Τα B-SUV αποτελούν την πιο δημοφιλή κατηγορία αυτοκινήτων στην Ευρώπη με μοντέλα όπως το KIA Stonic, το Seat Arona, το VW T-Cross, το Suzuki Vitara, το Jeep Renegate, το Skoda Kamiq, Nissan Juke, Peugeot 2008, Renault Captur, το Fiat 500X, το Ford Puma, το Opel Crossland X, το SUBARU XV και αλλά πολλά που απλά δείχνουν το ενδιαφέρον των κατασκευαστών και των καταναλωτών για τα προσόντα των οχημάτων της κατηγορίας.

Hyundai Kona hybrid autoholix 13Παράλληλα, η πίεση που νιώθουν οι κατασκευαστές από τους κανονισμούς της Ε.Ε για να παρουσιάσουν πιο οικολογικά αυτοκίνητα σε ότι αφορά τους εκπεμπόμενους ρύπους (..αλλά όχι απαραίτητα και με το τι θα συμβεί στο τέλος της ζωής τους) έφερε στην επιφάνεια τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και των διαφόρων συστημάτων Hybrid (Classic, Mild, PHEV). 

Τα τμήματα του Marketing φυσικά πήραν φωτιά και έτσι σήμερα αν παρατηρήσει κανείς θα δει ότι τα περισσότερα νέα για αυτοκίνητα που δημοσιεύονται στα ηλεκτρονικά μέσα αφορούν αυτοκίνητα με κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση.  

Το Hyundai Kona Hybrid είναι και B-SUV- και δικίνητο- και Hybrid, συγκεντρώνοντας έτσι όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν κάποιους ανθρώπους σαν εμένα να προβληματίζονται-τουλάχιστον!

Hyundai Kona hybrid autoholix 22Οφείλω να παραδεχτώ όμως ότι παρότι σαν μοντέλο το KONA Hybrid σερφάρει αυτή την στιγμή πάνω στο κύμα της μόδας-καταφέρνει να αντιμετωπίζει το θέμα της υβριδικής κίνησης με έναν δικό του μοναδικό-και καλυτερο-τρόπο.

Δεν πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα από την στιγμή που ξεκίνησα να οδηγώ το Hyundai Kona Hybrid μέχρι να καταλάβω ότι οδηγούσα το μοναδικό «καθαρόαιμο Hybrid» της αγοράς που δεν είναι εξοπλισμένο με  κιβώτιο μετάδοσης τύπου CVT (Constantly Victimized Transmission)…

Η Hyundai έχει πια είτε/και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να μην αντιγράφει πλέον τον εξ’ ανατολών  “βασιλιά της βαρεμάρας” που ανακάλυψε τα υβριδικά με το CVT, είτε/και-ευτυχώς- δεν είχε στην φαρέτρα της ένα κιβώτιο CVT ώστε να καταστρέψει και εκείνη την εμπειρία οδήγησης του αυτοκίνητου που σχεδίασε.

Hyundai Kona hybrid autoholix 23Η Hyundai είναι μια εταιρεία με την δική της παράδοση και τεχνολογία που επειδή αποφάσισε να μην επενδύσει στο «Εθνικό Κιβώτιο της Ιαπωνίας», είχε όλες τις προδιαγραφές να φτιάξει ένα αυτοκίνητο που θα ξεχώριζε με την ζωντάνια του από τα κατά τα άλλα υπέροχα Ιαπωνικά Υβριδικά-και όχι μόνο-αυτοκίνητα που γεννιούνται καταδικασμένα σε «μηχανολογικό χαρακίρι» λόγω του κιβωτίου τους.

Και όμως.. ενώ οι Κορεάτες μπορούσαν να κάνουν το Jack Pot- όλων των B-SUV’s χρησιμοποιώντας κάποιο από σύγχρονα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα τους, αποφάσισαν τελικά να εξοπλίσουν το KONA με τον γνωστό μας ατμοσφαιρικό GDi των 1600 κ.εκ  που δεν διακρινόταν ποτέ ούτε για την δύναμη, αλλά ούτε και για την ροπή του…

Να θέλεις να χαρείς βρε παιδί μου και να μην σε αφήνουν… ένα πράγμα!

Hyundai Kona hybrid autoholix 21Ευτυχώς οι μελλοντικοί αγοραστές και κάτοχοι των B-SUV Hybrid έχουν συνήθως διαφορετικές απαιτήσεις από την δοκιμάζουσα- και έτσι μοιάζει να αναζητούν την συγκεκριμένη αίσθηση «ηπιότητας στις επιδόσεις»  στα αυτοκίνητα που επιλέγουν για την καθημερινότητα τους.

Το Hyundai Kona αποτελεί το πρώτο σχεδιαστικό δείγμα για τον Κορεατικό όμιλο του διάσημου Βέλγου σχεδιαστή με καταγωγή από την Χιλή Luc Donckerwolk, που πριν γίνει ο Διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού του ομίλου Hyundai/KIA, είχε εξέχουσα θέση στον όμιλο VAG.

Όπως εκείνος ο γερμανός κύριος από το τμήμα αναρτήσεων (Albert Biermann) της BMW M Division που ήρθε στον όμιλο KIA-Hyundai με το γαλανόλευκο ντοσιεδάκι που περιείχε όλες τις σωστές ρυθμίσεις αναρτήσεων- έτσι και αυτός ήρθε με τις περγαμηνές του σχεδιαστή των Lamborghini Murcielago, Diablo και Gallardo!

Hyundai Kona hybrid autoholix 28Όσοι από εσάς ψάχνουν να βρουν σχεδιαστικές συγγένειες μεταξύ του Hyundai Kona τους και της Lamborghini Murcielago, θα σας πρότεινα να μην κουράζεστε καθώς σίγουρα ο Βελγο-Χιλιανός σχεδιαστής δεν ήταν στις καλύτερες στιγμές του όταν καταπιάστηκε με το KONΑ.

Το ανανεωμένο ΚΟΝΑ έκανε ήδη την εμφάνιση του μόλις τρία χρόνια μετά την παρουσίαση του μοντέλου που οδηγάμε- κάτι που δείχνει ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά την εμφάνιση, το αισθητικό αποτέλεσμα αξιολογήθηκε ούτε ως ιδιαίτερα όμορφο, ούτε όμως και σαν ιδιαίτερα πρωτότυπο, αφού το γενικότερο αποτέλεσμα θύμιζε από την αρχή το Citroen C3 Aircross.

Εμφάνιση

Hyundai Kona hybrid autoholix 030Το Hyundai Kona Hybrid έχει ένα ξεκάθαρο SUV χαρακτήρα με τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των φτερών και το σκληρό μαύρο-προστατευτικό-πλαστικό στην βάση του προφυλακτήρα να φροντίζει για την προστασία του αμαξώματος στις εκτός δρόμου εξορμήσεις σας-αν ποτέ έρθουν…

Η μεγάλη κάθετη μάσκα στο εμπρός τμήμα έχει ένα μεγάλο σήμα της Hyundai δείχνοντας την υπερηφάνεια των σχεδιαστών για το δημιούργημά τους με την χαρακτηριστική μάσκα «Cascading Grille» της Hyundai, και τους φουλ LED προβολεις.

Hyundai Kona hybrid autoholix 13Η χαρακτηριστική οκτάγωνη μάσκα είναι σε αρμονία με την μόδα που τις θέλει να είναι τόσο μεγάλες έτσι ώστε ακόμη και ένας μύωπας να αναγνωρίζει την μάρκα του αυτοκινήτου από ένα χιλιόμετρο απόστασης, όμως δυστυχώς μόνο ένα μέρος όλων αυτών των αεραγωγών που βλέπετε είναι αληθινοί.

Η λεπτομέρεια με τον έστω και «εικονικό» στενό αεραγωγό που μεσολαβεί μεταξύ της μάσκας και της ένωσης του καπό είναι όλα τα λεφτά, ενώ ταυτόχρονα δένει και την δεύτερη σειρά φωτιστών σωμάτων που βρίσκονται στις ακμές των φτερών στο οπτικό σύνολο του αυτοκινήτου.

Hyundai Kona hybrid autoholix 14Ωστόσο αυτό που βλέπουμε θυμίζει την οικογενειακή γραμμή της Citroen-και ενώ είναι ενδιαφέρον, προσωπικά το βρίσκω υπερβολικό και πολύπλοκο, ενώ δεν η εμφάνιση του Hybrid δεν διαχωρίζεται καθόλου από τις υπόλοιπες εκδόσεις που κινούνται με κανονικούς ΚΕΚ.

Το προφίλ του αυτοκινήτου είναι γεμάτο καμπύλες και διαφορετικά επίπεδα και πιστεύω ότι εάν δεν είχε τα μαύρα προστατευτικά κομμάτια στους θόλους θα ήταν πάρα πολύ όμορφο.

Σίγουρα το παιχνίδι το σώζουν στο αυτοκίνητο με επίπεδο εξοπλισμού Prestige plus οι πραγματικά πανέμορφες ζάντες με τα ελαστικά 235/45R18 να δικαιολογούν την τιμή του αυτοκινήτου της δοκιμής που ξεπέρνα τα  €26,000.

Hyundai Kona hybrid autoholix 031Το πίσω μέρος του Hyundai Kona Hybrid ακολουθεί το μοτίβο του εμπρός μέρους, με τα διπλά φωτιστικά – όμως με τους μαύρους προφυλαχτήρες που επεκτείνονται στα πίσω φτερά να αφήνουν περισσότερες υποσχέσεις για εκτός δρόμου αποδράσεις.

Σίγουρα το πίσω μέρος είναι το πιο όμορφο κομμάτι του αυτοκινήτου, ενώ κάπου εκεί στο δεξί μέρος υπάρχει και η ένδειξη “Hybrid” που διαχωρίζει το προηγμένο υβριδικό από τα υπόλοιπα κοινά ΚΟΝΑ.

Εσωτερικό

Hyundai Kona hybrid autoholix 02Το εσωτερικό του Hyundai Kona Hybrid  χωρίς να διεκδικεί κάποιο βραβείο σχεδιασμού είναι αρμονικά τακτοποιημένο και λειτουργικό για τα γούστα μου, ενώ τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται στο ταμπλό και στις πόρτες είναι σκληρά στην αφή και στο βλέμμα, όμως μοιάζουν ανθεκτικά στην χρήση και κυρίως έχουν άριστη ποιότητα συναρμογής και δεν έτριξαν ποτέ.

Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης και παραμένει αναλογικός προερχόμενος σχεδιαστικά από τα αλλά μοντέλα της εταιρείας και έτσι είναι φυσικά πολύ ευκρινής και πληροφοριακός.

Hyundai Kona hybrid autoholix 10Αποτελείται από μια κλασσική διάταξη οργάνων με δύο μεγάλα όργανα που δίνουν πληροφορίες για την διαχείριση της ενέργειας  και την ταχύτητα, ενώ στην μέση σε μια οθόνη υπάρχουν ενδείξεις για την οικονομία και λειτουργίες trip computer.

Το ειδικό όργανο για την λειτουργία της ηλεκτροκίνησης που έχει αντικαταστήσει το στροφόμετρο δεν φτάνει για να κερδίσει το μάτι και τα πάντα εδώ ζητούν απεγνωσμένα έναν από εκείνους τους  μοντέρνους ψηφιακούς πίνακες οργάνων με τα εντυπωσιακά γραφικά που πλέον προσφέρουν σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές-και που θα εξοπλίζει σαν έξτρα την ανανεωμένη έκδοση.

Hyundai Kona hybrid autoholix 08Η οθόνη χειρισμού των πολυμέσων των 10’’ (…νομίζω) που βρίσκεται «μετέωρη» στο μέσον του ταμπλό φέρνει μνήμες από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές, ενώ η λειτουργία του συστήματος πολυμέσων είναι απολαυστικά γρήγορη και κατανοητή.

Υπάρχει φυσικά και το ειδικό πρόγραμμα στο σύστημα πολυμέσων που αναπαριστά γραφικά την λειτουργία του υβριδικού συστήματος, βοηθώντας στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί είτε κατά την διάρκεια της ανάκτησης της ενέργειας, είτε κατά την κίνηση.

Επιπλέον είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ECO-Driving Assist System (ECO-DAS) που βοηθά στην εξοικονόμηση καυσίμου με το σύστημα Predictive Energy Management (Προγνωστική Διαχείριση Ενέργειας), που διαχειρίζεται τη φόρτιση και την εκφόρτιση της μπαταρίας σε ανηφόρες και κατηφόρες για τη μεγιστοποίηση της χρήσης της.

Hyundai Kona hybrid autoholix 03Όταν σε μια διαδρομή υπάρχει ανωφέρεια και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι χαμηλό, το σύστημα αυξάνει ελαφρώς τη λειτουργία του κινητήρα προκειμένου να προφορτίσει την μπαταρία πριν την ανηφόρα.

Εάν η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη, το Kona Hybrid αυξάνει το επίπεδο εμπλοκής του ηλεκτροκινητήρα πριν από την κατηφόρα, προκειμένου και πάλι να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση καυσίμου. Στη συνέχεια, η ηλεκτρική ισχύς ανακτάται στην κατηφόρα με το φρενάρισμα με ανάκτηση.

Χώροι/Άνεση

Hyundai Kona hybrid autoholix 39Η θέση οδήγησης τοποθετεί τον οδηγό ψηλά και προσφέρει καλή ορατότητα ενώ και η εργονομία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τα καθίσματα είναι άνετα αλλά εάν αποφασίσετε να κινηθείτε πιο γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι δεν παρέχουν σωστή πλευρική στήριξη-κάτι που όμως είναι αναμενόμενο στην κατηγορία.

Απλά επαρκείς είναι και οι χώροι του Hyundai Kona Hybrid στο πίσω κάθισμα που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση δύο όχι πολύ ψηλούς ενήλικες ή τρία παιδιά, παρέχοντας ικανοποιητική άνεση στα γόνατα.  

Το μόνο που ίσως να ενοχλήσει (κυρίως) τα μικρά παιδιά είναι ότι τα παράθυρα είναι πολύ ψηλά τοποθετημένα κάτι που περιορίζει την ορατότητά τους προς τα έξω.

H Hyundai φρόντισε φυσικά να εξοπλίσει το Hyundai Kona Hybrid  με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, θέσεις για μικροαντικείμενα και φυσικά τα απαραίτητα πλέον USB Ports. Αυτό που βρίσκω πολύ χρήσιμο σαν μητέρα είναι η ευκολία με την οποία αποθηκεύονται στις πόρτες τα μεγάλα μπουκάλια νερού του 1,5 λιτ.

Hyundai Kona hybrid autoholix 05Με τις μπαταρίες να έχουν τοποθετηθεί κάτω από τα πίσω καθίσματα, ο χώρος αποσκευών είναι αμετάβλητος και με τα 361 λίτρα του παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της κατηγορίας- κάτι που σίγουρα θα προβληματίσει μια τετραμελή οικογένεια σε ένα μεγάλο ταξίδι.

Επιπλέον έχει ψηλό κατώφλι φόρτωσης δυσκολεύοντας την τοποθέτηση βαριών αποσκευών, όμως σε αντάλλαγμα έχει απόλυτο τετραγωνισμένο σχήμα που σίγουρα βοηθάει στην καλύτερη αξιοποίηση του χώρου, ενώ όταν πέφτουν τα καθίσματα δημιουργούν ένα επίπεδο χώρο φόρτωσης που χωρά ένα 26αρι ποδήλατο χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε τον τροχό.

Κινητήρες

Hyundai Kona hybrid autoholix 20Το Hyundai Kona Hybrid  κινείται από τον γνωστό 1.6 GDI της γενιάς Kappa που είναι ένας  τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης με άμεσο ψεκασμό που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson αποδίδοντας  μόλις 105 PS @ 5,700 rpm και 147 Nm ροπής @ 4,000 rpm.

Το σύστημα Υβριδικής κίνησης συμπληρώνεται από ένα ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη που αποδίδει 43,5 PS (32 kW) και μέγιστη ροπή 170 Nm.

Λόγω των διαφορετικών στροφών στις όποιες αποδίδεται η μέγιστης ισχύς των δύο κινητήρων, η   συνδυαστική ισχύς είναι 141 PS και 265 Nm ροπής- και όχι 148,5 PS και 317 Nm ροπής που αθροίζουν οι δυο κινητήρες.

Hyundai Kona hybrid autoholix 24Στο κάτω μέρος του δείκτη διαχείρισης της ενέργειας- στον πίνακα οργάνων- υπάρχει ένας δείκτης που μας ενημερώνει για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ιόντων λιθίου των 1,56 kWh στα 240 V.

Εκείνο που παρατήρησα είναι ότι στην καθημερινότητα ο συγκεκριμένος δείκτης δεν φτάνει ποτέ την ένδειξη πλήρους φόρτισης, κάτι που σημαίνει ότι είτε η μπαταριά είναι μεγαλύτερη από ότι θα έπρεπε  είτε ότι η γεννήτρια ρεύματος είναι ανεπαρκής.

Θα μπορούσε ίσως να έχει μεγαλύτερη δυνατότητα φόρτισης ώστε να εκμεταλλεύεται πλήρως την χωρητικότητα της μπαταρίας, είτε να είχε ελαφρά μικρότερες μπαταρίες έτσι ώστε το αυτοκίνητο να ήταν πιο ελαφρύ.

Hyundai Kona hybrid autoholix 12Όπως είναι τώρα για να φορτιστεί πλήρως η μπαταρία χρειάζεται να οδηγήσετε σε μεγάλου μήκους κατηφορικές διαδρομές, όπως για παράδειγμα το κατέβασμα από τον Διόνυσο στην Ν. Μάκρη.

Στο αυτοκίνητο της δοκιμής βρίσκουμε το 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρείας που προσφέρει και την δυνατότητα αλλαγής των σχέσεων είτε από τον επιλογέα, είτε από το τιμόνι.

Το κιβώτιο ταχυτήτων δεν είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει στην αγορά, ωστόσο σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα η παρτίδα σώζεται και είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι οι ταχύτητες δεν αλλάζουν όσο γρήγορα θα ήθελες-τουλάχιστον όσο οι μπαταριές έχουν ρεύμα.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις δυστυχώς το βάρος των 1,450 κιλών σε συνδυασμό με τα φαρδιά λάστιχα και την μέτρια αεροδυναμική CX 0.31 κάνουν τον κινητήρα να μοιάζει αδύναμος και θορυβώδης.

Σε ότι αφορά την επιτάχυνση υπάρχουν δύο σενάρια αποτελεσμάτων που εξαρτώνται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Έτσι η διαδικασία 0-100 με φορτισμένη την μπαταρία στα ¾ χρειάζεται 11,8 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί, ενώ όταν είναι άδεια χρειάζονται πάνω από 12,5 δευτερόλεπτα-και πολύ φασαρία από τον κινητήρα…

Hyundai Kona hybrid autoholix 09Η τελική ταχύτητα των μόλις 165 χλμ στο ταχύμετρο επιτυγχάνεται πάντα με άδεια την μπαταριά κάτι που αναγκάζει τον κίνητρα να δουλεύει «σκασμένος» με 5η ταχύτητα.

Η οικονομία έχει και αυτή δύο πρόσωπα. Μέσα στην πόλη όπου είναι δυνατή η ανάκτηση ενέργειας και που το αυτοκίνητο κινείται με χαμηλές ταχύτητες, εύκολα μπορείτε να επιτύχετε 5 λίτρα/100 χλμ, ενώ αν προσπαθήσετε πολύ τότε μπορεί να πέσει και κάτω από 4,5 λίτρα!

Η απόλυτα εντυπωσιακή επίδοση αντιστρέφεται στο ταξίδι  όπου χρειάζονται περισσότερα από 10 λίτρα/100 χλμ για να κινείστε με περίπου 140-150 χλμ/ω. 

Αναρτήσεις-Φρένα

Hyundai Kona hybrid autoholix 19Οι αναρτήσεις του Hyundai Kona Hybrid  αποτελούνται από γόνατα MacPherson εμπρός και από ένα σύστημα πολλαπλών συνδέσμων  και η ρύθμιση τους στοχεύει περισσότερο προς την άνεση και λιγότερο στην σπορτίφ συμπεριφορά.

Η διαδρομή της ανάρτησης είναι σχετικά μεγάλη εξασφαλίζοντας και το απαραίτητο για SUV ύψος από το έδαφος των 19 εκ., όμως το μεγάλο βάρος και οι ανεπαρκείς αντιστρεπτικές επιτρέπουν αρκετά μεγάλες κλίσεις στις στροφές.

Τα φρένα αποτελούνται από τέσσερα δισκόφρενα, με τα μπροστινά να είναι αεριζόμενα και σε συνδυασμό με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας παρουσιάζουν μια περίεργη αίσθηση στο πετάλι που θέλει συνήθεια.

Τα πρώτα εκατοστά του πεταλιού χρησιμοποιούν το «φρένο» του ηλεκτροκινητήρα για να μετατραπεί η πέδηση σε ηλεκτρική ενέργεια- και έτσι στην αρχή τρομάζει γιατί νομίζεις ότι το αυτοκίνητο δεν φρενάρει.

Αργότερα το συνηθίζεις, όμως η δύναμη που απαιτεί το πετάλι στα διαφορά στάδια δεν είναι γραμμική και μπερδεύει ενώ τα φρένα αν ζοριστούν χάνουν ένα μέρος της απόδοσης τους σχετικά γρήγορα.

Εύστοχο- για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου- μου φάνηκε το ηλεκτρουδραυλικό τιμόνι που στο παρκάρισμα είναι μαλακό και εύχρηστο, ενώ «σφίγγει» ευχαρίστα όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα.

Στην Πόλη

Hyundai Kona hybrid autoholix 02Η ψηλή θέση οδήγησης του Hyundai Kona Hybrid  θα βοηθήσει μέσα στην πόλη καθώς χαρίζει καλύτερη ορατότητα και ένα αίσθημα «υπεροπλίας» για την κίνηση στην καθημερινή ζούγκλα των Ελλήνων οδηγών που κινούνται στην ΛΕΑ επειδή βιάζονται, αλλάζουν λωρίδα χωρίς φλάς γιατί καπνίζουν μιλώντας στο τηλέφωνο πίνοντας «φρέντους», ενώ είναι και πιο έξυπνοι ο ένας από τον άλλο –και όλοι μαζί πιο έξυπνοι από εσένα.

Το Hyundai Kona Hybrid  είναι ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο νοιώθεις αμέσως άνετα, καθώς η εργονομία και η ορατότητα βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και τα πάντα βρίσκονται εκεί που πρέπει και λειτουργούν ακριβώς όπως πρέπει.

Οι μεγάλοι καθρέπτες βοηθούν στους ελιγμούς-και η κάμερα οπισθοπορείας μαζί με την καλή ορατότητα προς τα πίσω κάνουν εύκολη την ζωή στο παρκάρισμα και στην αλλαγή λωρίδας στις κεντρικές λεωφόρους.

Hyundai Kona hybrid autoholix 29Οι αναρτήσεις καταπίνουν τις κακοτεχνίες και καταφέρνουν να μετακινούν τους επιβάτες με άνεση και ηρεμία. Το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι χρειάζεται σχεδόν 3 στροφές από άκρη σε άκρη και μαζί με τα μαλακά πετάλια κάνουν την ζωή του οδηγού εύκολη.

Η οδήγηση ενός υβριδικού αυτοκινήτου σε παρασύρει σε μια διαδικασία όπου η ανάκτηση και η διατήρηση ενέργειας γίνεται ένα εθιστικό παιχνίδι- που όμως σε αναγκάζει να κινείσαι σε απελπιστικά χαλαρούς ρυθμούς που συχνά ενοχλεί τους γύρω σου!

Το «Hybriding» σε βάζει σε μια διαδικασία όπου η αποθήκευση της ενέργειας είναι αυτοσκοπός, ενώ όταν χρησιμοποιείς αποκλειστικά τον ηλεκτροκινητήρα για να κινηθείς, υπάρχει ένα είδος περίεργης ευχαρίστησης καθώς γνωρίζεις ότι χρησιμοποιείς ενέργεια που σε οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο θα είχε χαθεί με την μορφή θερμότητας στο περιβάλλον.

Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου τρόπου οδήγησης έχει σαν στόχο την όσο το δυνατόν ομαλότερη επιτάχυνση, την διατήρηση της ορμής του αυτοκινήτου και την εκμετάλλευση του φρεναρίσματος. Το να κινηθείς ένα χιλιόμετρο με ηλεκτρική ενέργεια με το KONA προϋποθέτει βεβαία να κινείσαι με λιγότερα από 40 χλμ/ω και να μην πιέζεις το πετάλι του γκαζιού με δύναμη.

Hyundai Kona hybrid autoholix 28Παράλληλα, κάθε φορά που φρενάρεις, αποφεύγεις να μειώσεις απότομα ταχύτητα έτσι ώστε να δώσεις στην γεννήτρια την απόσταση που χρειάζεται για να μετατρέψει το φρενάρισμα σε ρεύμα.

Αυτός είναι ενας τρόπος οδήγησης που βασίζεται στην ανοχή των γύρω σου και χρειάζεται να βρεθείς πίσω από το τιμόνι ενός υβριδικού αυτοκινήτου για να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις τo “Hybriding” και τους οδηγούς που το εξασκούν.

Σίγουρα πάντως η διαδικασία είναι εθιστική, ενώ όταν γίνεις ένας έμπειρος «Hybrider» ευχαριστιέσαι  να κινείσαι με μόλις 4,5-5 λίτρα βενζίνης μέσα στην πόλη και μαθαίνεις να μην ακούς τα κορναρίσματα και τις διαμαρτυρίες όλων όσων καθυστερείς…

Όσο εθιστικό και να είναι κάποια στιγμή διαπιστώνεις ότι ο σεβασμός προς τους άλλους οδηγούς με τους οποίους μοιράζεσαι τους δρόμους αξίζει το επιπλέον μισό λίτρο /100 χλμ. που θα καις-και νομίζω τελικά σταματάς να το παρακάνεις.

Στον αυτοκινητόδρομο

Hyundai Kona hybrid autoholix 11Στον αυτοκινητόδρομο -και όσο το Hyundai Kona Hybrid κινείται στην ευθεία με ταχύτητες κάτω από 130 χλμ – το μόνο που θα ενοχλήσει είναι ο θόρυβος που κάνουν οι καθρέπτες στις κολώνες και ήχος από την κύλιση των φαρδιών ελαστικών χαμηλού προφίλ που διέθετε το αυτοκίνητο της δοκιμής.

Ταξιδεύοντας με 6η και 3,200 σαλ, το ταχύμετρο δείχνει περίπου 140 χλμ/ω την ώρα που η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 7,5-8  λίτρα, όμως η εικόνα αλλάζει εάν θελήσετε να πάτε έστω και λίγο πιο γρήγορα.

Καταλαβαίνετε ότι στον αυτοκινητόδρομο ή ενέργεια που είχατε συσσωρεύσει στην μπαταρία εξαντλείται σχεδόν αμέσως και έτσι βρίσκεστε να οδηγείτε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 105 ίππων που προσπαθεί να ταξιδέψει ένα αυτοκίνητο που- με τα μπαγκάζια της οικογένειας- μπορεί να ζυγίζει 1,800 κιλά.

Hyundai Kona hybrid autoholix 41Σε τέτοιες συνθήκες η έλλειψη δύναμης γίνεται αισθητή μετά τα 140χλμ/ω με τον κινητήρα να κάνει πολύ θόρυβο και να αδυνατεί λόγω έλλειψης ροπής να διατηρήσει την 6η ταχύτητα στο κιβώτιο.

Το να κινηθείς με 160χλμ/ω αποτελεί μια δύσκολη άσκηση που χρειάζεται υπομονή και πλούσιο πορτοφόλι, καθώς η κατανάλωση με αυτή την ταχύτητα ξεπέρνα διαρκώς τα 12 λίτρα/100χλμ.

Παρότι η εικόνα είναι καλύτερη από οποιοδήποτε αντίστοιχο CH-R που βουίζει πατινάροντας το CVT του, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κλαίει για να συνδυαστεί με ένα πιο ροπάτο κινητήρα…

Στις Στροφές

Hyundai Kona hybrid autoholix 17Το Hyundai Kona Hybrid είναι ένα SUV με άνετα ρυθμισμένη ανάρτηση και μεγάλες διαδρομές, οπότε δεν περιμένετε να στρίβει και σαν «κούρσα». Το μεγάλο και ψηλό κέντρο βάρους-  και η γρήγορη οδήγηση δύσκολα συνδυάζονται…

Σε επαρχιακούς δρόμους το Hyundai Kona Hybrid απορροφά όλες τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και σε παρασύρει σε ήρεμους ρυθμούς που σου επιτρέπουν να απολαύσεις την διαδρομή και να φτάσεις ξεκούραστα στον προορισμό.

Εάν ζοριστεί μέσα στην στροφή γίνεται γρήγορα υποστροφικό, καθώς οι μεγάλες κλίσεις υποχρεώνουν τον εσωτερικό τροχό να χάσει την πρόσφυση του και τον εξωτερικό να αδυνατεί να προσφέρει την αιτουμένη πρόσφυση.

Hyundai Kona hybrid autoholix 25Παρότι το κιβώτιο ταχυτήτων τις περισσότερες φορές βρίσκεται στην σωστή σχέση, εάν η διαδρομή είναι ανηφορική τότε η συνδρομή του ηλεκτροκινητήρα είναι από ελάχιστη μέχρι μηδενική, οπότε ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας αρχίζει να μουγκρίζει και τελικά καταφέρνει να σου χαλάσει την διάθεση.

Το τιμόνι είναι σχετικά ακριβές και με γρήγορη κλιμάκωση, αλλά η δυνατή υποβοήθηση δεν εμπνέει τον οδηγό να ανοίξει τον ρυθμό του. Το πίσω μέρος δεν φεύγει με τίποτα και την λέξη υπερστροφή μπορείτε να την διαγράψετε από το λεξιλόγιο σας.

Όταν βρεθείτε σε δρόμο με στροφές… ηρεμίστε και αποδεχτείτε ότι ουσιαστικά οδηγείτε ένα αυτοκίνητο που έχει φτιαχτεί για να λάμπει στην πόλη.

Μόνο έτσι θα το εκτιμήσετε!

Στο Χώμα

Hyundai Kona hybrid autoholix 45Hybrid στο χώμα? Μωρέ πάμε να δούμε!

Το ύψος των 19εκ. από το έδαφος και οι κοντοί πρόβολοι θα επιτρέψουν στο Hyundai Kona Hybrid  να κινηθεί μαζί με την παρέα των περισσοτέρων SUV όσο η πρόσφυση του terrain δεν απαιτεί τετρακίνηση. Όπως υποδηλώνει και η σχεδίαση του, το Hyundai Kona Hybrid είναι ένα SUV πόλης και δεν είναι φτιαγμένο για extreme καταστάσεις.

Η μπροστινή (μόνο) κίνηση δεν προϊδεάζει για φοβερές εκτός δρόμου επιδόσεις, όμως από την άλλη πλευρά οι κοντοί πρόβολοι δίνουν την ελευθερία στο μυαλό να προσπαθήσει να φτάσει πιο μακριά.

Hyundai Kona hybrid autoholix 27Παράλληλα στους χωματόδρομους της Πεντέλης με τις φυτευτές πέτρες διαπίστωσα ότι η άνετη ανάρτηση με τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω λειτουργεί προς όφελος των επιβατών καθώς φιλτράρει τα πάντα εξαφανίζοντας τις ανωμαλίες και τις πέτρες.

Ότι πρέπει για μικρές κοντινές εκδρομές σε αγαπημένες παραλίες ή σε εύκολους ορεινούς δρόμους!

Συμπέρασμα

Hyundai Kona hybrid autoholix 00Αν έχετε φτάσει μέχρι εδώ θα έχετε καταλάβει ότι το Hyundai Kona Hybrid στα δικά μου μάτια είναι ένα όχι και τόσο όμορφο, ακριβό, αδύναμο και βαρύ αυτοκίνητο, που δεν διαθέτει ούτε το ποιοτικό εσωτερικό ούτε τους χώρους που μπορεί να δικαιολογούσαν την τιμή εκκίνησης των €23,600.

Hyundai Kona hybrid autoholix 030Με €6,000 λιγότερα θα μπορούσατε να πάρετε ένα Hyundai Kona 1.0 T-GDi που κάνει τα πάντα καλύτερα, εκτός απο την αστική χρήση που είναι κάπως πιο ενεργοβόρο.

Ευτυχώς για τo Hyundai Kona Hybrid όμως, το κοινό που ψάχνει για αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία-δεν μοιάζει και πολύ με εμένα- και έτσι ενας “Hybrider” θα χαρεί να μάθει ότι το DSG αφαιρεί το βούισμα του CVT στον αυτοκινητόδρομο-και ότι όσο δεν ξεπερνούν τα 130 χλμ την ώρα η ποιότητα κύλισης αποζημιώνει με το παραπάνω.

Hyundai Kona hybrid autoholix 031Μέσα στην πόλη ο τρόπος που δουλεύει το υβριδικό σύστημα είναι εντυπωσιακός και από την μικρή εμπειρία μερικών χιλιομέτρων που είχα με ένα CH-R, έχω την αίσθηση ότι το Κορεάτικο λειτουργεί καλύτερα από εκείνο στο αστικό περιβαλλον- και ας είναι κατά πολύ φτηνότερο.

Καθώς έχουμε δει ήδη τις φωτογραφίες του ανανεωμένου ΚΟΝΑ, έχω την βεβαιότητα ότι εκτός από την βελτιωμένη εμφάνιση το νέο KONA Hybrid θα έχει βελτιωμένη ποιότητα στα πλαστικά του εσωτερικού, ενώ ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να έχει και ένα πιο δυνατό κινητήρα που θα μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως το πλεονέκτημα που δίνει το κιβώτιο DSG  έναντι του Ιαπωνικού ανταγωνισμού.

Hyundai Kona hybrid autoholix 10Το Hyundai Kona Hybrid μοιάζει να εκφράζει ακριβώς τα “θέλω” των σύγχρονων ανθρώπων των ευρωπαϊκών πόλεων.

Εάν διατηρηθούν οι σχετικά προσιτές τιμές και στην νέα έκδοση που θα δούμε στις αρχές του 2021  το υβριδικό KONA με την 5ετή εγγύηση στα μηχανικά μέρη και την 8 ετή στις μπαταρίες θα έχει μια καλή πορεία-σε πείσμα των «Ισμήνων» που δεν μπορούν να συγκινηθούν από «Hybrydering».

Δεν με ευχαρίστησε

  • Ο ανίσχυρος κινητήρας και το αυξημένο βάρος.
  • Η χαλαρή οδική συμπεριφορά και τα σκληρά πλαστικά στο εσωτερικό.

Θα Θυμάμαι

  • Το μοναδικό υβριδικό χωρίς CVT και την απίστευτή οικονομία.
  • Την ομοιογένεια της υβριδικής τεχνολογίας στην πόλη.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

 

Φωτογραφίες