Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςDucati και Χόρχε Λορένθο στην 1η θέση του Καταλανικού GP

Ducati και Χόρχε Λορένθο στην 1η θέση του Καταλανικού GP

DUCATI - CATALAN GP 2018 - ΧΟΡΧΕ ΛΟΡΕΝΘΟ 1Δύο εβδομάδες μετά τη νίκη του στην Ιταλία, ο Χόρχε Λορένθο, αναβάτης της Ducati, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στην Καταλωνία. Στο GP που έγινε στη Βαρκελώνη, μπροστά σε περισσότερους από 90.000 θεατές, ο αναβάτης από τη Μαγιόρκα εκκίνησε από την 1η θέση έχοντας κάνει τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά.

Η εκκίνησή του δεν ήταν η ιδανική και βρέθηκε στην 3η θέση μετά την 1η στροφή. Με το τέλος του πρώτου γύρου ο Λορένθο πέρασε εντυπωσιακά στην 1η θέση όπου και παρέμεινε μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Για τον Ισπανό, πρωταθλητή του MotoGP το 2010, 2012 και 2015, αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του στο διάστημα που αγωνίζεται με την ομάδα από το Borgo Panigale και πανηγυρίστηκε δεόντως.

O άλλος αναβάτης της Ducati, ο Ιταλός Αντρέα Ντοβιτσιόζο, είχε μία πτώση στο 16ο γύρο στη στροφή Νο 5 και ενώ ήταν στην 3η θέση και εγκατέλειψε. Όπως δήλωσε, είχε βγει με 5-6 χιλιόμετρα παραπάνω από τους προπορευόμενους από τη στροφή Νο 4 και αυτό του έδινε πλεονέκτημα στην προσπάθειά του να τους πλησιάσει. Όμως ένα λάθος στο φρενάρισμα στην επόμενη στροφή, έφερε την πτώση και την εγκατάλειψη.

Με τη νίκη του αυτή ο Λορένθο προωθήθηκε στη 7η θέση της γενικής κατάταξης στους αναβάτες με 66 βαθμούς, όσους έχει και ο Ντοβιτσιόζο. Η Ducati είναι 2η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 132 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας του MotoGP στην πίστα του Άσσεν, στην Ολλανδία, 29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου.

Πηγή: Ducati

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο