Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαJaguar I-PACE: Tesla buster. - Νέα (Video)

Jaguar I-PACE: Tesla buster. – Νέα (Video)

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV επιδόσεων της Jaguar είναι πραγματικότητα και ακούει στο όνομα I-PACE.

J_I-PACE_19MY_Location_Image_010318_37ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Το I-PACE δίνει μια κλεφτή ματιά στις Jaguar που θα ακολουθήσουν. Με εντυπωσιακές διαστάσεις χάρη στην ηλεκτρική τεχνολογία, το I-PACE εισαγάγει το χαρακτηριστικό σχεδιαστικό DNA της Jaguar.

Η εντυπωσιακή, ξεχωριστή εμφάνιση του I-PACE, με το αεροδυναμικό σχήμα καπό, τις επίπεδες λαβές θυρών και τους τολμηρούς αεραγωγούς, μεγιστοποιεί την αυτονομία του ηλεκτρικού οχήματος και το βοηθά να «σκίζει» αποτελεσματικά τον αέρα.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Με 5θέσια καμπίνα, πολυτελή αλλά και σπορ χάρη στα εξαιρετικά υλικά και την προηγμένη τεχνολογία, το I-PACE προσφέρει ευχάριστη αίσθηση από τη στιγμή που ανοίγετε την πόρτα. Η κεντρική κονσόλα που μοιάζει να αιωρείται και η πανοραμική οροφή συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα φωτεινό και ευάερο περιβάλλον που αναδεικνύει το εξαιρετικό σύνολο του εσωτερικού.

 

J_I-PACE_19MY_Location_Image_010318_39Το I-PACE προσφέρει εύχρηστη αλληλεπίδραση μέσω τεσσάρων οθονών, τοποθετημένων σε θέσεις που βολεύουν τον οδηγό. Η κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει δύο οθόνες αφής για την ενημέρωση και τ

ην ψυχαγωγία σας, ενώ οι πληροφορίες για το όχημα εμφανίζονται ξεχωριστά, πίσω από το τιμόνι. Το έγχρωμο σύστημα Head Up Display προβάλλει διακριτικά βασικές πληροφορίες στο παρμπρίζ του οχήματος.

Τα ηλεκτρικά οχήματα δεν χρειάζονται χώρο για μηχανή εσωτερικής καύσης ή τούνελ μετάδοσης. Το ευρύχωρο εσωτερικό και το μακρύτερο μεταξόνιο του I-PACE προσφέρουν άφθονο χώρο για 5 ενήλικες. Ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών φτάνει τα 890mm και άφθονες, καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης υπάρχουν τόσο για τις αποσκευές (656 – 1.453 λίτρα) όσο και για άλλα απαραίτητα αντικείμενα.

ΟΔΗΓΗΣΗ

Jaguar I-PACE and Tesla Model X challenge - Autodromo Hermanos Rodriguez 5Η άμεση ροπή προσφέρει συναρπαστική επιτάχυνση σε ευθεία. Επίσης, ως αληθινή Jaguar, το I-PACE Concept αξιοποιεί την ισχύ του σε πολύ διαφορετικά περιβάλλοντα οδήγησης. Με τη σταθερότητα του συστήματος All Wheel Drive, την κατανομή βάρους 50:50 και το χαμηλό κέντρο βάρους – λόγω της θέσης της μπαταρίας στο πάτωμα μεταξύ των δύο αξόνων, το I-PACE Concept εμπνέει αυτοπεποίθηση κατά την οδήγηση.

Καθώς δεν χρειάζεται να φιλοξενούν μεγάλο κινητήρα, τυπικά τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος, οι τροχοί μπορούν να τοποθετηθούν πλησιέστερα στις εξωτερικές γωνίες του οχήματος, ενισχύοντας τη σταθερότητα και την οδηγική αίσθηση.

Το I-PACE με την ενεργητική ανάρτηση προσφέρει άνεση σε όλα τα οδοστρώματα και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Όλα αυτά επιτρέπουν μια δυναμική και απολαυστική οδηγική εμπειρία, κάτι που καθιστά τα ηλεκτρικά οχήματα ιδανικά για την επωνυμία Jaguar.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

J_I-PACE_19MY_Location_Image_010318_37Η τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο του I-PACE, όμως παραμένει διακριτική και απόλυτα επικεντρωμένη στην ενίσχυση της απόλαυσης του οδηγού και των επιβατών.

Η εξελιγμένη τεχνολογία του I-PACE δεν τραβάει την προσοχή ούτε γίνεται ενοχλητική. Η χρήση κάθε συστήματος ελέγχου, αλληλεπίδρασης και πληροφορίας πραγματοποιείται λογικά και διαισθητικά, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε την προσοχή σας στο δρόμο.

Η Jaguar I-PACE είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που όλοι περιμέναμε. Καθαρή, με τεχνολογία αιχμής και ασφαλής, με επιδόσεις sports car, τεχνητή νοημοσύνη επόμενης γενιάς και με την άνεση ενός πρακτικού SUV, βάζει την Jaguar στην πρώτη γραμμή της EV επανάστασης.

 

Η τελευταίας τεχνολογίας μπαταρία ιόντων Λιθίου 90kWh, έχει απόδοση 480km (κύκλος WLTP), η οποία φορτίζει έως και 80% μέσα σε 40 μόνο λεπτά σε φορτιστή ταχείας φόρτισης (100kW), ενώ στο σπίτι με φορτιστή 7kW η ίδια φόρτιση γίνεται σε περίπου 10 ώρες – ιδανική φόρτιση για το βράδυ.

Jaguar I-PACE and Tesla Model X challenge - Autodromo Hermanos Rodriguez 5Το I-PACE Concept πιάνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε περίπου 4.8 δευτερόλεπτα, μέσω άμεσης ροπής 696 Nm και ισχύος 400 PS. Τροφοδοτούμενο από δύο ηλεκτροκινητήρες, το I-PACE προσφέρει υψηλές επιδόσεις μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς (All Wheel Drive) για συναρπαστική οδήγηση σε όλες τις οδικές συνθήκες.

Το I-PACE συνδυάζει τις επιδόσεις και τη θρυλική φινέτσα που θα περιμένατε από μια Jaguar για να προσφέρει μια πραγματικά απολαυστική, συναρπαστική οδήγηση.

Η νέα Jaguar I-PACE θα είναι διαθέσιμη από το δεύτερο εξάμηνο τους 2018 και τη τιμή της θα είναι 10-15% παραπάνω από μια παρόμοια και εξοπλισμένη Jaguar F-PACE.

Πηγή: Jaguar

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο