Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedH Ducati κάνει θριαμβευτικό 1-2 στην Ιταλία

H Ducati κάνει θριαμβευτικό 1-2 στην Ιταλία

DUCATI - ITALIAN GP 2018 - ΧΟΡΧΕ ΛΟΡΕΝΘΟ_3Σαββατοκύριακο θριάμβου για τη Ducati στο MotoGP, με τους δύο αναβάτες της ομάδας να κάνουν το 1 – 2 στον αγώνα της Ιταλίας, στην πίστα του Mugello. Ο Χόρχε Λορένθο εκκίνησε από την πρώτη θέση έχοντας κάνει τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά και μετά από άψογο αγώνα, κατέκτησε τη νίκη. Για τον Ισπανό, πρωταθλητή του MotoGP το 2010, 2012 και 2015, αυτή ήταν η πρώτη του νίκη στο διάστημα που αγωνίζεται με την ομάδα από το Borgo Panigale.

«Είμαι πανευτυχής! Την παραμονή του αγώνα δ ήλωσα πως το να κερδίσω εδώ με τη Ducati είναι όνειρο ζωής και λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Αυτή η νίκη έχει για μένα την ίδια αξία με την πρώτη μου νίκη στο MotoGP, το 2008», δήλωσε περιχαρής ο Λορένθο, στο τέλος του αγώνα.

DUCATI - ITALIAN GP 2018 - ΝΤΟΒΙΤΣΙΟΖΟ-ΛΟΡΕΝΘΟ-ΡΟΣΣΙΣτη δεύτερη θέση τερμάτισε ο άλλος αναβάτης της Ducati, ο Ιταλός Αντρέα Ντοβιτσιόζο, oλοκληρώνοντας ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο για τη Ducati. Εκκινώντας από την 3η σειρά, ο «Ντόβι» ήδη με το τέλος του πρώτου γύρου είχε προωθηθεί στην 5η θέση, για να βρεθεί πίσω από τον ομόσταυλό του έξι γύρους αργότερα. Ο Ισπανός όμως χθες αποδείχθηκε ανίκητος, με τους Λορένθο και Ντοβιτσιόζο να τερματίζουν με αυτή τη σειρά, χαρίζοντας στη Ducati ένα εντός έδρας θριαμβευτικό 1 – 2.

Με τη νίκη του αυτή ο Λορένθο προωθήθηκε στη 10η θέση της γενικής κατάταξης στους αναβάτες με 41 βαθμούς, ενώ ο Ντοβιτσιόζο χάρη στη 2η θέση είναι στην 4η γενικής με 66 βαθμούς.

Ο Ιταλός αναβάτης Μικέλε Πίρρο, δοκιμαστής της Ducati ο οποίος επρόκειτο να συμμετάσχει στον αγώνα με καθεστώς wild-card, είχε στην πρώτη μέρα των δοκιμαστικών μία άσχημη πτώση στο τέλος της μεγάλης ευθείας, στο φρενάρισμα, με περισσότερα από 300 χλμ./ώρα. Παρά τους αρχικούς φόβους, τελικά είναι καλά στην υγεία του, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μάλιστα έδωσε χαμογελαστός το παρών την ημέρα του αγώνα.

Επόμενος αγώνας του MotoGP το Καταλανικό Grand Prix στη Βαρκελώνη, 15-17 Ιουνίου.

Πηγή: Ducati

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο