σε έναν αγώνα WRC θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία.

Προκριματική Λίστα Συμμετοχών ADAC Opel Rallye Cup 2018

Αρ. Οδηγός Συνοδηγός
30 Max Schumann (D) Maresa Lade (D)
31 Romain Delhez (B) Gerome Bollette (B)
32 Tim Wacker (D) Chioma Monix (D)
33 Frederic Field (GB) Josh Davison (GB)
34 Elias Lundberg (S) David Arhuisander (S)
35 Martin Menzing (NL) Peter Van Teunenbroek (NL)
36 Ernst Kranenburg (NL) Wilhelmus De Klerk (NL)
37 Arthur Kerkhove (BE) Rutger Govaerts (BE)
38 Lukas Hein (D) Florian Neubrech (D)
39 Sebastian Magnussen (DK) Karsten Isaksen (DK)
40 Dylan Gagniere (F) Sébastien Voitey (F)
41 Nick Loof (D) tbd
42 David Havlat (D) Paul Stein (D)
43 Felix Griebel (D) Sascha Altekrüger (D)
44 Grégoire Munster (L) Johan Jalet (B)
45 Marco Gersager (DK) Carina Møller (DK)
46 Nicola Sartor (I) Pietro Elia Ometto (I)
47 Nico Knacker (D) Enrico Flores-Trigo (D)
48 Karl-Martin Volver (EST) Marten Madissoo (EST)
Ημερολόγιο ADAC Opel Rallye Cup 2018
2-3 Μαρτίου ADAC Saarland-Pfalz Rallye
25-26 Μαΐου AvD-Sachsen-Rallye
15-16 Ιουνίου ADAC Rallye Stemweder Berg
27-28 Ιουλίου ADAC Wartburg Rallye
16-19 Αυγούστου ADAC Rallye Deutschland (δύο σκέλη)
28-29 Σεπτεμβρίου ADMV Rallye Erzgebirge
19-20 Οκτωβρίου ADAC 3-Städte Rallye
Ημερολόγιο ADAC Opel Rallye Junior Team 2018
22-24 Μαρτίου Azores Airlines Rallye, Αζόρες, Πορτογαλία*
3-5 Μαΐου Rallye Islas Canarias, Κανάρια νησιά, Ισπανία*
20-22 Ιουλίου Rallye di Roma Capitale, Ρώμη, Ιταλία*
16-19 Αυγούστου ADAC Rallye Deutschland, Γερμανία
24-26 Αυγούστου Barum Czech Rally Zlín, Ζλιν, Τσεχία*
21-23 Σεπτεμβρίου Rallye Poland, Mikolajki, Πολωνία *
12-14 Οκτωβρίου Rally Liepāja, Liepāja, Λετονία*
Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο