Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαBMW i8 Roadster

BMW i8 Roadster

BMW i8 018Το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία ξεκινά τη μαζική παραγωγή του BMW i8 Roadster, αλλά και της αναβαθμισμένης έκδοσης του BMW i8 Coupe ταυτόχρονα. Τα δύο μοντέλα θα παράγονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών στο Εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, ενώ θα μοιράζονται την ίδια γραμμή παραγωγής.

Το BMW i8 Roadster προσφέρει όλη την ελευθερία της open-top οδήγησης για δύο άτομα με ηλεκτρικό soft-top, ενώ το νέο BMW i8 Coupe ξεχωρίζει σαν ένα εξαιρετικά σπορ μοντέλο 2+2 θέσεων.

Τα γνωστά μέτρα σχεδίασης ελαφρού βάρους που υιοθετήθηκαν σε προηγούμενα μοντέλα BMW i έχουν προσαρμοστεί σχολαστικά στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του i8 Roadster. Διαθέτει πόρτες νέας σχεδίασης, χωρίς πλαίσιο, που ανοίγουν προς τα πάνω και κατασκευάζονται από CFRP με αλουμινένιο εξωτερικό κέλυφος.

Αυτό το νέο επίπεδο εμπειρίας της ηλεκτροκίνησης υποστηρίζεται από μία αναβαθμισμένη έκδοση της μπαταρίας ιόντων λιθίου που έχει εξελιχθεί για την BMW i8. Η μονάδα μπαταρίας υψηλής τάσης είναι κεντρικά τοποθετημένη στο κάτω τμήμα του αμαξώματος.

Η χωρητικότητα κυψελών είναι από 20 έως 34 Ah και η μικτή δυναμικότητα ενέργειας αυξάνεται από 7,1 σε 11,6 kWh (καθαρό: 9,4 kWh). Η ηλεκτρική αυτονομία του νέου BMW i8 Coupe στον κύκλο δοκιμών NEDC έχει αυξηθεί στα 55 km*, ενώ για το νέο BMW i8 Roadster η τιμή αυτή είναι 53 km*.

 

Από το 2014 που λανσαρίστηκε, το BMW i8 είναι το plug-in υβριδικό σπορ μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Από το 2013, το BMW i3 και από το 2017 η σπορ έκδοση BMW i3s κατασκευάζονται στη μονάδα παραγωγής της BMW i στη Λειψία.

Συνολικά, 130 μοντέλα BMW i κατασκευάζονται στο εργοστάσιο ανά ημέρα. Το λανσάρισμα των BMW i8 Coupe και BMW i8 Roadster ξεκινά τον Μάιο του 2018.

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο