Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαH Kia Motors κατασκεύασε 3.000.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη

H Kia Motors κατασκεύασε 3.000.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Η Kia Motors κατασκεύασε το υπ’ αριθμόν 3.000.000 αυτοκίνητό της από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή στο εργοστάσιο της Žilina στη Σλοβακία το 2006.

Το 3.000.000στό αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής είναι ένα Kia Cee’d. Πρόκειται για ένα λευκό πεντάθυρο hatchback με επίπεδο εξοπλισμού GT Line, που κατασκευάστηκε για έναν πελάτη στην Ισλανδία και ο κινητήρας του είναι ο 1.0 T-GDi (turbo gasoline-direct injection).

Kia-Motors-Company-PhotoΤο 2017 η Kia Motors Slovakia κατασκεύασε 335.600 αυτοκίνητα και 539.987 κινητήρες  που στη συνέχεια πουλήθηκαν  σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου. Ο πιο δημοφιλής κινητήρας πέρυσι ήταν ο diesel 1.7 CRDi (common-rail direct injection).

Στη Žilina κατασκευάζονται τρία μοντέλα της ευρωπαϊκής γκάμας της Kia. Όλες οι εκδόσεις του δημοφιλούς Kia Cee’d (περιλαμβάνονται το πεντάθυρο hatchback Cee’d, το Sportswagon και το Pro_Cee’d), το best seller Kia Sportage και το μικρό MPV Kia Venga. Από τον Μάιο του 2013 η Kia Motors Slovakia κατασκευάζει τα πρώτα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της μάρκας για την Ευρώπη: τα ισχυρά και ταχύτατα Cee’d GT και Pro_Cee’d GT. Συνολικά τα μοντέλα της Kia που κατασκευάζονται στην Ευρώπη αποτελούν σχεδόν το 50% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η ευρωπαϊκή βάση παραγωγής της Kia έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ισχυρό όνομα ως κατασκευαστής αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας με την κορυφαία στην αυτοκινητοβιομηχανία εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων να πιστοποιεί στην ουσία την πολύ  υψηλή ποιότητα κατασκευής. Μια εγγύηση που συνοδεύει κάθε Kia που πωλείται στην Ευρώπη.

Ευρωπαϊκή παραγωγή για δύο ιδιαίτερα δημοφιλή μοντέλα 

Kia-Motors-Company-Photo01Από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή σε κανονικούς ρυθμούς στην οικογένεια μοντέλων Kia Cee’d (και που έχουν σχεδιαστεί και εξελιχθεί αποκλειστικά στην Ευρώπη για την Ευρώπη) αντιστοιχεί σχεδόν το μισό ύψος της παραγωγής στη Žilina. Μέχρι σήμερα η Kia έχει κατασκευάσει σχεδόν 1,3 εκατομμύρια μονάδες του Cee’d.

Το εργοστάσιο κατασκεύασε 646.300 μονάδες της πρώτης γενιάς του Cee’d, από την πρεμιέρα της το 2006 μέχρι την εμφάνιση του μοντέλου τη ς δεύτερης γενιάς το 2012. Από τα μοντέλα της δεύτερης γενιάς έχουν κατασκευαστεί 647.700 μονάδες, ενώ το εργοστάσιο θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2018 με την παραγωγή της τρίτης γενιάς του Ceed. Ακριβώς όπως και οι προκάτοχοί του έτσι και το καινούργιο μοντέλο θα κατασκευάζεται για τους Ευρωπαίους πελάτες, αποκλειστικά στην Ευρώπη.

Το εργοστάσιο της Žilina έχει κατασκευάσει τρεις γενιές του SUV Sportage, αρχής γενομένης από το μοντέλο της δεύτερης γενιάς το 2007. Από τότε έχουν παραχθεί σχεδόν 1,4 εκατομμύρια μονάδες, από τις οποίες 104.500 αντιστοιχούν στα μοντέλα της δεύτερης γενιάς, 797.500 σε αυτά της τρίτης και 492.000 στο τρέχον μοντέλο, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε το 2015.

Παραγωγή κινητήρων – έχουν κατασκευαστεί περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια 

Πέρα από την κατασκευή των πιο δημοφιλών μοντέλων της Kia στην Ευρώπη, η Žilina είναι και η ευρωπαϊκή βάση της παραγωγής κινητήρων της μάρκας. Με δύο γραμμές παραγωγής κινητήρων, έχουν κατασκευαστεί, από το 2006, συνολικά περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια κινητήρες.

Η Kia Motors Slovakia έχει την ευθύνη παραγωγής μιας σειράς κινητήρων βενζίνης (1.4 MPI, 1.6 GDI και 1.6 T-GDI με 204 ίππους για τις εκδόσεις GT) και diesel (1.4, 1.6, 1.7 CRDi και τον “R” των 2.0 lt). Το εργοστάσιο θα κατασκευάζει και το νέο και ιδιαίτερα εξελιγμένο κινητήρα πετρελαίου «U3» των 1.6 lt, που θα κινεί πολλά μοντέλα τα επόμενα χρόνια.

Τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη από την παρουσία της Kia στην Ευρώπη

Μια έρευνα του 2017 από την κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία οικονομικών συμβούλων London Economics με τίτλο «Τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που προέρχονται από την παρουσία της Kia στην Ευρώπη», τονίζει το διευρυμένο ρόλο που παίζουν οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Kia στη Σλοβακία για ολόκληρη την ήπειρο.

Το εργοστάσιο στη Žilina είναι σημαντικός παράγοντας της ευρωπαϊκής οικονομίας: ο φόρος εισοδήματος της Kia Motors, οι τελωνειακοί δασμοί και οι συνεισφορές των πωλήσεων στα έσοδα των κυβερνήσεων χωρών στην Ευρώπη έφτασαν τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Με τη συνεχή διεύρυνση της παραγωγής στις εγκαταστάσεις στη Žilina, η Kia Motors Slovakia απέκτησε το 73% των προμηθειών της, αξίας 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, από πηγές στην Ευρώπη.

Η έρευνα σημειώνει επίσης πως 184.386 εργαζόμενοι οφείλουν τις θέσεις εργασίας τους στην παρουσία της μάρκας στην Ευρώπη, έχοντας προσληφθεί είτε απευθείας από την Kia είτε έμμεσα στην αλυσίδα των προμηθειών,  πωλήσεων και  διανομής.

Πηγή: Kia

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο