Tuesday, January 25, 2022
HomeΝεαΔιακριτική ανανέωση για Jeep Renegade και Fiat 500

Διακριτική ανανέωση για Jeep Renegade και Fiat 500

Σήμερα 4 Ιουλίου η Fiat γιορτάζει την επέτειο του δημοφιλούς 500, παρουσιάζοντας την ανανεωμένη έκδοση του 500X καθώς και την ειδική έκδοση Fiat 500 Spiaggina 58. Το ανανεωμένο Jeep Renegade και οι νέοι κινητήρες βενζίνης της οικογένειας Firefly.

Αναλυτικα:

Ήταν το 2014 όταν η FCA έβαλε μπροστά την από κοινού παραγωγή των Compact Crossovers της κατηγορίας B, στο εργοστάσιο του Μέλφι, Των Jeep Renegade, το οποίο αποτέλεσε το New Entry της Jeep στην συγκεκριμένη κατηγορία, το οποίο με 800.000 πωλήσεις μέχρι σήμερα είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της , και Fiat 500X, το οποίο διαθέτοντας την ρετρό αισθητική του μικρού πετυχημένου μοντέλου, έχει έναν lifestyle χαρακτήρα, όπλο τους ήταν οι μικροί και αποδοτικοί κινητήρες, η ποιότητα κύλισης και το εξαιρετικό και στιβαρό πλαίσιο. Τα δύο πετυχημένα αυτοκίνητα έφτασαν στο μέσο της ζωής τους και ήταν επιβεβλημένο να δεχτούν το απαραίτητο Facelift, που θα τους δώσει την φρεσκάδα απέναντι στον σκληρό και κλιμακούμενο ανταγωνισμό σε αυτήν την αναπτυσσόμενη κατηγορία, η κυριότερη αλλαγή αφορά τους κινητήρες.

Συγκεκριμένα:

Με την αισθητική ανανέωση των δύο μοντέλων, η είδηση είναι το πανευρωπαϊκό λανσάρισμα των δύο νέων αλουμινένιων κινητήρων βενζίνης της οικογένειας Firefly, που θα κατασκευάζονται στην Πολωνία.

Ο μικρότερος κινητήρας, κυβισμού 1.0 λίτρου με την κωδική ονομασία Τ3 Firefly, έχει απόδοση 120 ίππους και 190Nm ροπή, με μόλις 93 κιλά βάρος. Διαθέτοντας άμεσο ψεκασμό και σύστημα Multiair 3ης γενιάς έχει 20% μικρότερη κατανάλωση από τον ατμοσφαιρικό 1.6 e-Torque που αντικαθιστά και παράλληλα καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6D χρησιμοποιώντας φίλτρο GPF.

 

Ο μεγαλύτερος κινητήρας, χωρητικότητας 1.3 λίτρων, με την κωδική ονομασία Τ4 Firefly αντικαθιστά τον 1.4 Multiair των 140 και 170 ίππων, έχοντας απόδοση 150 και 180 ίππων αντίστοιχα και 270 Nm ροπής. Στο μέλλον θα δούμε και τους δύο κινητήρες να συνδυάζονται με το ελαφρύ υβριδικό σύστημα των 48 Volt και στην κορυφαία έκδοση των 180 ίππων θα λειτουργεί συνδυαστικά και ο ηλεκτροκινητήρας των 60 ίππων αποδίδοντας 240 άλογα. Οι πετρελαιοκίνητες τετρακίνητες εκδόσεις των 1.6 και 2.0 λίτρων παραμένουν στην γκάμα διαθέτοντας επιλεκτική καταλυτική ανάγνωση, προκειμένου να τηρούν τις προδιαγραφές Euro 6D.

renegade limited 2018 01Jeep Renegade MY 2019

Η παρουσίαση του έγινε στο Πάρκο Βαλεντίνο, όπου έλαβε χώρα το σαλόνι αυτοκινήτου του Τορίνο στις 6 Ιουνίου.  To αμάξωμα έχει υποστεί διακριτές αλλαγές στο εμπρός τμήμα με τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με πιο σπορ αίσθηση και τους νέους προβολείς ομίχλης, ενώ ανασχεδιασμένα είναι τα εμπρός φωτιστικά σώματα τα οποία παραπέμπουν στο αυτοκίνητο σύμβολο της Jeep, στο νέο Wrangler με την γραμμή των λαμπτήρων LED, να του προσφέρουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, στα πίσω φώτα το χαρακτηριστικό Χ έχει γίνει πιο έντονο.

renegade limited 2018 011Η ποιότητα και ο εξοπλισμός δίνει έναν Premium αέρα και το διαχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Στο εσωτερικό η μοναδική αλλαγή αφορά τη νέα κεντρική κονσόλα με ενσωματωμένη βάση smartphone και νέους αποθηκευτικούς χώρους.

Πλέον όλη η γκάμα είναι εξοπλισμένη στον στάνταρ εξοπλισμό με σύστημα αλλαγής λωρίδας και ανάγνωσης σημάτων ΚΟΚ, προαιρετικά διαθέτει σύστημα προειδοποίησης πρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προσαρμοζόμενο cruise control, επιτήρησης τυφλού σημείου και προειδοποίησης διασταυρούμενης κυκλοφορίας. Οι πωλήσεις του αναμένονται από τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Fiat 500X MY2019

Η Fiat επέλεξε για την παρουσίαση του ανανεωμένου 500Χ την 4η Ιουλίου τιμώντας το πρώτο 500, το οποίο παρουσιάστηκε στις 4 Ιουλίου 1957. Ακολουθώντας τις αισθητικές επεμβάσεις στα 500 και 500L, τα νέα φωτιστικά σώματα Fool Led ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία όπως και τα πίσω σώματα, τα οποία έχουν γίνει το χαρακτηριστικό γνώρισμα των σύγχρονων Fiat, με το πλαστικό τμήμα στο χρώμα του αμαξώματος εντός των σωμάτων, επίσης ανανεωμένος είναι και ο προφυλακτήρας με την διακριτική γρίλια.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα υφάσματα και καθίσματα, ανανεωμένος πίνακας οργάνων και σύστημα infotainment με οθόνη 8,4 ιντσών. Μικρές αλλαγές υπάρχουν στα χειριστήρια των οργάνων και επίσης ο μοχλός ταχυτήτων είναι τοποθετημένος ψηλότερα, στα πλαίσια των 500L και Renegade. Θα διαθέτει τα ίδια συστήματα ασφαλείας με το ανανεωμένο Renegade όπως είδαμε παραπάνω καθώς και τους νέους κινητήρες βενζίνης.

Fiat 500 Spiaggina 58

 

Κατά την παρουσίαση η Fiat επεφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη, την παρουσίαση της έκδοσης Spiaggina 58 του γνωστού 500, μία έκδοση συνώνυμη της Dolce Vita και του Life Style της Ιταλίας του 60, το αυτοκίνητο ξεχωρίζει αισθητικά από τις απλές εκδόσεις του 500 χάρη στην πιο ρετρό αισθητική που παραπέμπουν οι εδικές ζάντες, ο προφυλακτήρας και τα νέα χρώματα καθώς και η λεπτή λευκή γραμμή περιμετρικά του αμαξώματος.

Νίκος Μιχαλόπουλος

RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά