FCA Αλλαγή σκυτάλης με αισιόδοξο βλέμμα στο μέλλον

To Σάββατο 21 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ για την αλλαγή ηγεσίας στην FCA, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Sergio Marchionne, λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας υποβλήθηκε σε εγχείρηση και θα απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα από την δράση καθώς υπέστη μετεγχειρητικές επιπλοκές. Το γεγονός αυτό ανάγκασε το διοικητικό συμβούλιο να τον αντικαταστήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Για τον Marchionne όσο και αν αρκετοί δεν συμφωνούσαν με τις απόψεις του, θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για τον αναμορφωτή της Fiat από το 2004 που ανέλαβε και με κύριο όπλο το νέο 500 την έβγαλε από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Στην συνέχεια ήρθε η χρεοκοπημένη Chrysler, με πολλούς να θεωρούν πως ο χρεοκοπημένος όμιλος θα λειτουργούσε ως μια οικονομική βόμβα στα θεμέλια της Fiat μετά την συγχώνευση, αλλά διαψεύστηκαν καθώς επέστρεψε στην κερδοφορία έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Mike Manley, CEO των Jeep και RAM.

Πριν μερικούς μήνες, η FCA έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία με μηδέν βιομηχανικό χρέος, κάτι που την διευκολύνει να προβεί σε νέες επενδύσεις.

Κατά το Δ.Σ οι υποψηφίοι για την θέση του CEO ήταν οι Alfredo Altavilla, Mike Manley και Richard Palmer καθώς και άλλοι υποψήφιοι εκτός ομίλου.

Την προεδρία της Ferrari αναλαμβάνει ο ίδιος ο John Elkann, ενώ για τον όμιλο επιλέχθηκε ο χαρισματικός αναμορφωτής της Jeep, Mike Manley.

Ποιος είναι λοιπόν ο νέος διευθύνων σύμβουλος της FCA?

O 54χρονος Manley έχει γεννηθεί στην Αγγλία, είναι μηχανολόγος μηχανικός, κατέχοντας Bachelor, καθώς και Master στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων. Οι οργανωτικές του ικανότητες φάνηκαν από το 2009 με την απρόσμενη αύξηση των πωλήσεων της Jeep, στην οποία συντέλεσε και η συγκυρία της γενικής αύξησης πωλήσεων των SUV.

Η στρατηγική των επόμενων χρόνων έχει ήδη καθοριστεί από τον Sergio Marchionne και η συνέχεια αναμένεται ελπιδοφόρα, καθώς ο Manley θα κληθεί να αναλάβει την αναγέννηση των Chrysler και Lancia στο πιο εμπορικό κομμάτι του ομίλου, με την επικεφαλή Fiat να αναπτύσσεται σταδιακά και στοχευμένα, εστιάζοντας περισσότερο ώστε να αποτελέσει το Life Style Brand του ομίλου!

Ας ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στον Sergio Marchionne και να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και να πούμε καλή σταδιοδρομία στο δύσκολο έργο του κυρίου Manley.

Μια εποχή έληξε, αλλά ανατέλλει μια ακόμα πιο ελπιδοφόρα, με έναν όμιλο που έχει την δυναμική να πρωταγωνιστήσει στον χώρο του αυτοκινήτου. Αναμένουμε με ανυπομονησία το νέο πλάνο παραγωγής όταν ετοιμαστεί, το πρώτο χωρίς τον Marchionne και απαλλαγμένο από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος, ώστε να φανεί αυτή η παγκόσμια δυναμική του ομίλου.

Υ.Γ Όταν ανέλαβε ο ικανότατος Marchionne την διεύθυνση του ομίλου, δεν είχε ιδέα από τον χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είχε εργαστεί σε παρόμοιες θέσεις σε εταιρείες άλλων τομέων, αλλά ο χαρισματικός επιχειρηματικός ηγέτης βρήκε τον τρόπο να πετύχει τους περισσότερους στόχους. Ή μάλλον απέτυχε μόνο στο να φέρει την Fiat – Chrysler μέσα στις τρεις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες στην παγκόσμια αγορά, πλέον με έναν άνθρωπο του οποίου το πρώτο πτυχίο είναι στην μηχανολογία και γνωρίζει πολλά από την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, ίσως αυτός ο στόχος  κατακτηθεί πιο εύκολα.

Νικος Μιχαλόπουλος