Tuesday, August 9, 2022
HomeΔοκιμεςSUV/OFF ROADHyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD Δοκιμή/Test drive

Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD Δοκιμή/Test drive

Παραλαμβάνοντας το Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να συνειδητοποιήσω ότι είχα μείνει παγωμένη στο κάθισμα του εξαιτίας του τολμηρού σχεδιασμού που πυροδώτησε μια αναδρομή στην ιστορία του Tuscon αλλά και της ίδιας της Hyundai.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 038Μέχρι το 2005 εργαζόμουν σαν γραμματέας σε ένα κατάστημα της Hyundai όπου κανείς δεν γνώριζε την αγωνιστική μου ιστορία και έτσι καθημερινά είχα την τύχη να ακούω τους πωλητές να συζητούν μεταξύ τους και να μου εξηγούν το πόσο καλό ήταν το νέο Accent, το νέο Getz και πόσο γρήγορο ήταν το  S-Coupe.

Οι άνθρωποι αγαπούσαν πραγματικά το προϊόν τους!

Όταν το 2004 ήρθε το Tuscon σε εκείνο το μαγαζί ήταν έκδηλο το κλίμα ευφορίας μεταξύ των πωλητών-και ακόμη θυμάμαι τον πιο έμπειρο από εκείνους να μου εξηγεί ότι αν ήξερα καλύτερα θα έβλεπα ότι οι διαφορές με την Χ3 που είχαμε και τότε (…δεν έχει χάσει μοντέλο ο δικός μου!), είναι ελάχιστες…

Ελπίζω να εξέλαβε το παγωμένο βλέμμα μου-που έμοιαζε σαν είχα δει τίγρη στην εξώπορτα- σαν συγκατάβαση σε όσα με τόση βεβαιότητα μου έλεγε…

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 041Μεχρι τότε δεν είχα οδηγήσει το Hyundai Tucson γιατί οι υπεύθυνοι του καταστήματος φοβόντουσαν να μου το δώσουν έστω και για λίγα μέτρα (..τι να ξέρει το κοριτσάκι κτλ) όμως λίγο αργότερα οδήγησα ένα KIA Sportage ενός φίλου με ένα μεγάλο V6 κινητήρα- το οποίο ήταν ουσιαστικά το ίδιο με το Tuscon αλλά με διαφορετικά σήματα… και… έφριξα!

Η εμφάνιση ήταν εκτός τόπου και χρόνου μέσα -έξω, τα πλαστικά στο εσωτερικό ενοχλητικά, η τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο αστεία και η συμπεριφορά στις στροφές προκαλούσε ναυτία σε θαλασσόλυκο…

Και όμως, ξεκινώντας από εκείνο το αυτοκίνητο μέσα από μια σειρά από διαρκώς βελτιούμενα μοντέλα, το TUSCON έκανε 7 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως εκ των οποίων οι 1,4 οι έγιναν στην Ευρώπη, καθιστώντας το πιο πετυχημένο Κορεατικό SUV όλων των εποχών.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 039«Fast Forward στο σήμερα» (..που λέμε στα ελληνέζικα) και μην έχοντας τύχει από τότε να οδηγήσω κάποιο Tuscon, βρέθηκα πριν λίγες ημέρες να κάθομαι μέσα στο νέο Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD, βιώνοντας ένα πολιτισμικό σοκ!

Η εξέλιξη στον σχεδιασμό και οι τεχνολογίες αιχμής που ενσωματώνει το Tuscon της 4ης γενιάς σε συνδυασμό με γενικότερη αίσθηση ποιότητας που εξέπεμπε μαζί με τους 180 ίππους, την τετρακίνηση και την μικροϋβριδική τεχνολογία- μου ήρθαν πολύ ξαφνικά!

Ειδικά όταν έμαθα ότι η τιμή ήταν κάτι λιγότερο από €34Κ, κατάλαβα ότι αν η Hyundai είχε βάλει έστω και λίγο από την συμπεριφορά του αγαπημένου i30N (διαβάστε ΕΔΩ), τότε αυτό το Tuscon θα έκανε τον ανταγωνισμό των C-SUV’s να ανησυχήσει πολύ σοβαρά!

Εμφάνιση   

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 044H μοντέρνα εμφάνιση του Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD με υποκειμενικά κριτήρια μου φαίνεται υπερβολική, ενώ σε ότι αφορά κάποια μεμονωμένα σχεδιαστικά στοιχεία μπορώ να βρω εύκολα αναφορές σε άλλους κατασκευαστές και μοντέλα..

Με διαστάσεις 4.500 x 1.865 x 1.650 mm ο σχεδιασμός του νέου Tuscon έχει τις κλασικές διαστάσεις ενός C-SUV και δύσκολά κρύβει τις πολλές και προφανείς επιρροές κυρίως από το Peugeot 3008 (Διαβάστε ΕΔΩ ) και το SEAT Leon (Διαβάστε Εδώ), αλλά ακόμη και από τα πολυτελή SUV της Lexus και της Jaguar!

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 05Αν κάτι κεντρίζει αρχικά το ενδιαφέρον, αυτό είναι η τεράστια μάσκα του αυτοκινήτου που με τα 5 (..αν μέτρησα σωστά!) “κρυφά” φωτιστικά ημέρας LED από κάθε ακμή της να σχηματίζουν όταν ανάβουν… κάτι που θυμίζει τα φτερά ενός “σκοτεινού” υπερήρωα της Marvel!

Ο ανάγλυφος σχεδιασμός του συνόλου μάσκας- προφυλακτήρα είναι επηρεασμένος από τα αντίστοιχα μοντέλα της  Lexus , όμως η προσθήκη των LED ημέρας στις ακμές του μπροστινού μέρους δημιουργούν ένα μοναδικό χαρακτήρα στο Τuscon που ενώ είναι σίγουρα εντυπωσιακός, νομίζω πως διχάζει τους παρατηρητές.

Οι πιο νέοι σίγουρα ταυτίζονται και τους αρέσει, ενώ οι πιο παλιοί κοιτάζουμε με απορία τον κόσμο να αλλάζει χωρίς να καταλαβαίνουμε ακριβώς προς τα που τραβάει…

Από όποια πλευρά όμως και να βρίσκεται το γούστο του παρατηρητή, είναι σίγουρο ότι όποιος βλέπει τον τρόπο με τον οποίο αυτό το SUV «γεμίζει τον δρόμο» είναι αδύνατον να πιστέψει ότι διατίθεται σε τιμές που ξεκινούν από € 25.490 για την δικίνητη έκδοση των 150 ίππων!

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 08Η εντυπωσιακή εμφάνιση συνεχίζεται και στο προφίλ του αυτοκινήτου με το μεταξόνιο των 2,68 μ. να τοποθετεί τους μεγάλους τροχούς (235/55R18) όσο γίνεται στις άκρες του αμαξώματος και να υπόσχεται ικανοποιητικούς χώρους στο εσωτερικό.

Τα φτερά των τροχών με τους τετραγωνισμένους θόλους είναι τονισμένα και ενώνονται μεταξύ τους με μια γραμμή κάτω από τα παράθυρα που επίσης έχει ένα νοητό σχήμα φτερού και συμπληρώνεται από πολλές ακμές και ”νεύρα” χαμηλά στις πόρτες.

Από τα παράθυρα και πάνω κυριαρχεί η οροφή που με την βοήθεια των νίκελ μοιάζει να χαμηλώνει σε ένα σχήμα που θυμίζει Jaguar F-Pace και Ford KUGA (Διαβάστε ΕΔΩ) και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι το αμάξωμα έχει Coupe σχεδιασμό, ενώ στην πραγματικότητα διατηρείται ατόφιο το ύψος στο πίσω μέρος και φυσικά οι χώροι που προσφέρουν τα SUV.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 051Η γραμμή του προφίλ είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα εξασφαλίζει ένα ικανοποιητικό αεροδυναμικό συντελεστή (CX 0,31) που σίγουρα οφείλεται και στην μεγάλη πίσω αεροτομή που μέσα της κρύβει τον καθαριστήρα του πίσω παραθύρου.

Και αν η εμφάνιση στο εμπρός μέρος δημιουργεί πόλωση στους παρατηρητές, το πίσω μέρος πιστεύω ότι αρέσει σε όλους καθώς χρησιμοποιεί με επιτυχία τα κάθετα ανάγλυφα φωτιστικά που καθιέρωσε το Peugeot 3008 (Διαβάστε ΕΔΩ) και με την λεπτή λωρίδα LED για τα φρένα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα-κατά τα πρότυπα που μας έχει συνηθίσει η SEAT.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 042Η εικόνα στο πίσω μέρος γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή με την διπλή τετράγωνη εξάτμιση και από τα πολλά μπλε σηματάκια που ενημερώνουν όσους ακολουθούν ότι το SUV που βλέπουν είναι Hyundai Tuscon, είναι υβριδικό και τετρακίνητο!

Με λίγα λόγια… είτε σας αρέσει, είτε σας προβληματίζει ο προχωρημένος σχεδιασμός του νέου Tuscon το σίγουρο είναι ότι η Hyundai συνδυάζοντας με επιτυχία τα περισσότερα σχεδιαστικά trend της εποχής κατάφερε να διαφέρει από τα SUV του ανταγωνισμού και να δείχνει πολύ-μα πολύ- πιο ακριβό από ότι είναι!

Εσωτερικό

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 0390Η τάση εντυπωσιασμού συνεχίζεται και στο εσωτερικό του Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD που με την ψηλή και φαρδιά κεντρική κονσόλα δείχνει ότι έχει επηρεαστεί έντονα-και εδώ από το 3008 -και πολύ καλά έκανε!

Το ίδιο συμβαίνει και με την γενικότερη εικόνα του πολυδιάστατου ταμπλό που χωρίζει έντονα τις δύο μπροστινές θέσεις και που επεκτείνεται αισθητικά αγκαλιάζοντας και τις μπροστινές πόρτες.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 033Τα υλικά στο επάνω μέρος του ταμπλό χωρίς να είναι όσο ποιοτικά και αφράτα είναι σε ένα Ford KUGA είναι μαλακά, ενώ συνεργάζονται και με μια “φάσα” που αποτελείται από γυαλιστερή λάκα και αφράτο ύφασμα που θυμίζει και αυτή Peugeot.

Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10,25’’ που αλλάζει τα γραφικά της ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλεχθεί  (Eco, Normal και Sport) με το πρόγραμμα Normal να κερδίζει αισθητικά με τα άσπρα πολυτελή γραφικά τους.

Υπάρχει η δυνατότητα να αποσυνδεθούν οι επιλογές της ρύθμισης της οθόνης από τα προγράμματα και να επιλέξετε εκείνη που σας αρέσει, ενώ υπάρχει και μια τέταρτη κρυμμενη επιλογή γραφικών που λέγεται cubic και που τα γραφικά της θυμίζουν videogame των 90’ς…

Το τιμόνι δεν διεκδικεί κάποιο βραβείο με την εμφάνιση του, καθώς οι τέσσερις ακτίνες του ενοχλούν στην γρήγορη οδήγηση στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ περιέχει περισσότερα πλήκτρα από όσα θα ήθελα.

Αριστερά από το τιμόνι υπάρχει ένα διακόπτης που απομονώνει εύκολα την λειτουργία του ESP σε δύο στάδια αν το πατήσετε για περίπου 5 δευτερόλεπτα-κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο εάν θέλετε να παίξετε σε ολισθηρά οδοστρώματα.

Ένα υλικό που ικανοποιεί την αφή στο εσωτερικό είναι το πλαστικό στους μοχλούς των φλάς και των καθαριστήρων που είναι τόσο ποιοτικό που μοιάζει σαν κρυστάλλινο!

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 028Η κεντρική κονσόλα στην έκδοση distinctive της δοκιμής περιέχει και αυτή μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών (στις πιο απλές εκδόσεις είναι 8΄΄) και έχει ένα ευκατανόητο μενού με γρήγορες αντιδράσεις, ενώ διαθέτει διασύνδεση Android Auto και το Apple CarPlay.

Χαμηλότερα από την κεντρική οθόνη των πολυμέσων υπάρχει μια μικρότερη οθόνη με τις ενδείξεις του κλιματισμού, ενώ ακριβώς κάτω από αυτή υπάρχουν πολλά πλήκτρα αφής για τον χειρισμό του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 034Επειδή δεν είναι φυσικά πλήκτρα δεν ενοχλούν αισθητικά που είναι πολλά, ενώ επειδή είναι πολλά δεν ενοχλούν με την έλλειψη αίσθησης που έχουν τα πλήκτρα αφής- αφού το κάθε ένα από αυτά κάνει μόνο μια δουλειά!

Στην ογκώδη κονσόλα που ακολουθεί και είναι επικαλυμμένη με γυαλιστερή λάκα υπάρχουν τα πλήκτρα επιλογής (D,N,R και P) του “Drive By Wire” 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, ένα πλήκτρο για το κλείδωμα της τετρακίνησης, ο πρακτικός επιλογέας των τριών προγραμμάτων οδήγησης.

Το εσωτερικό λοιπόν έχει καλή συναρμογή με ελάχιστους τριγμούς και ενώ είναι εξίσου προκλητικό με το εξωτερικό -και παρότι είναι χρωματικά μουντό και σκουρόχρωμο, δημιουργεί μια διαφορετική εικόνα που στους περισσότερους θα αρέσει.

Χώροι

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 048Τα καθίσματα είναι σχετικά στενά και έχουν σκληρό υλικό που υποθέτω πως θα κουράζει στις μεγάλες αποστάσεις, ωστόσο μπορούν να ρυθμιστούν μέχρι πολύ ψηλά σε μια καθαρόαιμη SUV θέση που εξασφαλίζει καλή ορατότητα και στην κίνηση αλλά και στις άκρες του αμαξώματος.

Το τιμόνι αντίστοιχα ρυθμίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ τα περισσότερα χειριστήρια είναι εργονομικά τοποθετημένα επιτρέποντας στα χέρια να πέφτουν πάνω τους με φυσικό τρόπο.

Αν κάτι δεν με ευχαρίστησε είναι η χρηστικότητα των πλήκτρων του κιβωτίου ταχυτήτων που δεν μπόρεσα να τα συνηθίσω σε όλη την διάρκεια της δοκιμής-θα προτιμούσα ένα κλασσικό μοχλό.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 045Οι χώροι για τα πόδια και το κεφάλι του οδηγού είναι άνετοι αλλά η πλευρική στήριξη όλων των καθισμάτων είναι φτωχή με αποτέλεσμα να ενοχλούνται και ο οδηγός και οι επιβάτες στις στροφές.

Η ορατότητα του οδηγού περιορίζεται ελάχιστα από τις φαρδιές κολώνες μπροστά και πίσω , αλλά οι τεράστιοι εξωτερικοί καθρέπτες, το μεγάλο πίσω παράθυρο που κατεβαίνει χαμηλά στην πόρτα και η κάμερα οπισθοπορείας αποζημιώνουν.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 046Οι χώροι στο πίσω κάθισμα χάρις το φάρδος του αμαξώματος και το σχεδόν επίπεδο πάτωμα θα φιλοξενήσουν τρεις ενήλικες σε ένα ταξείδι, ενώ στην κονσόλα μπροστά από τα πόδια του μεσαίου επιβάτη υπάρχουν δύο ξεχωριστοί αεραγωγοί με δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας και δύο θύρες USB.

Η πλάτη των καθισμάτων ρυθμίζεται και ανακλίνεται σε ποσοστό 40:20:40 με μοχλούς στον χώρο αποσκευών, ενώ όταν πέσουν τα καθίσματα ο χώρος αποσκευών από 577 λίτρα μπορεί να φτάσει και τα 1576 λίτρα!

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 016Παράλληλα ο χώρος αποσκευών έχει τετράγωνο σχήμα και επίπεδο δάπεδο, αφού η πίσω πόρτα κατεβαίνει μέχρι χαμηλά τον προφυλακτήρα για να διευκολύνει την φόρτωση.

Τέλος στο εσωτερικό υπάρχουν πολλά ντουλάπια, ποτηροθήκες, θύρες USB και πλαφονιέρες με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα.

Κινητήρας

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 019Το Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD της δοκιμής μας εξοπλίζεται με έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1.600 cc που αποδίδει 180 ίππους στις 5,500 σαλ και 265 Nm ροπής μεταξύ των 1-500-4,500σαλ.

O κινητήρας «SmartStream» διαθέτει άμεσο ψεκασμό με αντλία στα 2,000 psi και συνεχώς μεταβαλλόμενο χρονισμό των βαλβίδων της εισαγωγής και της εξαγωγής. Η κίνηση των εκκεντροφόρων γίνεται με καδένα για περιορισμό του κόστους συντήρησης, ενώ η πολλαπλή εξαγωγής είναι ενσωματωμένη στο μπλοκ για ζεσταίνεται πιο γρήγορα ο καταλύτης και να αποδίδει καλύτερα ο υπερσυμπιεστής.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 026Ο επιλογέας για τα προγράμματα λειτουργίας του κινητήρα σε 3 θέσεις λειτουργίας Normal, Eco και Sport επηρεάζει την λειτουργία του κιβωτίου σε ότι αφορά τις αλλαγές ταχυτήτων, την κατανομή της ροπής στην τετρακίνηση, την χαρτογράφηση του κινητήρα, αλλά και η σκληρότητα του τιμονιού.

Στην πράξη ο κινητήρας τραβά από χαμηλά και είναι τόσο γραμμικός που θυμίζει στον τρόπο πουανεβάζει στροφές ένα μεγάλο ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Μετά τις 5,000 σαλ όμως ο θόρυβος από τον κινητήρα γίνεται αρκετά δυνατός και τραχύς και περνά μέσα στην καμπίνα ενοχλώντας τους επιβάτες ειδικά όταν ζορίζεται με χαμηλές σχέσεις.

Πως λειτουργεί το Hybrid 48V 

Ο κινητήρας συμπληρώνεται από το σύστημα Hybrid 48V που διαθέτει μια ηλεκτρογεννήτρια διπλής δράσης (γεννήτρια/ηλεκτροκινητήρας) 16 ίππων που αντικαθιστά το γνωστό μας «δυναμό» και είναι συνδεδεμένη απευθείας στον σφόνδυλό και βοηθά τον κινητήρα παρέχοντας του «δωρεάν» ισχύ περίπου 5,5-16,3 ίππων στις επιταχύνσεις από τις 1,100 έως τις 2.800 σ.α.λ..

Το συμβατικό 12V ηλεκτρικό σύστημα χρησιμοποιείται μόνο για την αρχική εκκίνηση, εάν το λάδι του κινητήρα είναι ακόμα κρύο και απαιτείται υψηλότερη ροπή εκκίνησης. Η υβριδική μίζα/γεννήτρια βοηθάει τον κινητήρα κατά την γρήγορη επιτάχυνση παρέχοντας πρόσθετη ροπή και ισχύ.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 018Όταν το αυτοκίνητο κινείται κανονικά το σύστημα Hybrid 48V φορτίζει την κανονική μπαταρία μολύβδου όπως ακριβώς συμβαίνει και στα συμβατικά αυτοκίνητα, όμως όταν αφήνουμε το πόδι μας από το γκάζι λειτούργει σαν μια ισχυρή ηλεκτρογεννήτρια η οποία φορτίζει μία μικρή μπαταρία ιόντων  λιθίου χωρητικότητας 1,49 kWh που βρίσκεται κάτω από τον χώρο αποσκευών.

Έτσι θεωρητικά η ενέργεια του ρολαραρίσματος, ή του φρεναρίσματος  σε μια κατηφόρα που θα πήγαινε χαμένη στο περιβάλλον σαν θερμότητα, μετατρέπεται εδώ σε ηλεκτρική ενέργεια και αποθηκεύεται στην μπαταρία  για να αξιοποιηθεί προσφέροντας οικονομία στην κίνηση.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 013Η ηλεκτρογεννήτρια φροντιζει και για την αθόρυβη και αξιόπιστη λειτουργιά του συστήματος εκκίνησης Start-Gο, αντλώντας ενέργεια από την 48V μπαταρία.

Παράλληλα στην θεωρία το σύστημα βοηθά στο να περιορίζεται η υστέρηση στην απόκριση (turbo-lag) μέσω της παραπανήσιας ροπής του ηλεκτροκινητήρα που επιτρέπει στον κινητήρα εσωτερικής καύσης να περιστρέφεται ταχύτερα διατηρώντας έτσι ψηλά την πίεση στο τούρμπο.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 017Στην πράξη όμως ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος Hybrid 48V φοβάμαι ότι δεν με έπεισε για την λειτουργία του τόσο σε ότι αφορά την αίσθηση, όσο και σε ότι άφορα τις επιδόσεις στην οικονομία.

Η λειτουργία του Hybrid 48V γίνεται αισθητή μόνο εάν πατάτε βαθιά το γκάζι με χαμηλές στροφές -όπου προσφέρει λίγο περισσότερη ζωντάνια στις μεσαίες στροφές.

Ωστόσο το να πατάς το γκάζι βαθιά δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για οικονομική οδήγηση, ενώ αν οδηγείτε πιέζοντας το πετάλι της επιτάχυνσης απαλά, προβλέποντας από νωρίς τις ανάγκες για περισσότερη δύναμη, με έκπληξη θα διαπιστώσετε στην ειδική οθόνη ότι το Hybrid 48V εμπλέκεται ελάχιστα στην κίνηση του αυτοκινήτου.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 02Ταυτόχρονα όταν ο κινητήρας πιεστεί σε υψηλές στροφές το σύστημα δεν συμμετέχει στην κίνηση καθώς ο ρυθμός περιστροφής του μοτέρ/γεννήτριας δεν μπορεί να ακολουθήσει τον τετρακύλινδρο κινητήρα πάνω από τις 2,800 σαλ.

Το όφελος σε οικονομία και επιδόσεις δεν είναι το βέλτιστο όμως είναι εμφανές ότι χάρη στην ισχυρή μπαταρία λιθιόυ το σύστημα 48V επιτρέπει στο σύστημα Sailing να αποσυμπλέκει τον κινητήρα μόλις αφήνουμε το γκάζι στα προγράμματα eco και normal-και εφόσον κινούμαστε μεχρι 130 χλμ/ω.

Κιβώτιο- Μετάδοση

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 029Στο Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD βρίσκουμε το γνωστό 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7-DCT της εταιρείας που προσφέρει και την δυνατότητα αλλαγής των σχέσεων από τα paddles από το τιμόνι.

Συνήθως οι αλλαγές σχέσεων γίνονται ανεπαίσθητα και η λειτουργία των προγραμμάτων του είναι σωστή, όμως υπάρχουν φορές που το κιβώτιο μπερδεύεται-ειδικά στην διαδικασία της εκκίνησης όπου αν ξεκινήσετε πατώντας δυνατά το γκάζι μοιάζει να «κλωτσάει».

Με την χρήση του αυτοκινήτου μαθαίνεις ανεβάζεις ελαφρά τις στροφές λίγο πριν ξεκινήσεις έτσι ώστε η διαδικασία να γίνεται όσο γίνεται πιο ομαλή.

Όταν το αυτοκίνητο οδηγείται γρήγορα σε ένα δρόμο με στροφές με το πρόγραμμα Sport τότε οι αλλαγές καθυστερούν να γίνουν αυτόματα και χρειάζεται να γίνονται χειροκίνητα από τα Paddles στο τιμόνι.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 031Το HTRAC της Hyundai, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να συνδυάζει τις δυνατότητες ενός τετρακίνητου οχήματος με την οικονομία που προσφέρει ένα προσθιοκίνητo. Το αυτοκίνητο είναι βασικά μπροστοκίνητο και μέσω ενός πολύδισκου συμπλέκτη εμπλέκεται και ο πίσω άξονας ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλεγεί.

Έτσι στο πρόγραμμα Eco η κίνηση μεταδίδεται κυρίως στον μπροστινό άξονα και μεταφέρεται πίσω όταν ανιχνευθεί απώλεια πρόσφυσης, στο πρόγραμμα Comfort η ροπή μεταδίδεται περίπου 70/30 μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξoνα, ενώ στο πρόγραμμα Sport to 50% της ροπής φτάνει στον πίσω άξονα έτσι ώστε να αποκτά το αυτοκίνητο πιο δυναμική συμπεριφορά.

Σημειώστε ότι το ESP απενεργοποιείται σε δύο στάδια (αν πιέσετε το πλήκτρο για περίπου 5 δευτερόλεπτα) δίνοντας αρκετή ελευθερίια στα ηλεκτρονικά για πιο ευχάριστη οδήγηση.

Στην πράξη η τετρακίνηση ανταποκρίνεται με ικανοποιητικό τρόπο στις περισσότερες συνθήκες, ενώ για τα πιο δύσκολα κομμάτια υπάρχει η δυνατότητα αν κλειδωθεί η ροπή στο 50-50 μεταξύ των δύο αξόνων.

Οικονομία-Επιδόσεις-

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 032Μέσα στην πόλη με προσεκτική οδήγηση η κατανάλωση είναι υψηλή και κυμαίνεται στα γύρω στα 8,5-9 λίτρα, ενώ αν πιεστεί στον αυτοκινητόδρομο το οικονομόμετρο θα γράψει ευχαρίστως και 13 λίτρα!

Η μέση κατανάλωση για τα περίπου 600 χιλιόμετρα που κάλυψα στην δοκιμή και περιελάμβανε, κίνηση στην πόλη, τον αυτοκινητόδρομο, λίγο χώμα και αρκετή γρήγορη οδήγηση ήταν 9,1 λίτρα/100 χιλιόμετρα, αλλά είναι σίγουρο ότι με λίγη προσοχή μπορεί να πέσει στα 8,5-8,7 λίτρα.

Το αυξημένο βάρος των 1,700 κιλών και οι τριβές της τετρακίνησης κόβουν τα φτερά του δυνατού κινητήρα- και έτσι το Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD χρειάστηκε στις δοκιμές που έκανα περίπου 9,4 δευτερόλεπτα για να φτάσει 100km/h, ενώ το κοντέρ με υπομονή μπορεί να ξεπεράσει τα 200 Km/h-από ότι μου έχουν πει.

Αναρτήσεις-Τιμόνι-Φρένα

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 0324Η ανάρτηση του Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD  αποτελείται από γόνατα Μc Pherson με ψαλίδια βάσης και ξεχωριστό υποπλαίσιο στήριξης εμπρός -και πολλαπλούς συνδέσμους Multi-link (2 άνω και ένα κάτω εγκάρσια μπράτσα) και ξεχωριστό υποπλαίσιο στήριξης πίσω.

Η ρύθμιση της ανάρτησης αποκαλύπτει ότι όταν έφυγε ο κ. Albert Biermann από την BMW παίρνοντας μεταγραφή στον όμιλο Hyundai-KIA, πήρε μαζί του όλο το γαλάζιο ντοσιέ με τις ρυθμίσεις των βαυαρικών μοντέλων!

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 012Η διαδρομή της σφικτής ανάρτησης είναι σχετικά μεγάλη εξασφαλίζοντας και το απαραίτητο για SUV ύψος από το έδαφος των 17 εκ., όμως ο έλεγχος του ψηλού αμαξώματος και ο τρόπος που διαχειρίζεται το σύνολο των ανωμαλιών του οδοστρώματος μοιάζει ύποπτα πολύ με εκείνον που θα συναντήσετε σε μια BMW X1-και αυτό είναι καλό!

Το Tucson διαθέτει ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού με το μοτέρ υποβοήθησης πάνω στην κρεμαγιέρα (R-MDPS) που παίρνει κίνηση από ιμάντα-και ρυθμίστηκε έτσι ώστε να ταιριάζει με τον χαρακτήρα της ανάρτησης του αυτοκινήτου.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 011Στην πράξη το τιμόνι χωρίς να είναι ιδιαιτέρα μαλακό, στερείται ανάδρασης από τους τροχούς και αυτό ίσως να είναι και το βασικό σημείο για το οποίο ο κ. Biermann θα πρέπει να δει το ντοσιέ του λίγο πιο προσεκτικά.

Το ίδιο θα έλεγα και για τα φρένα που αποτελούνται από αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός και απλά πίσω- και που δυστυχώς δεν έχουν όλη την δύναμη που χρειάζεται για να σταματήσουν άμεσα τα 1,700 κιλά του Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD.

Στην Πόλη.Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 035

Το Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο και έτσι στην αρχή θα χρειαστεί λίγο συνήθεια για να κινηθεί στα στενά της πόλης- και κυρίως για να παρκάρει.

Στις χαμηλές ταχύτητες της πόλης το τιμόνι είναι μαλακό (στην θέση comfort), ενώ είναι εντυπωσιακό το πόσο πολύ κόβουν οι τροχοί

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 050Στα καινοτόμα λακκουβοδρόμεια των Βορείων Προαστίων, σε μια πόλη που λέγεται Διόνυσος της οποίας οι δρόμοι της μοιάζουν με εκείνους της Καμπούλ-οι σκληρές αναρτήσεις κάνουν ότι μπορούν για να καταπιούν τις ανωμαλίες που τόσο εύστοχα έχει τοποθετήσει ο δήμαρχος για να μας κρατά σε εγρήγορση-αλλά τα σκληρά ελατήρια και κυρίως η ισχυρή αντιστρεπτική στον πίσω άξονα που προσπαθούν να διαχειριστούν το έξτρα βάρος των μπαταριών και της τετρακίνησης δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά –κυρίως όμως ηχητικά.

Βλέπετε και σε αυτό το περιβάλλον ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει η απόσβεση επαναφοράς των αμορτισέρ επιβάλλεται από το μεγάλο βάρος και ο μάλλον στιβαρός τρόπος με τον οποίο στηρίζεται το υποπλαίσιο στο αμάξωμα κάνουν τις λακκούβες να ακούγονται στο εσωτερικό.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 047Οι επιβάτες σε δύσκολα τερέν σαν αυτό του Δ.Λ.Δ* δεν νοιώθουν ότι ενοχλούνταν από την λειτουργία των αναρτήσεων ωστόσο οι λακκούβες καταφέρνουν να φτάνουν στα αυτιά τους χωρίς να περνούν από το σώμα τους!

Πάντως στους πιο κανονικούς δρόμους που βρίσκουμε στην υπόλοιπη Αθήνα η σφικτή ανάρτηση βοηθούμενη από τους μεγάλους τροχούς δεν ενοχλεί στην καθημερινότητα.

Αν σηκώσετε το κάθισμα του οδηγού ψηλά η θέση οδήγησης αποκτά μια σχεδόν SUV αίσθηση που επιτρέπει να βλέπετε μακριά μέσα στην κίνηση.

Η ορατότητα είναι εξαιρετική και ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τους μεγάλους καθρέπτες, ενώ το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη δείχνει πολύ κάλο χαρακτήρα στις αστικές συνθήκες.

Δ.Λ.Δ= Δημοτικόν Λακκουβοδρόμειον Διονύσου

Στον Αυτοκινητόδρομο                  

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 020Στον αυτοκινητόδρομο αντιλαμβάνεσαι ότι η ανάρτηση του Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD λειτουργεί καλύτερα όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα καθώς δεν φαίνεται πια σκληρή και ελέγχει το βαρύ αμάξωμα στις διαμήκεις ανωμαλίες των αυτοκινητοδρόμων με εντυπωσιακή ακρίβεια.

Το κιβώτιο γρήγορα περνά στην μακριά 7η σχέση ρίχνοντας τις στροφές του κινητήρα και το επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό.

Έτσι όταν ταξιδεύετε με 140 χλμ/ω ο κινητήρας γυρνά με περίπου 2,500 σαλ χωρίς να ακούγεται, ωστόσο εάν χρειαστεί να κάνετε ένα kick down για να προσπεράσετε και ο κινητήρας αρχίσει να γυρνά πάνω από τις 4, 500 σαλ τότε θα διαπιστώσετε ότι ο θόρυβος του κινητήρα βρισκει τον δρόμο του προς το εσωτερικό της καμπίνας.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 036Ο αεροδυναμικός θόρυβος από την άλλη δεν ενοχλεί- και μόνο ένα ελαφρύ σφύριγμα που ξεκινά από τα 120 και χάνεται μετά τα 150 χλμ/ω ακούγεται από την μεσαία κολώνα, έτσι για να μας χαλάσει την ησυχία!

Στις παρατεταμένες στροφές είναι εντυπωσιακό πόσο λίγο γέρνει το αμάξωμα και το πόσο σωστό έλεγχο έχει ο οδηγός παρά το μαλακό τιμόνι.

Το Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD φορτωμένο με 5 άτομα και τα πράγματα τους ταξιδεύει με 140 χλμ/ω στον αυτοκινητόδρομο καταναλώνοντας περίπου 9-9,3 λίτρα καυσίμου-που μάλλον θεωρείται πολύ παρά την τετρακίνηση.

Στις Στροφές

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 06Το Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD έχει την εμφάνιση που μαγεύει τους αμερικάνους λάτρεις των SUV και μπορεί να μην δείχνει σπορ, όμως το αίμα του κ. Albert Biermann νερό δεν γίνεται και έτσι χάρη στην σχετικά σφικτή ανάρτηση, την τετρακίνηση  και τα φαρδιά ελαστικά στρίβει σε επαρχιακούς δρόμους με απόλυτη ασφάλεια και μεγάλη ευκολία.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 037Το τιμόνι φιλτραρει υπερβολικά την πληροφορία από τους τροχούς προς τα χέρια -και έτσι αρχικά ο οδηγός μοιάζει διστακτικός στο να ανεβάσει ρυθμό.

Η αίσθηση ότι οδηγάς ένα βαρύ SUV με ψηλό κέντρο βάρους δημιουργεί ακόμη ένα ψυχολογικό εμπόδιο που ξεπερνιέται μόνο όταν «στραμπουλώντας» το αυτοκίνητο μεσα στην στροφή με χαμηλή σχετικά ταχύτητα διαπιστώνεις ότι οι τροχοί ακολουθούν- δεδομένων των αναλόγιων-την τροχιά που έχεις χαράξει-και ας μην το νοιώθεις…

Έτσι σιγά-σιγά «λύνεσαι» και ανεβάζεις τον ρυθμό σου πουλώντας λίγο την είσοδο και εκμεταλλευόμενη/ος την πρόσφυση της τετρακίνησης πατάς το γκάζι νωρίτερα στην έξοδο και διατηρείς με αυτό τον τρόπο μια μέση ταχύτητα που είναι αξιοσέβαστη.

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 08Τα φρένα κάτω από πίεση περιέργως διατηρούν την ανθεκτικότητα τους, όμως το πετάλι μοιάζει κάπως απόμακρο και η δύναμη στο φρενάρισμα σου δίνει την αίσθηση ότι είναι οριακή για το βάρος του αυτοκινήτου.

Ο κινητήρας έχει την δύναμη που χρειάζεται για να πάει γρήγορα μέσα στις στροφές όμως το κιβώτιο αρνείται να κατεβάσει δευτέρα πριν τις φουρκέτες και συχνά σου χαλάει τον ρυθμό.

Έχετε προφανώς όλοι καταλάβει τι φταίει..

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 03Το μπροστινό μέρος τους αυτοκινήτου είναι ρυθμισμένο να πατά με ακρίβεια σχεδόν σαν εκείνη τουi30N και αυτό μας παρασύρει στο να αναζητούμε σπορ συγκινήσεις σε ένα αυτοκίνητο που έχει φτιαχτεί απλά για ασφαλείς οικογενειακές μετακινήσεις.

Όχι προσωπικά δεν ηρέμησα, αντίθετα με χαρά βρήκα ότι όταν κλείνεις το ESP τα ηλεκτρονικά σχεδόν απενεργοποιούνται και έτσι όταν το οδήγησα στον Διόνυσο με υγρασία κατ’ επανάληψη δημιούργησα μια υπόνοια υπερστροφής ισχύος που με έκανε να ξεχάσω τα πάντα!

Μετά από αυτό, είτε συνήθισα την συμπεριφορά του, είτε κατάλαβα το τιμόνι και εμπιστεύτηκα το στρίψιμο του Tuscon που με εντυπωσίασε σαν  SUV όσο το Hyundai i30N Performance με είχε εντυπωσιάσει σαν hatchback.

Στο Χώμα

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 043Το Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD με απόσταση των 171 mm από το έδαφος δεν έχει την ελευθέρια άρθρωσης στην ανάρτηση που θα του επιτρέψει  να κινηθεί σε μονοπάτια παρά τις ικανοποιητικές γωνίες προσέγγισης και αποφυγής των 17,4 και 25,7 μοιρών αντίστοιχα.

Έχει την δυνατότητα μπλοκαρίσματος της τετρακίνησης, όμως σύντομα και εύκολα κάποιος τροχός θα βρεθεί στον αέρα και το φουτουριστικού σχήματος SUV θα ακινητοποιηθεί…

Είναι ένα SUV φτιαγμένο για την άσφαλτο και εκεί λάμπει. Παρόλα αυτά δεν θα πει όχι στο να κινηθεί σε δρόμους με χαμηλή πρόσφυση (χιόνι, λάσπη) και να σας πάει με ασφάλεια στο χιονοδρομικό ή την αγαπημένη σας παραλία.

Επιπλέον σε επίπεδα ολισθηρά τερέν, η τετρακίνηση που έχει αρκετή ροπή στον πίσω άξονα στο πρόγραμμα sport και η δυνατότητα απενεργοποίησης του ESP ίσως να σας επιτρέψει και λίγο παιχνίδι! 😉

Συμπέρασμα

Hyundai Tucson 1.6 T 48V Hybrid 180 PS 4WD autoholix 01Σε μια κατηγορία φωτιά όπου παίζουν δυνατοί παίκτες σαν την BMW X1, το Ford Kuga, το VW Tiguan, το Peugeot 3008 και η Mercedes CLA , η Hyundai παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο με «δύσκολη» αισθητική που όχι μόνο ξεχωρίζει με το σχήμα του αλλά και προκαλεί τον ανταγωνισμό με τις δυνατότητες και τα προσόντα του.

Δεν έχει την ποιότητα κύλισης και τον παιγνιδιάρικο χαρακτήρα του KUGA, ούτε τον εσωτερικό σχεδιασμό του 3008 αλλά εάν σκεφτείτε τι αγοράζετε με €34Κ, τότε σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε!

Κοιτάς την τιμή (Δείτε τιμοκατάλογους ΕΔΩ), την πενταετή εγγύηση και τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Hyundai (Δείτε ΕΔΩ), την ατελείωτη λίστα με τον εξοπλισμό που παίρνεις με αυτή την τιμή (δείτε τον εξοπλισμό στο τέλος του άρθρου) –και ξεπερνάς εύκολα ακόμη και την φουτουριστική αισθητική της μάσκας του…

Άσε που μπορεί και να είσαι ένας από εκείνους τους πολλούς- από ότι κατάλαβα από τον τρόπο που το κοιτούν στον δρόμο- που ο σχεδιασμός του νέου Tuscon τους εκφράζει απολύτως!

Εκείνο το Tuscon που με ζάλιζε στις στροφές το 2004 και το κορόιδευα – σήμερα γελά… Χρειάστηκαν τρεις γενιές και μόλις 16 χρόνια για να μπορεί να συγκριθεί ένα Hyundai Tuscon με ένα Ford Kuga ή μια BWW X1…

Οι αξίες της Hyundai, όπως η αξιοπιστία και το Value for Money παραμένουν και είναι ισχυρότερες από ποτέ, όμως εκείνο που με έκανε να εκτιμήσω το Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS 4WD ήταν το πόσο πλήρες ήταν σε ότι αφορά τους χώρους και την εργονομία τους-αλλά πάνω από όλα και το πώς στέκεται τον δρόμο.

Η μεγαλύτερη μεταγραφή που έχει πάρει ποτέ η Hyundai είναι ο «κυριούλης με το γαλανόλευκο ντοσιέ» που με τις ρυθμίσεις που έχει κάνει στις αναρτήσεις έχει μετατρέψει μέσα σε λίγα χρόνια τα αδιάφορα κάποτε οδηγικά Hyundai σε σημεία αναφοράς…

Είναι δυνατόν λες? Ναι είναι!

Λες να το βγάλουν και με τον δίλιτρο σαν «Tuscon Ν Performance» χωρίς υβριδικά βαρίδια και χαμηλωμένο?

Μπα όχι δεν νομίζω, αλλά θα ήθελα!

Δεν με ευχαρίστησε

 • Το μεγάλο βάρος και η εμφάνιση της μάσκας (ξέρω ότι οι περισσότεροι διαφωνείτε …αλλά περί ορέξεως)..
 • Η αίσθηση στο τιμόνι και η υψηλή κατανάλωση.

Θα θυμάμαι

 • Τις επιδόσεις, τον εξοπλισμό και τους χώρους του εσωτερικού.
 • Το Value for Money και την εντυπωσιακή οδική συμπεριφορά.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Μπορείτε να με ακολουθήσετε και στο Instagram fabiatouismini

Εξοπλισμός έκδοσης Distinctive (€32,290+€650 Μεταλλικό Χρώμα)

 • Πλήρη φώτα LED εμπρός/πίσω
 • Αυτόματο άναμμα φώτων
 • ESC & ABS / VSM: Σύστημα συνεργασίας τιμονιού με ESP
 • Αερόσακοι μετωπικοί, πλευρικοί, τύπου κουρτίνας και κεντρικός (7)
 • Σύστημα εξοικονόμησης καυσίμου ISG (Idle Stop & Go)
 • Σύστημα E-call – Άμεση κλήση πανευρωπαϊκού αριθμού εκτάκτου ανάγκης 112
 • Multi-Collision Brake – Έκτακτη πέδηση πολλαπλής σύγκρουσης
 • Hyundai SmartSenseTM VSM – Συνεργασία Ηλεκτρικής Υποβοήθησης Τιμονιού (MDPS) και Ελέγχου Ευστάθειας (ESC)
 • Hyundai SmartSenseTM HAC – Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα
 • Hyundai SmartSenseTM DBC – Σύστημα Υποβοήθησης Καθόδου
 • Hyundai SmartSenseTM MSLA – Σύστημα Περιοριστή Ταχύτητας
 • Hyundai SmartSenseTM LDW – Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας
 • Hyundai SmartSenseTM LKA – Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας
 • Hyundai SmartSenseTM LFA – Σύστημα Οδήγησης στο Mέσον της Λωρίδας
 • Hyundai SmartSenseTM LVDA – Σύστημα Προειδοποίησης Εκκίνησης Προπορευόμενου Οχήματος
 • Hyundai SmartSenseTM DAW – Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού Hyundai SmartSenseTM FCA City – Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (χαμηλών ταχυτήτων)
 • Hyundai SmartSenseTM FCA Interurban – Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (μεσαίων ταχυτήτων)
 • Hyundai SmartSenseTM FCA Pedestrian – Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (ανίχνευση πεζών)
 • Hyundai SmartSenseTM FCA Cyclist – Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (ανίχνευση δικύκλων
 • Hyundai SmartSenseTM SCL – Στατικά Φώτα Στροφής
 • Hyundai SmartSenseTM ISLA – Σύστημα Έξυπνης Αναγνώρισης και Προσαρμογής (αυτόματα κιβ. 7-DCT και 6AT) / Προειδοποίησης (iMT) στα Όρια
 • Hyundai SmartSenseTM HBA – Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων
 • Αυτόματη λειτουργία φώτων κατά την είσοδο (Welcome) και έξοδο (Escort) από το όχημα
 • Κάμερα οπισθοπορίας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
 • Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος πίσω (PAS) με επιλογέα απενεργοποίησης
 • Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος εμπρός και πίσω (PAS) με επιλογέα απενεργοποίηση
 • Δερμάτινη επένδυση τιμονιού
 • ) Χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων +/- στο τιμόνι (paddle shifters)
 • Αισθητήρας βροχής
 • Ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου
 • Ρυθμιστής ταχύτητας (Cruise Control)
 • Σύστημα πολυμέσων και ήχου MP3 player, με RDS
 • Bluetooth με audio streaming και αναγνώριση φωνής
 • Έγχρωμη οθόνη αφής AVN 10,25“ με φωνητική ρύθμιση κλιματισμού, επιλογές SmartSense και επιλογή ήχων φύσης
 • Σύστημα πλοήγησης με συνδεδεμένες υπηρεσίες (πληροφορίες διαδρομής, πλοήγηση Last Mile Navigation)
 • Προφίλ χρήστη, Valet mode, ταυτόχρονη σύνδεση με δύο συσκευές Bluetooth®
 • Hyundai BlueLink®: Τηλεματικές υπηρεσίες (δωρεάν 5-ετής συνδρομή) (εξ αποστάσεως σύνδεση με smartphone για έλεγχο λειτουργιών,
 • Σύνδεση με smartphone android μέσω εφαρμογής Android Auto
 • Σύνδεση με iPhone μέσω Apple CarPlay
 • Κάμερα οπισθοπορίας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
 • Ζάντες αλουμινίου 18”

Φωτογραφίες

Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά
0
  0
  Your Cart
  Your cart is empty