Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΜέτρα αναβάθμισης μοντέλων BMW για την άνοιξη του 2023.

Μέτρα αναβάθμισης μοντέλων BMW για την άνοιξη του 2023.

Καινοτομίες στους τομείς της εξατομίκευσης, της ψηφιοποίησης και της ηλεκτροκίνησης, θα ενισχύσουν την απήχηση της γκάμας μοντέλων BMW την άνοιξη του 2023. Οι κρυστάλλινοι προβολείς BMW Iconic Glow γιόρτασαν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στη νέα BMW Σειρά 7, ενώ από τον Απρίλιο του 2023 αυτή η αποκλειστική επιλογή θα διατίθεται επίσης για την BMW X7.

Επιπλέον, θα γίνουν προσθήκες στο χρωματολόγιο αμαξώματος και στις επενδύσεις εσωτερικού της BMW Σειράς 7. Και τα δύο αυτά πολυτελή μοντέλα καθώς και η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX θα προσφέρονται επίσης με το διευρυμένων δυνατοτήτων Parking Assistant Professional, το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο των λειτουργιών Remote Control Parking και Manoeuvre Assistant μέσω της εφαρμογής My BMW με χρήση ενός Apple iPhone.

Το BMW Operating System 8 και η πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος τελευταίας γενιάς BMW iDrive συμπεριλαμβανομένου του BMW Curved Display θα λανσαριστούν στα μοντέλα της Σειράς 4 και στη γκάμα της BMW M4, τον Μάρτιο του 2023. Τέλος, πολλά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BMW θα συνοδεύονται από καλώδιο φόρτισης Professional (mode 3) σχεδιασμένο για φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) έως 22 kW.

BMW Σειρά 7: νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί και επενδύσεις εσωτερικού.

Από τον Μάρτιο του 2023, όλα τα μέλη της οικογένειας της BMW Σειράς 7 θα διατίθενται με πρόσθετες επιλογές εξατομίκευσης για το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Μεταξύ των νέων αφίξεων είναι η εξωτερική μεταλλική απόχρωση Frozen Tanzanite Blue της BMW Individual. Επιπλέον, οι πελάτες θα μπορούν επίσης να συνδυάζουν την αποκλειστική χρωματική έκδοση δύο τόνων της BMW Individual με τα ειδικά φινιρίσματα της ίδιας σειράς.

Η νέα δερμάτινη επένδυση M Merino με αποκλειστικά στοιχεία σε Taupe Grey/Night Blue και Caramel/Atlas Grey, και η επένδυση από δέρμα Merino/κασμιρένιο μαλλί της BMW Individual με αποκλειστικά στοιχεία σε Black/Grey, εξασφαλίζουν μία καμπίνα υψηλής αισθητικής.

Νέα επιλογή για την BMW X 7: Κρυστάλλινοι προβολείς BMW Iconic Glow.

Η αποκλειστική σχεδίαση του εμπρός τμήματος ενισχύει την οπτική απήχηση  των πολυτελών μοντέλων της BMW. Εδώ, οι προαιρετικοί κρυστάλλινοι προβολείς BMW Iconic Glow – που λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά στη νέα BMW Σειρά 7 και θα διατίθενται και για την BMW X7 από τον Απρίλιο του 2023 – ακτινοβολούν μία ξεχωριστή λάμψη.

Με αυτή την επιλογή προβολέων, κρύσταλλα Swarovski τοποθετημένα στο πάνω τμήμα των φώτων και φωτιζόμενα από μονάδες LED εκτελούν χρέη πλευρικών φώτων και φώτων ημέρας.

Τόσο όταν ο ήλιος λάμπει, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι κρύσταλλοι αντανακλούν το φως σε πολλαπλά επίπεδα. Οι εν λόγω προβολείς συνδυάζονται με τον περιμετρικό φωτισμό της μάσκας νεφρών BMW για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής φωτεινής υπογραφής.

Από τον Απρίλιο του 2023, οι πελάτες θα μπορούν επίσης να επιλέξουν μία νέα οπτική πινελιά για το πίσω τμήμα του μεγαλύτερου Sports Activity Vehicle: η προαιρετική εξωτερική επένδυση M σε high-gloss Shadowline με εκτεταμένα στοιχεία, θα περιλαμβάνει τώρα και μια πίσω διακοσμητική λωρίδα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

 BMW Σειρά 7, BMW X 7 και BMW iX : ελέγχοντας ελιγμούς στάθμευσης με ένα Apple iPhone.

Το διευρυμένων δυνατοτήτων Parking Assistant Professional που θα διατίθεται για τις BMW Σειρά 7, BMW X7 και BMW iX από την άνοιξη του 2023 αναβαθμίζει τα επίπεδα άνεσης κατά τη διαδικασία στάθμευσης και ελιγμών. Εδώ, η BMW εφαρμόζει καινοτόμα ψηφιακή τεχνολογία καταγράφοντας περαιτέρω βήματα προς τα μπρος στον τομέα της αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης.

Το διευρυμένων δυνατοτήτων Parking Assistant Professional προσφέρει στους οδηγούς την ευκαιρία να καθοδηγούν το όχημά τους παρκάροντας και ξεπαρκάροντας το, αλλά και να εκτελούν πιο σύνθετους ελιγμούς έξω από το αυτοκίνητο, μέσω του My BMW App στο smartphone τους (διατίθεται με My BMW App Έκδοση 2.12.x).

Αυτή η λειτουργία διευκολύνει τη στάθμευση σε εξαιρετικά στενούς ή δύσκολα προσβάσιμους χώρους στάθμευσης. Για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί να σταματήσει μία διαδικασία στάθμευσης που είναι ήδη σε εξέλιξη, να βγει από το αυτοκίνητο και μετά να συνεχίσει τον ελιγμό παρακολουθώντας την περιοχή γύρω από το όχημα ενώ βρίσκεται εκτός αυτού.

Έτσι, μπορεί επίσης να ελέγχει την έξοδο του αυτοκινήτου από το χώρο στάθμευσης από το smartphone του χρησιμοποιώντας το Parking Assistant Professional.

Η εναλλαγή μεταξύ του ελέγχου του αυτοκινήτου όταν ο οδηγός βρίσκεται στο εσωτερικό, και του ελέγχου του από το εξωτερικό, είναι δυνατή και για πιο εκτεταμένους ελιγμούς με τη λειτουργία Manoeuvre Assistant που επίσης περιλαμβάνεται στο Parking Assistant Professional.

Δηλαδή, ο οδηγός δύναται να χειρίζεται αυτή τη λειτουργία ακόμα και έξω από το αυτοκίνητο και να παρακολουθεί την εξέλιξή της με το smartphone του, αρκεί να βρίσκεται σε απόσταση έως έξι μέτρων από το όχημα. Το Manoeuvre Assistant μπορεί να καταγράφει και να αποθηκεύει έως και δέκα ελιγμούς σε διαφορετικές τοποθεσίες, κάθε μία από τις οποίες καλύπτει μέγιστη απόσταση 200 μέτρων και συνολικά έως και 600 μέτρα.

Όταν το όχημα επιστρέφει σε ένα από τα σημεία εκκίνησης, το σύστημα εκτελεί αυτόματα όλα τα απαραίτητα καθήκοντα οδήγησης όπως επιτάχυνση, φρενάρισμα, ελιγμούς διεύθυνσης και, εάν χρειαστεί, πολλαπλές αλλαγές διεύθυνσης και ταχυτήτων. Αυτό γίνεται είτε ο οδηγός παραμένει μέσα στο αυτοκίνητο, είτε επιλέγει να διαχειρίζεται τους ελιγμούς από έξω, μέσω του Apple iPhone του.

Η BMW iX τώρα με χειροκίνητη ενεργοποίηση διαχείρισης θερμότητας για τη μπαταρία υψηλής τάσης και Trailer Assistant .

Όλες οι εκδόσεις της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX θα εφοδιάζονται με μία περαιτέρω εξελιγμένη έκδοση της τεχνολογίας προληπτικής διαχείρισης θερμότητας για τη μπαταρία υψηλής τάσης, από τον Μάρτιο του 2023. Όπως στην BMW i7, θα υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης της προθέρμανσης της μπαταρίας χειροκίνητα ακόμα και όταν η καθοδήγηση διαδρομής του συστήματος πλοήγησης δεν είναι ενεργή.

Η προθέρμανση της μπαταρίας πριν από μια στάση για φόρτιση βελτιστοποιεί την απορρόφηση της ενέργειας σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης με συνεχές ρεύμα (DC). Η αποβαλλόμενη θερμότητα από τους ηλεκτροκινητήρες χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας της μπαταρίας.

Το Driving Assistant που τοποθετείται στάνταρ στην BMW iX θα περιλαμβάνει επίσης το σύστημα υποβοήθησης τρέιλερ Trailer Assistant από τον Μάρτιο του 2023. Η λειτουργία αυτή εκτελεί τις απαραίτητες κινήσεις του τιμονιού κατά τη διάρκεια ελιγμών με όπισθεν, όταν το όχημα ρυμουλκεί κάποιο τρέιλερ.

 

BMW Σειρά 4 και BMW M4 τώρα με BMW Operating System 8 και BMW Curved Display.

Μια νέα ώθηση στην ψηφιοποίηση θα ενισχύσει επίσης την απήχηση των μοντέλων της BMW Σειράς 4 και των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων BMW M4 από την άνοιξη του 2023.

Αυτά τα εξαιρετικά σπορ αυτοκίνητα της πολυτελούς μεσαίας κατηγορίας θα εξοπλίζονται στάνταρ με το BMW Operating System 8 και, ως εκ τούτου, θα διαθέτουν επίσης το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive με BMW Curved Display. Αποτελώντας ένα ενοποιημένο ψηφιακό σύνολο, το BMW Live Cockpit Plus (στάνταρ εξοπλισμός) απαρτίζεται από μια οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι, και μια οθόνη ελέγχου με διαγώνιο 14,9 ιντσών.

Η σύγχρονη σχεδίαση του cockpit και οι διευρυμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant επιτρέπουν τη σημαντική μείωση του αριθμού των διακοπτών και των χειριστηρίων προς όφελος του φωνητικού ελέγχου και του ελέγχου αφής. Ένας εκφραστικός ήχος υποδοχής, ο οποίος θα ακούγεται πλέον και στα μοντέλα BMW i4 όταν ανοίγει η πόρτα του οδηγού ή του συνοδηγού, υπογραμμίζει τις ψηφιακές εξελίξεις που εισάγονται στο εσωτερικό.

Όλοι οι κινητήρες που διατίθενται για τις BMW Σειρά 4 Coupé, BMW Σειρά 4 Gran Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio θα συνδυάζονται στάνταρ με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Από τον Μάρτιο του 2023, αυτό το σύστημα θα περιλαμβάνει επίσης χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι (paddles) και έναν νέο επιλογέα στον πίνακα ελέγχου στην κεντρική κονσόλα.

Το M high-gloss Shadowline για τα πλαίσια των πλαϊνών παραθύρων θα περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Η διακοσμητική λωρίδα εσωτερικού M σε ανθρακί Aluminium Rhombicle που προστέθηκε στη λίστα επιλογών για τα μοντέλα της BMW Σειράς 4 και όλες τις εκδόσεις BMW M4 Coupé και BMW M4 Cabrio, θα λειτουργήσει ως ένα περαιτέρω στοιχείο εξατομίκευσης της καμπίνας. Από τον Μάρτιο του 2023, τα μοντέλα BMW M4 θα διατίθενται κατόπιν παραγγελίας με πίνακα οργάνων σε Sensatec.

Ακόμα ένα σχεδιαστικό γραφικό M θα προσφέρεται αποκλειστικά για το καπό και το κάλυμμα του χώρου αποσκευών των μοντέλων BMW M4 Coupé. Από τον Μάρτιο του 2023, αυτό το φινίρισμα βαφής που με τη δημιουργία αντίθεσης τονίζει τον ιδιαίτερο σπορτίφ χαρακτήρα τους, θα διατίθεται όχι μόνο σε Μαύρο γυαλιστερό αλλά και σε Κόκκινο γυαλιστερό χρώμα.

 Νέο καλώδιο φόρτισης mode 3 για πολλά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BMW .

Από την άνοιξη του 2023, επιλεγμένα μοντέλα BMW με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που υποστηρίζουν τη φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) στα 22 kW θα αποκτήσουν νέο εξοπλισμό φόρτισης που θα αυξήσει τόσο την αποδοτικότητα, όσο και την ταχύτητα κατά τη φόρτιση των μπαταριών υψηλής τάσης.

Όλες οι εκδόσεις της BMW iX, BMW i7 xDrive60 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον κύκλο WLTP: 19.6 – 18.4 kWh/100 km, εκπομπές CO2 : 0 g/km) και η BMW iX1 xDrive30 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον κύκλο WLTP: 18.1 – 16.8 kWh/100 km, εκπομπές CO2: 0 g/km) θα προσφέρονται με ένα καλώδιο φόρτισης Professional (mode 3) σχεδιασμένο για να λειτουργεί στα 22 kW.

Το νέο καλώδιο φόρτισης mode 3 Professional επιτρέπει τη χρήση δημόσιων σταθμών φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) εξαιρετικά υψηλής ισχύος. Η μέγιστη ωφέλιμη ισχύς φόρτισης θα είναι τώρα διπλάσια από αυτή του καλωδίου φόρτισης mode 3 το οποίο παρέχονταν μέχρι τώρα ως βασικός εξοπλισμός.

 

BMW Digital Key Plus με εκτεταμένες λειτουργίες, ντεμπούτο για το νέο BMW Operating System  9.

Την άνοιξη του 2023, το ψηφιακό κλειδί BMW Digital Key plus που ήδη διατίθεται για πολλά τρέχοντα μοντέλα BMW, θα αποκτήσει νέες και διευρυμένες λειτουργίες. Μεταξύ αυτών είναι το αυτόματο ξεκλείδωμα του οχήματος όταν ο κάτοχος το πλησιάζει διαθέτοντας smartphone Samsung και άλλα κινητά που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android και το chip UWB (Ultra-Wideband). Επιπλέον, τα ψηφιακά κλειδιά BMW που οι ιδιοκτήτες μοιράζονται με τρίτους θα μπορούν να ενεργοποιούνται ευκολότερα μέσα στο αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο μιας αρχικής πιλοτικής φάσης, επιλεγμένα μοντέλα BMW X1 θα προσφέρονται με το νέο BMW Operating System 9 στο Ηνωμένο Βασίλειο από το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα ανοίγει το δρόμο σε μια διευρυμένη γκάμα εφαρμογών, βελτιστοποιημένο έλεγχο αφής και συχνότερες ενημερώσεις. Πρόσθετα μοντέλα της compact κατηγορίας BMW θα ακολουθήσουν σε άλλες χώρες κατά τη διάρκεια του 2023.

BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο