Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςMotoGP 2018 - 3ος γύρος Red Bull Grand Prix οf The Americas

MotoGP 2018 – 3ος γύρος Red Bull Grand Prix οf The Americas

MotoGP 2018: Round Three - Circuit of the Americas, AmericaΣτον 93ο αγώνα του στη μεγάλη κατηγορία ο Marc Marquez οδήγησε την RC213V στην έκτη συνεχόμενη νίκη του στο Red Bull Grand Prix of the Americas. Ο Ισπανός είναι αήττητος στο Austin από το 2013 που η αμερικανική πίστα μπήκε στο ημερολόγιο του MotoGP. Αυτή ήταν μάλιστα η 12η συνεχόμενη νίκη του Marc στις ΗΠΑ, ένα πραγματικά εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο.

Εντυπωσιακός ήταν  και ο Dani Pedrosa, ο οποίος επανήλθε μετά από την εγχείρηση που υποβλήθηκε πριν από δύο εβδομάδες περίπου και κατέβαλε απίστευτη προσπάθεια που του χάρισε την έβδομη θέση.

Μετά την πρώτη του νίκη μέσα στο 2018, ο Marc βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην κατάταξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με 45 βαθμούς, μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Andrea Dovizioso. Ο Dani βρίσκεται στην 11η θέση με 18 βαθμούς.

Τώρα τα MotoGP επιστρέψουν στην Γηραιά Ήπειρο για την ευρωπαϊκή φάση των αγώνων, με πρώτο στη Jerez της Ισπανίας, στις 6 Μαΐου.

1ος Marc Marquez

«Αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματικά τα έδωσα όλα. Σήμερα ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος αφού ήθελα να διατηρήσω το τέλειο σερί εδώ στο Austin. Δεν πιστεύω να έχω κάνει στην καριέρα μου τέτοιο αγώνα, να πιέζω τόσο πολύ από τον πρώτο γύρο. Σήμερα αισθάνθηκα ότι αυτός ήταν ο σωστός τρόπος να οδηγήσω και μπόρεσα να το κάνω χάρη και στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας μου, και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά στην ομάδα μου, γιατί εργάστηκαν πραγματικά καλά και σκληρά.

 

Χθες ήμουν λίγο άρρωστος και σήμερα δεν αισθανόμουν ότι είχα την καλύτερη ενέργεια, όμως αποδείχτηκε ένας καλός αγώνας σε κάθε περίπτωση – ένας αγαπημένος αγώνας, αλλά μερικές φορές έτσι είναι τα πράγματα. Χθες βράδυ πριν πέσω να κοιμηθώ σκεφτόμουν τη στρατηγική μου και σήμερα την ακολούθησα. Ακόμη και στην προθέρμανση, προσπάθησα να προσομοιώσω τους πρώτους γύρους του αγώνα, μπαίνοντας με καινούρια ελαστικά και γεμάτο ρεζερβουάρ. Αυτό ήταν το σχέδιο.

Είπα στην ομάδα μου ότι ήθελα να περάσω πρώτος από την αρχή και να δημιουργήσω μία διαφορά. Έτσι, στους πρώτους τρεις με τέσσερις γύρους, πίεσα λίγο παραπάνω απ’ ό,τι συνήθως και μετά διαχειρίστηκα τη διαφορά. Σήμερα είχα ένα ιδιαίτερο κίνητρο. Υπήρχε μεγάλη πίεση αυτό το διάστημα, όμως μου αρέσει η πίεση, μια και με βοηθά να παραμένω συγκεντρωμένος. Ένοιωσα κάτι πολύ ιδιαίτερο στον τελευταίο γύρο όταν πέρασα μπροστά από τη σημαία του Ncky [Hayden].

Έτσι, είμαι ευτυχής με το αποτέλεσμα και για το ότι κερδίσαμε έδαφος στο Πρωτάθλημα, όμως τώρα επιστρέφουμε στην Ευρώπη, όπου πρέπει να δείξουμε συνέπεια, γιατί δείτε ποιος προηγείται στη βαθμολογία: ο Dovi, ο πιο συνεπής αναβάτης! Αισθάνομαι καλά με τη μοτοσυκλέτα μου όπως και στο Κατάρ και στην Αργεντινή, οπότε θα προσπαθήσω να συνεχίσω έτσι».

7ος Dani Pedrosa

MotoGP_Round Three - Circuit of the Americas, America (7)«Είμαι περισσότερο από ικανοποιημένος που κατάφερα να τερματίσω σ’ αυτόν τον αγώνα και να κερδίσω κάποιους βαθμούς και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν αυτές τις ημέρες, καθώς και όλους τους φίλους του σπορ για την υποστήριξή τους.

Ειλικρινά, πριν έρθουμε εδώ, δεν ήμουν καν σίγουρος αν θα μπορούσαμε να μπούμε στις ελεύθερες δοκιμές. Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, ειδικά στη συγκεκριμένη πίστα – σε κάποιες άλλες θα μπορούσα να διαχειριστώ την κατάσταση λίγο καλύτερα και με μικρότερη προσπάθεια, όμως εδώ χρειαζόταν σούπερ φυσική κατάσταση. Δεν απόλαυσα τον αγώνα όπως συνήθως, αν και πήρα κάποια παυσίπονα. Αυτό μου επέτρεψε να συγκεντρωθώ λίγο περισσότερο, παρότι δεν είχα δύναμη.

Έκανα αξιοπρεπή εκκίνηση και προσπάθησα να μείνω όσο το δυνατόν κοντά στους μπροστινούς αναβάτες. Προς το τέλος δυσκολευόμουν να ελέγξω τη μοτοσυκλέτα, όμως τα κατάφερα και είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Τώρα έχουμε λίγες παραπάνω ημέρες να αναρρώσω πριν τον αγώνα της Jerez. Είναι μία πίστα που μου αρέσει, οπότε θα δούμε πόσο καλύτερα θα νιώθω εκεί».

Πηγή: Honda

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο