Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΗ Bentley Bentayga με νέες υβριδικές εκδόσεις S και Azure

Η Bentley Bentayga με νέες υβριδικές εκδόσεις S και Azure

Η Bentley επεκτείνει την οικογένεια των πολυτελών υβριδικών μοντέλων της με την προσθήκη δύο νέων εκδόσεων στην γκάμα της Bentayga, καθεμία από τις οποίες έχει διαφορετικό προσανατολισμό αλλά την ίδια εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια.

Οι πελάτες μπορούν τώρα να επιλέξουν ανάμεσα στις Bentayga S Hybrid και Bentayga Azure Hybrid. Οι δύο νέες εκδόσεις αυξάνουν στο 50% το ποσοστό των μοντέλων Bentley που είναι διαθέσιμα και με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Συνδυαστικά, ο V6 βενζινοκινητήρας της Bentayga Hybrid, ο ηλεκτροκινητήρας και η νέα μπαταρία των 18,0 kWh προσφέρουν αξιοσημείωτες επιδόσεις, αθόρυβη και μηδενικών εκπομπών ηλεκτρική λειτουργία, καθώς και εξαιρετικές επιταχύνσεις. Η σπορ σχεδίαση της Bentayga S Hybrid βάζει σε πειρασμό τους κατόχους της να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες της συνδυαστικής ισχύος των 462 PS.

Αντίθετα, για τους πελάτες που δίνουν προτεραιότητα στην ευεξία, η Bentayga Azure Hybrid προσφέρει απόλυτη ηρεμία και γαλήνη στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Αμφότερες είναι ικανές να διανύσουν περισσότερα από 43 χλμ. σε ηλεκτρική λειτουργία, ενώ την ίδια στιγμή παρέχουν αβίαστα εξαιρετικές επιδόσεις.

Bentayga S Hybrid

Η νέα Bentayga S Hybrid, που παρουσιάζεται λίγους μήνες μετά την έλευση της Flying Spur S Hybrid, έχει τον ίδιο στόχο. Οι πελάτες να μπορούν τώρα να ικανοποιήσουν το πάθος τους για επιδόσεις, απολαμβάνοντας παράλληλα τα αμέτρητα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Με συνδυαστική ισχύ 462 PS, ο TFSI V6 κινητήρας των 3,0 λίτρων και ο ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια των 100 kW επιταχύνουν την Bentayga S Hybrid από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 254 χλμ/ώρα. Η αίσθηση της δύναμης επιτείνεται από το υβριδικό σύστημα κίνησης, λόγω της ικανότητας του ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει την πλήρη ροπή του από μηδενικές σ.α.λ.

Όπως και η Bentayga S με τον V8 κινητήρα έτσι και η νέα Bentayga S Hybrid προσφέρει ακόμα πιο συναρπαστική οδήγηση, διαθέτοντας (σε λειτουργία Sport) βελτιωμένο ήχο από τον V6 TFSI κινητήρα, προσθέτοντας έναν πιο σπορ χαρακτήρα.

Η κατά 15% σκληρότερη απόσβεση των αμορτισέρ αυξάνει την ακαμψία του πλαισίου, παρέχει δυναμικότερη ρύθμιση του συστήματος ESC (στο πρόγραμμα Sport), ενώ η σπορ εξάτμιση μεταφέρει στην καμπίνα τον ανάλογο ήχο, η ένταση του οποίου μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά είτε για τους εμπρός είτε για τους πίσω επιβάτες.

Δυναμικός σχεδιασμός

 Ο προσανατολισμένος στις επιδόσεις χαρακτήρας της Bentayga S Hybrid είναι σαφής από την πρώτη κιόλας ματιά. Όπως συμβαίνει σε όλες τις εκδόσεις «S» της Bentley, το πακέτο Blackline περιλαμβάνει εκτενή χρήση μαύρων γυαλιστερών επιφανειών στα πλαϊνά μαρσπιέ, στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεφτών, στη μάσκα, στους σκουρόχρωμους εμπρός προβολείς και στον τύπου Speed εμπρός προφυλακτήρα.

Οι χαρακτηριστικές ζάντες 22 ιντσών που είναι τοποθετημένες έτσι ώστε οι καμπυλόγραμμες ακτίνες να δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου, τραβούν τα βλέμματα, με την επιλογή ασημί, μαύρου ή μαύρου γυαλισμένου φινιρίσματος να έρχεται σε ιδανική αντίθεση με τις βαμμένες σε κόκκινο χρώμα δαγκάνες φρένων. Στο πίσω μέρος, η τύπου Speed αεροτομή, τα σκούρα φιμέ φώτα και οι μαύρες διαιρούμενες οβάλ απολήξεις ολοκληρώνουν το οπτικό πακέτο.

Στο τολμηρό και μοναδικά σύγχρονο εσωτερικό συνδυάζεται ιδανικά με το άψογα επεξεργασμένο δέρμα με το φινίρισμα Dinamica, που αποτίνει φόρο τιμής στην επιτυχημένη πορεία της Bentley στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επίσης προσφέρονται σε διαφορετικές αποχρώσεις, που δημιουργούν την απαραίτητη σπορ ατμόσφαιρα.

Εξίσου ιδιαίτερη πινελιά αποτελεί ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που διαθέτει νέα γραφικά, παρόμοια με αυτά της κορυφαίας Bentayga Speed, με την προσθήκη του δείκτη ισχύος του plug-in υβριδικού συστήματος, ενσωματωμένου στο στροφόμετρο. Τα νέα καθίσματα με το λογότυπο «S» στην πλάτη τους, οι φωτιζόμενες πλακέτες και τα χαρακτηριστικά προσκέφαλα ξεχωρίζουν την S Hybrid από την Azure Hybrid έκδοση. 

Bentayga Azure Hybrid

Οι εκδόσεις Azure της Bentley, πέραν των συναρπαστικών επιδόσεων που προσφέρουν, δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία και την άνεση των επιβατών, κάνοντας κάθε ταξίδι μια χαλαρωτική εμπειρία, ανεξαρτήτως απόστασης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Bentayga Azure Hybrid, της οποίας ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την πλήρως απομονωμένη από εξωτερικούς ήχους καμπίνα. Ακόμα και εκτός αστικού περιβάλλοντος, ο συνδυασμός του 3.0 V6 κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα συνεχίζει να προσφέρει μια ήσυχη και εκλεπτυσμένη οδηγική εμπειρία.

Οι δύο πιο σημαντικοί άξονες που επηρεάζουν την οδηγική χαλάρωση είναι η ποιότητα κύλισης και ο δείκτης NVH, όπου στη γλώσσα της βιομηχανίας του αυτοκινήτου αναλύεται σε Noise, Vibration και Harshness (Θόρυβος, Κραδασμοί και Τραχύτητα).

Μία έρευνα που παρακολούθησε χιλιάδες ανθρώπους για μία περίοδο τεσσάρων ετών, διαπίστωσε ότι όσοι εκτίθενται σε κυκλοφοριακό θόρυβο άνω των 70 ντεσιμπέλ (db) διατρέχουν 65% μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης.

Παίρνοντας ως παράδειγμα την Bentayga EWB οι μετρήσεις απέδειξαν ότι είναι πιο αθόρυβη στο εσωτερικό της από τους ανταγωνιστές της από 4% έως 26%, ανάλογα με τη συχνότητα του θορύβου και τη θέση του επιβάτη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η δευτερεύουσα ποιότητα κύλισης είναι μια άλλη βασική μεταβλητή που επηρεάζει την ευεξία εντός του οχήματος.

Όσο πιο ομαλή είναι η διαδρομή τόσο πιο ήρεμο γίνεται το ταξίδι. Σε ταχύτητες βάση των επιτρεπόμενων ορίων και στο κρίσιμο εύρος συχνοτήτων από 5 Hz έως 20 Hz, η Bentayga EWB προσφέρει στην οδήγησή της έως και 27% χαμηλότερους κραδασμούς συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της.

Όπως και στις υπόλοιπες εκδόσεις Azure, η Bentayga Azure Hybrid προάγει την ευεξία των επιβατών της, συνδυάζοντας την σχεδίαση, την τεχνολογία και την δεξιοτεχνία της κατασκευής. Στα βασικά της χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα καθίσματα Front Seat Comfort με ρυθμιζόμενες λειτουργίες έως και 22 κατευθύνσεων, ενώ η λειτουργία θέρμανσης και αερισμού συμβάλλει στη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας του σώματος για άνεση και εγρήγορση.

Για την ανάπτυξη της φιλοσοφίας της Bentley «ευημερία πίσω από το τιμόνι», οι υπεύθυνοι εξέλιξης της Azure προσέλαβε τη νευροεπιστήμονα Katherine Templar-Lewis από τα Kinda Studios, της οποίας η εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τους εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν το στρες αποτέλεσε το κλειδί για τον καθορισμό της παραπάνω φιλοσοφίας της Azure.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πάντα, από το φως και τις εικόνες που βλέπουμε γύρω μας μέχρι τον αντίκτυπο της στάσης του σώματος μέσα στο αυτοκίνητο και τη σημασία της θερμικής άνεσης, η έρευνα της Katherine Templar-Lewis συνδυάστηκε με τις μετρήσεις της Bentley για να δώσει μία επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάλυση της χαλαρωτικής εμπειρίας του ταξιδιού σε μια Bentley, είτε ως οδηγός είτε ως επιβάτης.

Η αίσθηση της ασφαλούς, ήρεμης και χαλαρής οδήγησης ενισχύεται περαιτέρω από τις προσθήκες στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, Touring Specification. Το Adaptive Cruise Control διατηρεί μια καθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνει (έως και πλήρη στάση εάν είναι απαραίτητο) και επανέρχεται στην προκαθορισμένη ταχύτητα όταν η λωρίδα κυκλοφορίας είναι ελεύθερη.

Μαζί με το Lane Assist, το Traffic Assist και το Bentley Safeguard, η σουίτα των ενσωματωμένων ραντάρ και καμερών της Bentley παρακολουθεί συνεχώς την κυκλοφορία και τους δρόμους γύρω από το αυτοκίνητο.

Ευεξία μέσω σχεδιασμού

Η σημασία του χρώματος, της υφής και της αφής εκτιμάται πλήρως από την ομάδα «Colour and Trim» της Bentley, η οποία στις προδιαγραφές της Bentayga Azure Hybrid προσφέρει την οπτική και απτική απόλαυση της ταπετσαρίας με σχέδιο κοπής διαμαντιού.

Τρεις ξύλινες επενδύσεις, Dark Walnut, Crown-Cut Walnut και Koa, προσφέρουν μια ήρεμη, απαλή γυαλάδα. Οι πελάτες της Azure απολαμβάνουν επίσης την επιλογή 15 διαφορετικών χρωματισμών για το ταμπλό, καθώς και καθισμάτων με ραφές αντίθετης απόχρωσης.

Το λογότυπο «Azure» βρίσκεται στην πρόσοψη, στα φωτιζόμενα διακοσμητικά ένθετα των θυρών και στα καθίσματα. Τον πλούσιο εξοπλισμό συμπληρώνουν τα πεντάλ Bentley «B», ο ατμοσφαιρικός εσωτερικός φωτισμός και το θερμαινόμενο δίχρωμο τιμόνι.

Εξωτερικά, η Bentayga Azure Hybrid ξεχωρίζει από την χρωμιωμένη γρίλια, τα λογότυπα «Azure» και τις ζάντες 22 ιντσών με σχέδιο δέκα ακτινών και γυαλιστερό φινίρισμα.

Το ταξίδι προς την ηλεκτροκίνηση

Οι δύο νέες εκδόσεις της Bentayga Hybrid αποτελούν το επόμενο βήμα στη στρατηγική Beyond100 της Bentley. Μέχρι το 2025 ολόκληρη η γκάμα της Bentley θα προσφέρεται με υβριδικά συστήματα κίνησης, ταυτόχρονα με την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της.

Έρευνα της Bentley σχετικά με τις συνήθειες ιδιοκτησίας της πρώτης γενιάς Bentayga Hybrid έδειξε ότι πάνω από το 90% των πελατών χρησιμοποιούν την Bentayga Hybrid σε καθημερινή βάση ή αρκετές φορές την εβδομάδα, και σχεδόν το 100% των πελατών χρησιμοποιούν τη λειτουργία EV, με τους μισούς από αυτούς να πραγματοποιούν ως επί το πλείστον διαδρομές μικρότερες των 48 χλμ. Για αρκετούς πελάτες της Bentley το υβριδικό σύστημα κίνησης φέρεται να είναι η ιδανική εναλλακτική προς την μετάβαση σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Bentley

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο