Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαAlfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, το υψηλών επιδόσεων premium SUV της μάρκας κάνει το ντεμπούτο της στο Auto China 2018.

Το Auto China 2018 διεξάγεται από τις 25 Απριλίου 2018 έως τις 4 Μαΐου 2018. Το περίπτερο της Alfa Romeo βρίσκεται στο Hall E1 του νέου διεθνούς εκθεσιακού κέντρου της Κίνας στο Πεκίνο.

Η πρώτη “Quadrifoglio” που είναι επίσης και ένα SUV: αυτή είναι η Stelvio Quadrifoglio, το νέο μοντέλο με πολλά χαρακτηριστικά κορυφαίας κατηγορίας, που γίνονται άμεσα το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των premium compact SUV. Με τον πραγματικά εντυπωσιακό σχεδιασμό της, τις επιδόσεις και την τεχνολογία της, η Stelvio Quadrifoglio είναι το “ταχύτερο SUV στην πίστα”, έχοντας καταγράψει το νέο ρεκόρ για την κατηγορία της στο Nürburgring: 7 λεπτά και 51.7 δευτερόλεπτα.

Η άφιξη της Stelvio Quadrifoglio σηματοδοτεί επίσης τη διαθεσιμότητα της πλήρους οικογένειας Quadrifoglio στην Κίνα, που αποτελεί την απόλυτη έκφραση του Ιταλικού πάθους για τους λάτρεις αυτοκινήτων επιδόσεων της Κίνας. Θα χτίσει επίσης μία διαφορετική αλλά παθιασμένη σύνθεση με άλλα μοντέλα – την premium SUV Stelvio, την premium sports sedan Giulia και την υψηλών επιδόσεων Giulia Quadrifoglio.

Η ταχύτερη στο Nürburgring, η Stelvio Quadrifoglio επαναπροσδιορίζει τα Premium SUV

Η Stelvio Quadrifoglio είναι εφοδιασμένη με τον αποκλειστικό αλουμινένιο βενζινοκινητήρα 2.9 V6 Bi-Turbo, που έχει εξελιχθεί με πληροφορίες από τεχνολογίες και μηχανολογική τεχνογνωσία της Ferrari, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 510 HP στις 6.500 rpm και παρέχει μία μέγιστη ροπή 600 Nm από τις 2.500 έως τις 5.000 rpm.

Ο πανίσχυρος αυτός κινητήρας συνοδεύεται από το ειδικά καλιμπραρισμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων το οποίο επιτρέπει αλλαγές ταχυτήτων σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου στην λειτουργία οδήγησης Race. Επιπλέον, για τη μεγιστοποίηση της οδηγικής εμπειρίας, το μοντέλο είναι εφοδιασμένο στον βασικό εξοπλισμό του με αλουμινένια χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων που είναι ενσωματωμένα στην κολώνα του τιμονιού.

Οι επιδόσεις της είναι εξαιρετικές: επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε μόλις 3.8 δευτερόλεπτα και καλύτερη στην κατηγορία της τελική ταχύτητα 283 km/h. Αλλά το sports SUV της Alfa Romeo είναι επίσης απίστευτα αποδοτικό όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση καυσίμου, χάρη στο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και την λειτουργία “πλεύσης”, που είναι διαθέσιμα στην λειτουργία οδήγησης Advanced Efficiency.

Για πρώτη φορά, ο βενζινοκινητήρας 2.9 V6 Bi-Turbo των 510 HP συνδυάζεται με το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης Q4, το οποίο εγγυάται μία ακαταμάχητη απόδοση, πρόσφυση, οδηγική απόλαυση και ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες. Επιπλέον, η Stelvio Quadrifoglio είναι εφοδιασμένη με την αποκλειστική μονάδα AlfaTM Chassis Domain Control και είναι το μοναδικό SUV στην κατηγορία του που παρέχει το διαφορικό AlfaTM Active Torque Vectoring στον βασικό εξοπλισμό.

Επίσης στάνταρ εξοπλισμό αποτελεί και το καινοτόμο AlfaTM Active Suspension, το σύστημα το οποίο ελέγχει συνεχώς, με ενεργό τρόπο τις αναρτήσεις και τα αμορτισέρ. Για να μην αναφέρουμε ότι η Stelvio Quadrifoglio εγγυάται άψογο χειρισμό και άνεση χάρη στη διάταξη των αναρτήσεων της, με την αποκλειστική τεχνολογία AlfaLinkTM : εμπρός διαθέτει σύστημα με διπλά ψαλίδια με εικονικό κατά το ήμισυ άξονα στροφής, ενώ στο πίσω μέρος έχει σύστημα τεσσερισήμισι μπράτσων σε διάταξη Multilink.

Σε οποιαδήποτε συνθήκη και σε όλες τις ταχύτητες, η οδήγηση της Quadrifoglio SUV, με την πιο άμεση σχέση στροφής του συστήματος διεύθυνσης στην αγορά (12.1:1), είναι φυσική και “ενστικτώδης”.

Η Stelvio Quadrifoglio διατηρεί δύο best-in-class τίτλους οι οποίοι την κάνουν το SUV με τις υψηλότερες επιδόσεις στην κατηγορία της: με ένα απόβαρο 1.830 kg, το μοντέλο περηφανεύεται για την καλύτερη σχέση βάρους/ισχύος στην κατηγορία της (3.6 kg/HP) και την καλύτερη ειδική ισχύ (176 HP/l). 

Τα εκπληκτικά αυτά αποτελέσματα, που είναι συνώνυμα με την μεγάλη απόλαυση στην οδήγηση, επιτεύχθηκαν μέσω ιδανικής κατανομής του βάρους μεταξύ των δύο αξόνων και την χρήση εξαιρετικά ελαφρών υλικών όπως τα ανθρακονήματα για τον κεντρικό άξονα μετάδοσης της κίνησης και του αλουμινίου για τον κινητήρα, τις αναρτήσεις, τα φρένα, τις πόρτες, τους θόλους των τροχών, το καπό και το πορτμπαγκάζ.

Άλλο ένα ειδικό χαρακτηριστικό της Stelvio Quadrifoglio είναι το καινοτόμο ηλεκτρομηχανικό Ολοκληρωμένο Σύστημα Φρένων (Integrated Brake System – IBS) – μία αποκλειστικότητα της μάρκας Alfa Romeo, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Giulia – το οποίο έχει γίνει το νέο σημείο αναφοράς σε σχέση και με την αστραπιαία απόκριση και την απόσταση σταματήματος, σε οποιαδήποτε επιφάνεια του δρόμου, και την μείωση του βάρους συγκριτικά με ένα συμβατικό σύστημα φρένων.

Οι υψηλής απόδοσης carbon-ceramic δίσκοι φρένων της Brembo είναι διαθέσιμοι σαν προαιρετικός εξοπλισμός. Για να ικανοποιήσει πελάτες που λαχταρούν την μέγιστη απόδοση, η Stelvio Quadrifoglio προσφέρει επίσης εξαιρετικά ελαφριά καθίσματα Sparco που παρέχουν την επιθυμητή στήριξη σε γρήγορη οδήγηση και διατηρούν την άνεση κατά την οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις.

Μοναδικό στιλ εξελιγμένο στην υπηρεσία της απόδοσης

Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio είναι η τελειότερη έκφραση του Ιταλικού σχεδιασμού, ερμηνευμένου με το μοναδικό ταλέντο της Alfa Romeo, και την ιδανική συνεργασία μορφής και λειτουργίας, στο αισθησιακό, μυώδες αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Το εμπρόσθιο άκρο της Stelvio Quadrifoglio είναι ένα ιδανικό μείγμα από σαγηνευτικές και εμφατικές αναλογίες, που αποπνέουν ένα ισχυρό μήνυμα επιθετικότητας και ισχύος. Η μάσκα είναι μοναδική στο στιλ, με τις γνώριμες εσοχές γύρω από την σε σχήμα ασπίδας γρίλια, μαζί με την “μυώδη” επιφάνεια και το “τρίγωνο” μοτίβο με τις εισαγωγές αέρος του intercooler στα πλάγια.

Η πλευρική όψη είναι αισθησιακή και αθλητική, με την εξαίσια πινελιά του διάσημου τετράφυλλου “quadrifoglio” επάνω στον θόλο του τροχού. Οι συνολικές διαστάσεις δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες: Μήκος 470 cm, ύψος 168 cm και πλάτος 216 cm, με τις συμπαγείς αναλογίες της να εκφράζουν δυναμισμό και αντοχή.

Οι απολήξεις της εξάτμισης δίνουν επίσης την εντύπωση ότι φτάνουν στους μεγάλου μεγέθους τροχούς – 20″ σε βουρτσισμένο αλουμίνιο, με διαφορετικά ελαστικά εμπρός και πίσω (μία αποκλειστικότητα για την κατηγορία της) – και οδηγούν τα μάτια προς τον δρόμο.

Η θέση οδήγησης της Stelvio Quadrifoglio είναι απλή και καλαίσθητη, και φτιαγμένη γύρω από τον οδηγό. Τα χειριστήρια ελέγχου είναι ομαδοποιημένα μαζί επάνω στο τιμόνι, το οποίο είναι μικρό και άμεση για να ταιριάζει με όλα τα στιλ οδήγησης.

Το διαγώνιο τούνελ και η ελαφρώς κυματιστή κλίση του ταμπλό στην θέση του οδηγού, “προσαρμοσμένη” όπως ένα φτιαγμένο κατόπιν παραγγελίας κουστούμι, με προσεκτική δεξιοτεχνία και με πλουσιοπάροχη χρήση ανθρακονημάτων στην κονσόλα, στο τούνελ, στα διακοσμητικά του ταμπλό, στα ένθετα των χειρολαβών και στο στεφάνι του τιμονιού.

Τα μαύρα καθίσματα, από δέρμα και Alcantara, είναι εδικά για το μοντέλο και έχουν ένα πιο δυνατό σχήμα για μεγαλύτερη στήριξη στις στροφές. Υπάρχει μία επιλογή από κόκκινη, άσπρη και πράσινη και σκούρα γκρι ραφή.

Τα υλικά που κάνουν αντίθεση (δέρμα, alcantara και ανθρακονήματα) και το χρωματιστό γαζί συνδυάζουν την τεχνολογία με την ραφιναρισμένη κατασκευή και την προσοχή στις λεπτομέρειες, για ένα εσωτερικό το οποίο είναι γεμάτο με προσωπικότητα. Οι σκούρες κολώνες και η επένδυση του ουρανού συνεισφέρουν επίσης στον χαρακτήρα της Stelvio Quadrifoglio.

Η διαφορετική σύνθεση συναντάει τις απαιτήσεις του Κινέζου πελάτη

Εκτός από την Stelvio Quadrifoglio, η Alfa Romeo παρουσιάζει επίσης ακόμα τρία αυτοκίνητα για να προσφέρει διάφορες επιλογές για τους Κινέζους πελάτες.

Η Stelvio, το πρώτο premium SUV που έχει παράγει ποτέ η Alfa Romeo, είναι εφοδιασμένο με ένα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0L I4 – 200 HP ή 280 HP – και κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων. Η ανάρτηση AlfaLinkTM παρέχει όχι μόνο εξαιρετικό έλεγχο αλλά επίσης την άνεση ενός sedan.

Ο επιλογέας AlfaTM DNA παρέχει τρεις τρόπους λειτουργίας: Advanced Efficiency, Natural και Dynamic. Σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης Q4, οι οδηγοί μπορούν να ξεπεράσουν διαφορετικές συνθήκες του δρόμου ενώ έχουν την ίδια απόλαυση ενός coupe.

Η premium sports sedan Giulia είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης το οποίο αποκαλύπτει την κομψότητα στην κίνηση της. Η Giulia έχει επίσης ένα εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο κινητήρα 2.0L – 200 HP ή 280 HP – και κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων. Η ανάρτηση AlfaLinkTM, και ο επιλογέας AlfaTM, DNA βελτιώνουν ακόμα πιο πολύ την εμπειρία.

Η Giulia Quadrifoglio, το premium sports sedan υψηλών επιδόσεων, περηφανεύεται για την ισχύ των 510HP και την μέγιστη ροπή των 600Nm, με ένα κινητήρα 2.9L V6 Bi-Turbo και ένα κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων. Το αυτοκίνητο χρειάζεται μόλις 3.9 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h και έχει μία τελική ταχύτητα 307 km/h. Είναι επίσης το πιο γρήγορο sports sedan παραγωγής στον κόσμο, με ένα χρόνο γύρου στο Nurburgring μόλις 7’32”.

Πηγή: Alfa Romeo

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο