Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΑπόψειςΑπό την Γαύδο στο Βόρειο Ακρωτήρι με ξύλινο Ελληνικό ποδήλατο

Από την Γαύδο στο Βόρειο Ακρωτήρι με ξύλινο Ελληνικό ποδήλατο

Το ταξίδι με ξύλινα ελληνικά ποδήλατα, από την ακριτική Γαύδο, το ακροτελεύτιο άκρο της Ευρώπης, με κατάληξη το Βόρειο Ακρωτήριο, αποτελεί μία συνέχεια της προσπάθειας του ανθρώπου να καταλύσει τα όρια των αντοχών και των ικανοτήτων του!

Σε μία απόλυτα οικολογική δραστηριότητα, απαλλαγμένη από οργανωτική τελειότητα και οποιαδήποτε έννοια διαρκούς και συνεπούς υποστήριξης, μία ομάδα φίλων, με διεθνή ταυτότητα, αλλά με ελληνικό μέσο και «βοήθεια» από τον ελληνικό ήλιο και  το απαράμιλλο μπλε του ουρανού, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε μαζί τους.

Πρόκειται για μια αξέχαστη εμπειρία, που θα λάβει χώρα από το νότιο έως το βόρειο σημείο της Ευρώπης με τον πιο φυσικό, απολαυστικό, απλό, εντυπωσιακό και οικολογικό τρόπο: με το ξύλινο ποδήλατο που παράγεται από τα εργαστήρια κατασκευής ποδηλάτων Coco-mat στην Ελλάδα.

wood bicycle 01Οι συμμετέχοντες, θα ποδηλατήσουν από την Γαύδο -το νησί με αμμουδιές και κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά όπου η νύμφη Καλυψώ κρατούσε τον Οδυσσέα με υποσχέσεις αιώνιας νεότητας στο Nordkapp, το Βόρειο Ακρωτήρι της Νορβηγίας για να συναντήσουν τους Θεούς που δημιουργούν το βόρειο φως του Aurora Borealis.

Το ταξίδι των 12.500 χλμ. σε μία χρονική διάρκεια 114 ημερών, είναι μια διαδρομή στη φύση μέσα από τη φύση. Αρχίζει σήμερα στις 29 Μαρτίου και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου 2018.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι οι συμμετοχές είναι ανοιχτές, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε το επιθυμεί, πραγματοποιώντας μάλιστα όποιο τμήμα της διαδρομής επιθυμεί!

Η ομάδα που θα συμμετάσχει σε αυτή την περιπέτεια, έχει ως motto, το ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική φράση: Less Is More! Σύμφωνα με αυτό, «πάρτε μαζί μόνο το σακίδιο σας και ακολουθήστε μας για όσο θέλετε. Τα καταλύματα και τα ποδήλατα παρέχονται από την Coco-mat.

Η έμπνευση

Η ποδηλασία είναι ένα ταξίδι των αισθήσεων και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στη φύση. Η εξερεύνηση ενός προορισμού με το ποδήλατο, σας επιτρέπει να γίνετε μέρος μιας περιοχής και να βυθιστείτε στα αξιοθέατα, τους ήχους και τις μυρωδιές ενός τόπου. Ταυτόχρονα, δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους με τους οποίους ταξιδεύετε.

Το όνειρό ξεκίνησε στην Ελλάδα ως μονοήμερη ποδηλασία 300 ποδηλατών στο κέντρο της Αθήνας το 2016 και συνεχίστηκε με μακρύτερες ποδηλατικές βόλτες από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, από την Αθήνα στην Πάτρα, από την Αθήνα στα Τίρανα και από μια ελληνική περιήγηση με νησιά όπου ξεπέρασαν τα 9000km σε 100 ημέρες. Και κάπως έτσι, το όραμα επεκτάθηκε και αποφασίστηκε οι εμπνευστές να ταξιδέψουν με τα ελληνικά ξύλινα ποδήλατα από το νοτιότερο έως το βορειότερο σημείο της Ευρώπης.

Γιατί ξύλινα ποδήλατα;

Η επιλογή των ξύλινων ποδηλάτων έγινε επειδή είναι φιλικά προς το περιβάλλον και η παραγωγή τους αφήνει το ελαφρύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που δυνατόν, αλλά μας αρέσει να τα οδηγούμε λόγω της εξαιρετικής άνεσής τους. Το ξύλο είναι ένα ζεστό υλικό, και εκλύει συναίσθημα. Τα ξύλινα ποδήλατα είναι βιώσιμα, ανθεκτικά, γρήγορα, άνετα και προσφέρουν μια ομαλή ποιότητα κύλισης.  Λόγω της ευελιξίας του, το ξύλινο πλαίσιο απορροφά πολύ καλά τους κραδασμούς, καθιστώντας την ποδηλασία μια συναρπαστική εμπειρία ποδηλασίας.

Το ξύλο είναι ένα φυσικά άκαμπτο και ισχυρό υλικό, το οποίο κάνει τα ξύλινα πλαίσια ποδηλάτων τόσο ισχυρά και σκληρά όσο τα πλαίσια άνθρακα, με πολύ περισσότερη άνεση από ένα χαλύβδινο πλαίσιο. Το ποδήλατο cocomat.bike έχει δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί από γερμανικό οργανισμό, ενώ είναι λιγότερο επιρρεπές σε φθορά από το μέταλλο. Είναι δε πολύ πιο εύκολο να επισκευαστούν από τους αντίστοιχους μεταλλικούς σκελετούς, ενώ η σωστή στεγανοποίηση, το καθιστά εντελώς αδιάβροχο.

Και φυσικά είναι όμορφα. Η οδήγηση ενός ξύλινου ποδηλάτου είναι μια μοναδική εμπειρία που προσφέρει μια νέα προοπτική στην ποδηλασία, και κάνει την διαδρομή σας τόσο ξεχωριστή.

Λοιπόν; Ακόμα το σκέφτεστε;

Πηγή

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο