Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαSubaru Outback 6ης γενιάς - Παρουσίαση

Subaru Outback 6ης γενιάς – Παρουσίαση

Πέρασαν πάνω από 25 χρόνια από την παρουσίαση του Outback και βρέθηκα προσκεκλημένη στην παρουσίασης της 6ης γενιάς του ιδιαιτέρου αυτού Subaru στην Ελληνική αγορά.

Πήξαμε στα SUV…  Εγώ που γράφω, οδηγώ ένα-εσείς που με διαβάζετε σε αυτές τις γραμμές, οδηγείτε πιθανότατα ένα … για όνομα του θεού- ακόμη και η θεία μου η Βαγγελιώ τέτοιο οδηγεί!

Λίγη Ιστορία

Subaru Outback 2021 001Πως βρεθήκαμε όμως εδώ…και τι βλέπουμε?

Όταν την δεκαετία του 80`η Subaru είχε την ιδέα να παρουσιάσει μια υπερυψωμένη έκδοση του Leone Station Wagon κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την Οδύσσεια που ξεκινούσε για την αυτοκίνηση που τελικά μας οδήγησε στα ατέλειωτα χρόνια παραμονής όλων μας στο Νησί των Λωτοφάγων που διαρκεί μέχρι και σήμερα.

Αυτό είναι ένα νησί στην θάλασσα του χρόνου της αυτοκίνησης, όπου εμείς οι οδηγοί τρώμε το «φρούτο του παραδείσου» (διάβαζε… SUV!)  ξεχνώντας τα πάντα που μας κάνουν να αγαπάμε την οδήγηση και δικαιώνοντας τους διαφημιστές- που πλέον έμαθαν με σιγουριά ότι θα φάμε ότι μας σερβίρουν…

Η αλήθεια είναι ότι τα Station Wagon με τους μεγάλους χώρους τους και την καλή τους οδική συμπεριφορά είναι ουσιαστικά ότι καλύτερο υπάρχει για να κινείται σήμερα μια οικογένεια.

Ωστόσο, η ανάγκη διαφοροποίησης των εταιρειών με τον πιο οικονομικά ανώδυνο για αυτές τρόπο, τις έκανε να ακολουθήσουν τον δρόμο του Leone και έτσι ξαφνικά πολλά Station Wagon ψήλωσαν και απέκτησαν τετρακίνηση διαφόρων τύπων.

Subaru Outback 2021 007Στην Οδύσσεια που ξεκινούσε τότε με το Subaru Leone σχεδόν ταυτόχρονα προστέθηκε και το AMC Eagle που ανάγκασε την Subaru να απαντήσει στα τέλη το 90` με το Forester και φυσικά το 1995 με το Outback που λατρεύτηκε στην Αμερική, τον Καναδά και κυρίως στην Αυστραλία.

Η επιτυχία του Subaru Outback στην Αμερική έκανε την Audi να παρουσιάσει το A6 Allroad και φυσικά-όπως καταλαβαίνετε- ο δρόμος κατέληξε στην εμπλοκή της Volvo στην κατηγορία.

Οι Σουηδοί – που δεν είναι «τίποτε παιδάκια», παρουσίασαν μια υπερυψωμένη έκδοση SW που την ονόμασαν το Volvo V70 XC η οποία κράτησε την Volvo ψηλά στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ-και όχι μόνο.

Έτσι κάπου εκεί στις αρχές του 2000 το πλοίο της μόδας της αυτοκίνησης πέρασε από τις ακτές της BMW X3 και λίγο αργότερα από το Nissan Qashqai που άφησε τον κόσμο της αυτοκίνησης άφωνο με την μεγαλοφυή ιδέα του να παρουσιαστεί ένα δικίνητο MPV με την εμφάνιση ενός τζιπ.

Το πλήρωμα του πλοίου της αυτοκίνησης δεν πρόλαβε να βάλει κερί στα αυτιά του και παρασύρθηκε από τα τραγούδια των Σειρηνών των τμημάτων μάρκετινγκ, οδηγώντας το ανήμπορο στα βράχια του “σήμερα”- όπου βρίσκουμε λογικό ένα αυτοκίνητο να είναι ογκώδες, βαρύ και με ψηλό κέντρο βάρους, αντιαεροδυναμικό και δικίνητο– έτσι απλά για να μοιάζει με τετρακίνητο… Αρκεί να μας πουλά το όνειρο της περιπέτειας που μας έκαναν να χάσουμε…

Παράνοια ζούμε -μην μας ξυπνάτε!

Ευτυχώς αρκετοί είχαν βουλώσει τα αυτιά τους ή ήσαν δεμένοι καλά στο κατάρτι όταν περνούσαν από τις Σειρήνες και έτσι κατάφεραν να διαφύγουν από την «αυτοκινητοφάγο» μόδα των SUV επιλέγοντας για τις ανάγκες της οικογένειας τους ένα διαχρονικό Subaru Outback, ένα Α6 AllRoad, ή ‘ένα Volvo V70 Cross Country.

Επιστροφή στα Crossovers λοιπόν…

Η 6η γενιά είναι εδώ

Subaru Outback 2021 0099Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο που με ανταγωνισμό μόνο από την Audi και την Volvo είναι σίγουρο ότι θα έχει μια εξαιρετική πορεία στις «δυτικές αγορές» αυτοκινήτου όπου η σοβαρή τιμή που ξεκινά από €56Κ φαίνεται περισσότερο λογική.

Χωρίς να το έχω οδηγήσει υπάρχουν λίγα πράγματα που θα μπορούσα να πω για τον πατριάρχη μιας ολόκληρης κατηγορίας αυτοκινήτων που αποτελούν το απολυτό οικογενειακό εργαλείο.

Με την Subaru να έχει αλλάξει προσανατολισμό- κάνοντας όλη την γκάμα των αυτοκινήτων να δείχνει πιο φιλική στα πλήθη, το νέο Outback μπορεί να έχει έναν οριακά δυνατό κινητήρα που συνδυάζεται με CVT-με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το αυτοκίνητο, όμως είναι πλέον ένα πανέμορφο αυτοκίνητο.

Subaru Outback 2021 011Το εσωτερικό του είναι άνετο, όμορφο, καλοφτιαγμένο και πρακτικό προκαλώντας κάθε οικογενειαρχη με μυαλό και φυσικά αρκετά χρήματα…

Περισσότερα, καλά ή όχι τόσο καλά θα σας πω όταν το έχω στην διάθεση μου για δοκιμή, ωστόσο νομίζω ότι κάθε Autoholix θέλει να μάθει όλα όσα περιγράφονται στο δελτίο τύπου που συνόδεψε την παρουσίαση του αυτοκινήτου.

Nέο Subaru Outback

Subaru Outback 2021 00Το νέο Subaru Outback αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των σημερινών υποψήφιων αγοραστών, που θέλουν να οδηγούν ένα αξιόπιστο, ανθεκτικό αυτοκίνητο που έχει προτεραιότητα την ασφάλεια τόσο των επιβατών του όσο και των ανθρώπων γύρω του.

Όλα αυτά ανταποκρίνονται στις τυπικές ιδιότητες ενός αυτοκινήτου Subaru: υψηλή οδηγική ικανότητα και ευελιξία, ενεργητική, παθητική και προληπτική ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο, και ένα εσωτερικό που κάνει τον χρόνο που αφιερώνεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού εξαιρετικά ευχάριστο και άνετο.

Το νέο Subaru Outback παρουσιάστηκε στην έκδοση ADVENTURE, την έκδοση με ταυτότητα την περιπέτεια και την απόδραση από τα τετριμμένα. Η SUBARU ξεκίνησε εφαρμόζοντας την διαφοροποιημένη έκδοση ADVENTURE στο Forester και συνεχίζει τώρα στο νέο Outback.

Εξωτερικό

Subaru Outback 2021 0044Το Nέο Outback συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής με μια σύγχρονη εξωτερική εικόνα. Οι γραμμές που τρέχουν κατά μήκος των θυρών και φτάνουν στις γραμμές της πίσω αεροτομής δημιουργούν μια εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση.

Η πλαϊνή σχεδίαση σε συνδυασμό με τις έντονες καμάρες των τροχών δημιουργεί την αίσθηση του «σκληροτράχηλου». Οι γραμμές του αμαξώματος δίνουν μια αίσθηση τρισδιάστατου χαρακτήρα που δίνει έμφαση στη δύναμη του νέου Outback.

Διακριτά εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι οι μεγάλες μαύρες 18άρες ζάντες, τα μαύρα ανθεκτικά προστατευτικά στο πλάι, οι ράγες αντοχής βαρύτερου φορτίου, η μαύρη κεραία τύπου shark fin, το χαρακτηριστικό πράσινο λογότυπο OUTBACK και οι πράσινες διακοσμητικές λεπτομέρειες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Το νέο μοντέλο με την καινούργια χαρακτηριστική εξαγωνική μάσκα εμπρός έχει ελαφρά μεγαλύτερες διαστάσεις σε μήκος και πλάτος από το προηγούμενο, 21 εκατοστά απόσταση από το έδαφος, 2.000kg ελκτική ικανότητα και γενναιόδωρη ευρυχωρία στην καμπίνα και στον χώρο αποσκευών.

SUBARU σημαίνει τεχνολογία αιχμής

Subaru Outback 2021 00Νέα Παγκόσμια Πλατφόρμα Subaru, μόνιμη Συμμετρική Τετρακίνηση All-Wheel-Drive, κινητήρας Boxer 2,5lt άμεσου ψεκασμού, εξελιγμένο Lineartronic CVT με 8 ταχύτητες στη χειροκίνητη λειτουργία, διπλής λειτουργίας X-Mode, Active Torque Split, EyeSight με βελτιωμένες αλλά και πρόσθετες νέες λειτουργίες, και επιπλέον βοηθητικά ηλεκτρονικά συστήματα προληπτικής ασφάλειας είναι μόνο κάποια από τα βασικά, ζωτικά και standard στον εξοπλισμό χαρακτηριστικά που φέρει κάθε νέο Subaru Outback.

Κινητήρας

Subaru Outback 2021 005Το νέο Outback φοράει τον βενζινοκινητήρα FB25 των 2.5l, με βελτιωμένο το 90% των μερών του. Πρώτα απ’ όλα το σύστημα ψεκασμού καυσίμου έχει αλλάξει από “indirect” σε “direct”. Τόσο η παροχή ισχύος όσο και η καμπύλη ροπής (+ 7%) έχουν ωφεληθεί από αυτό, προς όφελος μιας πιο ομαλής απόδοσης με μειωμένη κατανάλωση και αντίστοιχα μειωμένες εκπομπές καυσαερίων.

¬ Κυβισμός: 2.498 cc
¬ Καύσιμο: βενζίνη, direct injection,
¬ Κινητήρας: Boxer, 4βάλβιδος, DOHC
¬ Ιπποδύναμη: 169hp (124kW) από 5.000 έως 5.800 rpm
¬ Ροπή: 252 Nm στις 4.000 rpm
¬ Homologation: Euro6d-ISC-FCM

Κιβώτιο ταχυτήτων CVT

Έχει αναπτυχθεί μια συγκεκριμένη έκδοση κιβωτίου CVT Lineartronic TR58 για την καλύτερη προσαρμογή του στο νέο Outback. Περισσότερο από το 80% των δομικών τμημάτων αυτού του κιβωτίου έχουν αναθεωρηθεί ή τροποποιηθεί για να βελτιωθεί η ικανότητα οδήγησης και να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων.

Η επέκταση της σχέσης μετάδοσης μεταξύ των δύο ιμάντων κατέστησε δυνατή την αύξηση του αριθμού των “εικονικών” ταχυτήτων που διατίθενται στη χειροκίνητη χρήση κι έτσι αυξήθηκαν από 7 σε 8.

Subaru Outback 2021 0033Subaru Symmetrical AWD

Σε συνδυασμό με το Subaru Symmetrical AWD, το Active Torque Split έχει ως στόχο τη βέλτιστη κατανομή της ροπής κίνησης μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα ανάλογα με την πρόσφυση.
Το σύστημα X-MODE συμβάλλει στην ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη οδήγηση σε ιδιαίτερα δύσκολες επιφάνειες.

Subaru Global PlatformΝέα Subaru Global Platform (SGP)

Το νέο Subaru Outback πατάει πάνω στην πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform η οποία έχει εισαγάγει σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά την ακαμψία και συνεπώς την ασφάλεια, τους μειωμένους κραδασμούς και θόρυβο στο χώρο των επιβατών.

Εσωτερικό

Subaru Outback 2021 00Στο εσωτερικό, όλα έχουν μελετηθεί ώστε να επιτρέπουν στους επιβάτες να νιώθουν απόλυτα άνετα και να απολαμβάνουν τον χρόνο που αφιερώνουν εκεί, είτε πρόκειται για ένα σύντομο ταξίδι είτε για ένα πολύ μεγαλύτερο.

Ο πίνακας οργάνων – πλήρως ανασχεδιασμένος – χαρακτηρίζεται από μια νέα μεγάλη και κάθετη οθόνη αφής 11,6 ιντσών, από την οποία μπορεί να ελεγχθεί μια ποικιλία λειτουργιών. Οι οριζόντιες γραμμές του ταμπλό και το διευρυμένο παρμπρίζ τονίζουν την αίσθηση ευρυχωρίας και ασφάλειας στο εσωτερικό.

Subaru Outback 2021 0055Υλικά υψηλής ποιότητας – για παράδειγμα, το δέρμα Nappa – κάνουν το σαλόνι του νέου Outback όχι μόνο όμορφο αλλά και ταυτόχρονα ανθεκτικό, ώστε να διατηρήσει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητά του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εργονομία, η ευελιξία και η άνεση βρίσκονται παντού σε υπερθετικό βαθμό, από το πρώτο μπουτόν μεχρι την τελευταία ποτηροθήκη, από το πιο απαραίτητο όργανο μέχρι την πιο εξυπηρετική υποδοχή USB.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια βρίσκεται στο DNA της Subaru, της εταιρείας που ανέκαθεν χρησιμοποιεί πρωτοποριακά υλικά και τεχνολογίες.

Εκτός από βελτιώσεις στα δομικά στοιχεία που βελτιώνουν την παθητική ασφάλεια του οχήματος, το σύστημα EyeSight, που είναι στάνταρ σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού, έχει υποβληθεί σε σημαντικές ενημερώσεις και εξελίξεις.

Με την υποστήριξη του EyeSight, τα ακόλουθα κύρια συστήματα είναι διαθέσιμα στο νέο Outback:

  • Lane Centering Function (νέα λειτουργία)
  • Pre-Collision Braking System
  • Adaptive Cruise Control
  • Autonomous Emergency Steering (νέα λειτουργία)
  • Lane Departure Warning
  • Lane Departure Prevention
  • Emergency Lane Keep Assist (νέα λειτουργία)
  • Traffic Sign Recognition/Intelligent Speed Limiter (νέα λειτουργία)
  • EyeSight Assist Monitor
  • Vibrating Steering Wheel (νέα λειτουργία)

Εκτός από τις νέες λειτουργίες στο σύστημα EyeSight, υπάρχουν πολλές άλλες καινοτομίες και βελτιώσεις όσον αφορά την ασφάλεια:

  • Electric Brake Booster (Ηλεκτρικός Κατανεμητής Φρένων – νέα λειτουργία)
  • Driver Monitoring System
  • RAB – Reverse Automatic Braking with Rear Parking sensor
  • ADB – Adaptive Driving Beam (νέα λειτουργία)
  • Post-Collision Break control (νέα λειτουργία)
  • e-Call
  • Αερόσακος SRS καθίσματος συνοδηγού

Νέος εξοπλισμός

Μιλώντας για τεχνολογικές καινοτομίες στο νέο Outback, δεν μπορούμε να περιοριστούμε μόνο στην ασφάλεια. Η άνεση, η ευχαρίστηση και η απόλαυση της οδήγησης έχουν κερδίσει πολλά οφέλη από τις προσεκτικές βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη φάση της μηχανολογικής εξέλιξης του νέου μοντέλου.

Εκτός από την οθόνη των 11.6 ιντσών υπάρχουν επίσης:

  • Πίσω ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα με λειτουργία Hands-Free (νέα λειτουργία)
  • Θερμαινόμενα, τιμόνι και πίσω καθίσματα
  • Αναδιπλούμενοι καθρέπτες με λειτουργία αυτόματης κλίσης προς τα κάτω (με την όπισθεν)
  • Προβολείς ομίχλης LED εμπρός
  • Νέα ράγες οροφής με πτυσσόμενες ράβδους
  • Υπενθύμιση πίσω καθίσματος

Εκδόσεις/Τιμές

Το νέο Outback κυκλοφορεί σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού, STYLE, ADVENTURE και PREMIUM, με τιμές λιανικής αντίστοιχα 57.750€, 60.750€ και 65.550€, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται στα 164€.

Πηγή: Subaru

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο