Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΜε Nissan LEAF η Δημοτική Αστυνομία στην Λ’Ακουίλα της Ιταλίας

Με Nissan LEAF η Δημοτική Αστυνομία στην Λ’Ακουίλα της Ιταλίας

Η συνεργασία της Nissan με την Δημοτική Αρχή της πόλης Λ’Ακουίλα στην Ιταλία, ενισχύει τη βιώσιμη κινητικότητα, με την ενσωμάτωση τεσσάρων Nissan LEAF στον στόλο της Δημοτικής Αστυνομίας της πόλης. Επιπλέον, ένα ακόμη LEAF θα είναι διαθέσιμο για τις επίσημες μετακινήσεις του δημάρχου.

Στην Λ’Ακουίλα η βιώσιμη κινητικότητα βρίσκει τον δρόμο της. Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αστυνομία της πόλης διαθέτει 4 LEAF με την μπαταρία των 40KWh, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για υπηρεσίες ελέγχου στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο, για τον δήμαρχο της  πόλης, Pierluigi Biondi, έχει διατεθεί ένα LEAF e + με την μπαταρία των 62 kWh, όπου μπορεί να διανύσει έως και 528 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Στην πόλη της Λ’Ακουίλα, όπως και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας, η υγεία των πολιτών είναι ψηλά στην ατζέντα για την Δημοτική Αρχή, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην μείωση της ηχορύπανσης, αλλά πάνω απ ‘όλα του C0₂.

Η πρωτοβουλία της ενσωμάτωσης των συγκεκριμένων Nissan LEAF, είναι μέρος του βιώσιμου σχεδιασμού του Δήμου της Λ’Ακουίλα, με την ονομασία «Η οικολογική πόλη», με στόχο την καταπολέμηση της ρύπανσης, την βελτίωση του κλίματος και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται επίσης και τοπικά κίνητρα για την αγορά ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με ποσά που κυμαίνονται από 4.000 έως και 8.000 ευρώ.

Μάλιστα, τα εν λόγω κίνητρα μπορούν να συνδυαστούν με το εθνικό οικολογικό μπόνους της Ιταλικής Κυβέρνησης. Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF, e-NV200 και e-EVALIA που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.)  με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την Ηλεκτροκίνηση.

Πηγή: Nissan

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο