Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΗλεκτροκίνηση στο BMW Museum

Ηλεκτροκίνηση στο BMW Museum

design-sketch-bmw-i3Από τις 23 Μαρτίου 2018, μία νέα προσωρινή έκθεση ξεκινά στο BMW Museum με θέμα τη μάρκα BMW i και τους πρωταγωνιστές της, BMW i3 και BMW i8. Η Έκθεση τιτλοφορείται ‘BMW i. Visionary Mobility.’ και θα παρουσιάσει καινοτόμες φιλοσοφίες μετακίνησης και οραματικά πρωτότυπα, ενώ η διάρκειά της υπολογίζεται στους 18 μήνες. Στόχος της είναι να τιμήσει την επιτυχία ενός brand που δημιούργησε νέα σημεία αναφοράς με τα BMW i3 και BMW i8 και έφερε την επανάσταση στις μεγάλες πόλεις με ένα μεγάλο αριθμό υπηρεσιών μετακίνησης. Σε ένα θεματικό πάρκο περίπου 30 σταθμών αποκαλύπτεται η ποικιλία της ηλεκτροκίνησης, οι διάφορες πτυχές των βιώσιμων υλικών και οι προκλήσεις της μελλοντικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Έτσι, το BMW Museum αποκτά μία νέα διάσταση, αφού για πρώτη φορά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μετακίνησης ενώνονται κάτω από την ίδια στέγη.

 

Η ιστορία του μέλλοντος.

Electromobility at the BMW Museum11Η περιήγηση στη νέα θεματική έκθεση ξεκινά από την απαρχή των εναλλακτικών φιλοσοφιών μετακίνησης σαν αποτέλεσμα των αναγκών που δημιουργήθηκαν στα αστικά κέντρα και κυρίως στις μεγαλουπόλεις. Εντυπωσιακές εγκαταστάσεις στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι πρώτες ύλες και οι εκπομπές ρύπων υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία και δείχνουν τις προσφερόμενες ευκαιρίες με τον εξηλεκτρισμό της μετακίνησης. Παράλληλα, οι επισκέπτες κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία και την παράδοση της ηλεκτροκίνησης BMW, ξεκινώντας με την τροποποιημένη BMW 1602 που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου και φτάνοντας μέχρι τη σημερινή μάρκα BMW i. Μία επισκόπηση με τα σημαντικότερα ορόσημα αναδεικνύει το πρωτοποριακό έργο του BMW Group στον τομέα της βιώσιμης μετακίνησης. Η έκθεση είναι οργανωμένη σε πέντε ζώνες, κάθε μία από τις οποίες παρέχει πληθώρα πληροφοριών για τους κύριους τομείς ενασχόλησης της BMW i και προβάλλει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της.

 

Βιωσιμότητα σε όλο τον κύκλο ζωής.

Electromobility at the BMW Museum 1Στη ζώνη ‘Architecture and Power Unit’, οι επισκέπτες αρχικά μυούνται στην ριζικά νέα, βασική δομή της αρχιτεκτονικής του αυτοκινήτου – την κυψέλη LifeDrive. Επίσης, μαθαίνουν για τον ηλεκτροκινητήρα και την μπαταρία υψηλής τάσης. Κεντρικό έκθεμα εδώ είναι το πρωτότυπο ‘Megacity Vehicle’ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το BMW i3 αποτελεί μετεξέλιξη αυτού του πρωτοτύπου. Μετά από μία περιήγηση 360° στον τομέα της βιωσιμότητας, το roadmap των επισκεπτών συνεχίζει στη δεύτερη ζώνη με θέμα την συναρπαστική σχεδίαση BMW i: σχέδια και πίνακες με πληροφορίες ζωντανεύουν τη διαδικασία της δημιουργίας. Το ζήτημα της ‘βιώσιμης σχεδίασης’ παίζει επίσης ρόλο εδώ, όπως και η σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Ακολουθεί η ζώνη υλικών, όπου οι επισκέπτες ακούνε έκπληκτοι όρους όπως φύλλα από δέντρα ελιάς, ευκάλυπτος, κέναφ και PET να σχετίζονται με τη δομή του οχήματος. Τέλος, παρουσιάζεται η διαδικασία ανακύκλωσης και αποσυναρμολόγησης των οχημάτων και δίδονται εντυπωσιακές πληροφορίες για τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας του BMW Group.

 

Η μεταμόρφωση της αστικής μετακίνησης.

Electromobility at the BMW Museum111Η προτελευταία θεματική ζώνη εστιάζει και πάλι στο αστικό περιβάλλον όπου έχουν καθιερωθεί εδώ και αρκετό καιρό φιλοσοφίες κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing), δίκτυα φόρτισης και λύσεις εφαρμογών για υπηρεσίες μετακίνησης. Η καθημερινότητα πολλών ανθρώπων θα ήταν αδιανόητη χωρίς αυτή την υποστήριξη. Οι τελευταίες εξελίξεις όπως το BMW Connected υπογραμμίζουν την τάση προς μία δικτυωμένη και εξατομικευμένη οδήγηση. Στο Urban Lounge παρουσιάζονται ποικίλα projects που θα πλαισιώσουν την προϊοντική γκάμα μεγάλων παρόχων υπηρεσιών σε μεγάλες πόλεις στο μέλλον. Η έκθεση κλείνει με μία προοπτική για το μέλλον. Η πάνω ζώνη με τίτλο ‘Visionary Mobility’ (Οραματική Μετακίνηση) είναι αφιερωμένη στην περαιτέρω ευθυγράμμιση της μάρκας BMW i και στον πρωτοποριακό της ρόλο στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Εδώ παρουσιάζονται επίσης θέματα τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στο ρόλο των εργαζομένων στην εν λόγω μεταμόρφωση. Άλλωστε, αυτός είναι ο ζωτικός παράγοντας επιτυχίας για την προηγμένη εξέλιξη της καινοτόμου μάρκας BMW i.

Η νέα προσωρινή έκθεση ‘BMW i. Visionary Mobility.’ θα φιλοξενηθεί στο ‘bowl’ του BMW Museum από τις 23 Μαρτίου 2018 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019. Η είσοδος στην προσωρινή έκθεση περιλαμβάνεται στην στάνταρ τιμή του εισιτηρίου.

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο