Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΝέο Renault Austral - Παρουσίαση - Τιμές

Νέο Renault Austral – Παρουσίαση – Τιμές

Η Renault παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο νέο μοντέλο που στελεχώνει την SUV γκάμα της: Το All-New Austral. Στόχος του είναι να βοηθήσει στην ανάκτηση του μεριδίου της στην κατηγορία C, η οποία και αποτελεί τον πυρήνα της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου. Το All-New Austral σηματοδοτεί το επόμενο ορόσημο στην επιθετική στρατηγική της Renault στην κατηγορία C, που ξεκίνησε με τ

ο Arkana και με το νέο Megane E-TECH Electric, εκφράζοντας μια σύγχρονη προσέγγιση. Πρόκειται για τη «Nouvelle Vague», που στοχεύει να καταστήσει τη μάρκα «σημείο αναφοράς» σε ό,τι αφορά στην τεχνολογία, την καθαρή ενέργεια και τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Εξωτερική σχεδίαση: ένα αθλητικό SUV

Το All-New Renault Austral συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των μοντέλων SUV, με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα «Sensual Tech» (αισθησιακή σχεδίαση) της Renault: η καμπυλωτή και εντυπωσιακή σιλουέτα του, συνδυάζεται με τις έντονες ακμές και τις σύγχρονες δομικές λεπτομέρειες, όπως η τεχνολογία ‘micro-optics’ που χρησιμοποιείται στα εμπρός και πίσω LED φωτιστικά σώματα.

Η εξωτερική σχεδίαση του All-New Renault Austral είναι αθλητική, εκλεπτυσμένη και κομψή.

Αντανακλά μια έντονη αίσθηση ποιότητας, που ενισχύεται από τις καλοσμιλεμένες γραμμές και διαθέτει ιδανικές αναλογίες, που αναδύουν μια αίσθηση ευρυχωρίας.

Το All-New Renault Austral διατίθεται σε επτά χρώματα για το αμάξωμα. Η έκδοση Esprit Alpine διατίθεται επίσης και στο αποκλειστικό χρώμα Satin Shale Grey, που τονίζει ακόμα περισσότερο την αθλητική του σιλουέτα.

Η κορυφαία, από πλευράς εξοπλισμού, έκδοση περιλαμβάνει στο βασικό της εξοπλισμό και δίχρωμο αμάξωμα.

Το All-New Renault Austral πατάει σε εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 18 -20 ιντσών.

Εσωτερική σχεδίαση: ένα κουκούλι γεμάτο τεχνολογία

Το high-tech cockpit του All-New Austral είναι αναπτυγμένο γύρω από την μεγάλη οθόνη του συστήματος OpenR που συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3″ και την κάθετη οθόνη πολυμέσων 12″.

Η αυτορρυθμιζόμενη φωτεινότητα και οι βελτιστοποιημένες ανακλαστικές ιδιότητες, κατέστησαν δυνατή την αφαίρεση του παραδοσιακού αλεξήλιου πάνω από την οθόνη του OpenR, χαρίζοντάς στο ταμπλό την αίσθηση ότι αιωρείται, αλλά και βελτιώνοντας συνολικά την ευρυχωρία στο εσωτερικό.

Το All-New Austral διαθέτει επίσης και μία κεντρική κονσόλα ειδικής σχεδίασης. Με κομψό και μοντέρνο στυλ, δημιουργεί ένα κομψό διαχωριστικό μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Διαθέτει επίσης ένα πρακτικό υποβραχιόνιο που κάνει πιο εύκολη τη χρήση της οθόνης πολυμέσων. Η κονσόλα περιλαμβάνει έναν πρακτικό αποθηκευτικό χώρο για μικροαντικείμενα.

Ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού και τις διαθέσιμες επιλογές, το εσωτερικό του All-New Renault Austral διαθέτει επενδύσεις από συνθετικό δέρμα, Alcantara, ύφασμα, και άλλα, απαλά στην αφή υλικά, που  συνδυάζονται άψογα με τις λακαρισμένες λεπτομέρειες σε αποχρώσεις Deep Glossy Black και Satin Chrome. Τα υλικά κορυφαίας ποιότητας αντανακλούν μια αίσθηση θαλπωρής και κύρους στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το σύνολο αναβαθμίζεται από το προηγμένο σύστημα εσωτερικού φωτισμού με την ονομασία LIVING LIGHTS.

Όπως και πολλά από τα μοντέλα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία της Renault, το All-New Renault Austral έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί άνετα όλη την οικογένεια. Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν χώρο για τα γόνατά τους που φτάνει τα 27,4εκ. και είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία.

Στο εσωτερικό προσφέρονται πολυάριθμοι πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι, που φτάνουν περίπου τα 35 λίτρα (αυτόματες εκδόσεις).

Ο αρθρωτός σχεδιασμός σημαίνει ότι ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ασύμμετρα αναδιπλούμενο (2/3–1/3) πίσω κάθισμα, που μπορεί επίσης να μετακινηθεί ξεχωριστά εμπρός-πίσω, σε μία διαδρομή 16εκ.

Το τεράστιο πορτμπαγκάζ διαθέτει ηλεκτρική hands free λειτουργία για την πίσω πόρτα και χωρητικότητα 500 (έως 575) dm3 VDA στα μοντέλα Mild Hybrid και Mild Hybrid Advanced. Με την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος, η χωρητικότητα μπορεί να φτάσει έως και τα 1.525 dm3 VDA.

Το All-New Renault Austral Esprit Alpine: μία καίνουρια έκδοση με κορυφαίο εξοπλισμό

 Για πρώτη φορά σε μοντέλο Renault, το All-New Renault Austral διατίθεται στην αποκλειστική έκδοση Esprit Alpine, με ακόμα πιο σπορ εμφάνιση. Η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει τα χαρακτηριστικά του αγωνιστικού DNA της Alpine, της κορυφαίας μάρκας του Renault Group.

H δυναμική σχεδίαση της έκδοσης τονίζεται ακόμα περισσότερο χάρη στο νέο, ειδικά σχεδιασμένο χρώμα του αμαξώματος, Satin Shale Grey. Αυτή η τελευταία γενιά χρωμάτων σε ματ απόχρωση, είναι εντυπωσιακή και εύκολη στο καθάρισμα.

Η σπορ αίσθηση ενισχύεται από την ειδική μάσκα σε Satin Grey απόχρωση. Οι μαύρες ζάντες αλουμινίου Daytona 20″ με το λογότυπο της ‘Alpine’, οι μαύρες μπάρες οροφής και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες σε Diamond Black, Extra Glossy Black και Ice black, ξεχωρίζουν στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Την εικόνα ολοκληρώνουν τα λογότυπα Esprit Alpine, στις πλευρές του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, το Esprit Alpine διαθέτει επίσης μια σειρά από ξεχωριστά στοιχεία: μπλε ραφές και γαζιά, επένδυση Alcantara με ύφασμα «twill» με υφή ανθρακονήματος, τιμόνι με επένδυση από δέρμα Nappa με ένθετα Alcantara και μπλε/λευκές ή κόκκινες ραφές, πεντάλ αλουμινίου και μαρσπιέ θυρών με το λογότυπο «Alpine».

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Το All-New Austral είναι το πρώτο μοντέλο της Renault που προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της νέας πλατφόρμας CMF-CD.

Το All-New Renault Austral διατίθεται σε δύο εκδόσεις ανάρτησης: με ημι-άκαμπτο πίσω άξονα στα μοντέλα με κίνηση στους δύο τροχούς και με πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, για τα μοντέλα με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης 4CONTROL Advanced.

Το μοντέλο με την τετραδιεύθυνση επιτυγχάνει κύκλο στροφής 10,1 μέτρα. Η ευελιξία του All-New Austral σε αστικό περιβάλλον είναι εφάμιλλη ενός οχήματος πόλης και χωρίς αντίπαλο στην κατηγορία του σε αυτό τον τομέα.

Το αμάξωμα του All-New Austral είναι στιβαρό, η οδική συμπεριφορά του έχει βελτιστοποιηθεί και το πλαίσιο του είναι ελαφρύ αλλά έχει αποκτήσει μεγάλη στρεπτική ακαμψία, εξασφαλίζοντας έτσι μια εξαιρετική σχέση άνεσης/αποδοτικότητας/απόκρισης.

Υβριδικοί κινητήρες με κορυφαία απόδοση και μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Το All-New Renault Austral προσφέρεται με μία ευρεία γκάμα πρωτοποριακών εξηλεκτρισμένων κινητήρων που καλύπτουν κάθε ανάγκη: τελευταίας γενιάς κινητήρες Full Hybrid E-TECH με ισχύ έως 200 hp και δύο βενζινοκινητήρες, ένας Mild Hybrid Advanced 48V με ισχύ 130HP και ένας με Mild Hybrid 12V με ισχύ 160 HP.

Το All-New Austral εφοδιάζεται με το ολοκαίνουργιο σύστημα κίνησης Full Hybrid E-TECH κινητήρα, το οποίο έχει τελειοποιηθεί με στόχο να εξοπλίσει ένα premium μοντέλο, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση, αλλά και επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης. Το σύνολο αποτελείται από έναν turbo 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρου που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, μία μπαταρία ιόντων λιθίου 400V ισχύος 1.7kWh και ένα έξυπνο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων multi-mode.

Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος φτάνει τα 146 kW, ή τους 200hp. Όπως και με την προηγούμενη γενιά υβριδικών συνόλων E-TECH, το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα με πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ηλεκτρικής οδήγησης, συνδυάζοντας την αθόρυβη κίνηση με την άμεση απόκριση. Εξοπλισμένο με τον πιο σύγχρονο υβριδικό κινητήρα E-TECH, το All-New Renault Austral επιτυγχάνει μοναδικά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2 (ξεκινώντας από τα 4,6 L/100 km και τα 104 g CO2/km), αποτελώντας έτσι ένα από τα πιο οικονομικά υβριδικά SUV.

Ο Mild Hybrid Advanced κινητήρας του All-New Renault Austral, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Renault και αποτελεί μία πραγματική εναλλακτική στους κινητήρες Diesel. Συνδυάζει το σύγχρονο 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρου με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 48V.

Ο κινητήρας των 130 HP που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο, εξασφαλίζει οδηγική απόλαυση, διατηρώντας παράλληλα την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 στα χαμηλότερα επίπεδα της κατηγορίας: από 5.2L./100 km και 118 g CO2/km. Οι ρυθμίσεις μπορούν να αλλάξουν ώστε να μεγιστοποιηθεί η παραγωγή ενέργειας, διατηρώντας, παράλληλα, την κατανάλωση κατά 20% χαμηλότερη σε σχέση με αυτή ενός αντίστοιχου μοντέλου με μη υβριδικό κινητήρα εσωτερικής καύσεως.

Ο Mild Hybrid κινητήρας χρησιμοποιεί τον 4κύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού 1,3 λίτρου που ήδη κινεί αρκετά μοντέλα της Renault. Προϊόν εξέλιξης της συνεργασίας με την Daimler, ο κινητήρας αυτός υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα-μίζα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 V.

Αποδίδει 160HP σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο X-TRONIC. Ο Mild Hybrid κινητήρας 12V των 160HP  του All-New Renault Austral αποδίδει μέγιστη ροπή 270Nm, διαθέσιμη από τις 1.800-3.750σ.α.λ. ενώ επιτυγχάνει μέση κατανάλωση από 6,2L./100km, με εκπομπές CO2 που ξεκινούν από τα 140g/km.

Τεχνολογία εξηλεκτρισμού και κορυφαία περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά

Επιπλέον της τελευταίας γενιάς κινητήρων E-TECH, του νέου βενζινοκινητήρα, του βελτιστοποιημένου κιβωτίου ταχυτήτων και της αυξημένης χωρητικότητας μπαταρίας (από 240 έως και 400V), το νέο μοντέλο ενσωματώνει δύο ακόμα καινοτομίες. Το σύστημα κλιματισμού διαθέτει έναν πρωτοποριακό μηχανισμό ψύξης που του δίνει τη δυνατότητα να λειτουργεί απρόσκοπτα, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών. Επιπρόσθετα, έχει αυξηθεί από 14 σε 15 και ο αριθμός των πιθανών πηγών ενέργειας.

Ο κάθε ένας από τους τρείς εξηλεκτρισμένους κινητήρες του All-New Renault Austral, περιλαμβάνει σύστημα ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα. Στην έκδοση E-TECH Full Hybrid, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα από τα τέσσερα διαφορετικά προγράμματα, μέσω ενός επιλογέα που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Στις εκδόσεις E-TECH Hybrid και Mild Hybrid Advanced του All-New Renault Austral, ο ολοκαίνουργιος ψηφιακός πίνακας οργάνων, διαθέτει γραφικά που αφορούν αποκλειστικά στην αποτύπωση της υβριδικής ροής ενέργειας.

Η λειτουργία παροχής συμβουλών οικολογικής οδήγησης βοηθά το χρήστη να υιοθετήσει ένα πιο οικονομικό στυλ οδήγησης, υποδεικνύοντας τη καταλληλότερη στιγμή για να αφήσει το πεντάλ του γκαζιού, καθώς το αυτοκίνητο πλησιάζει σε ένα συγκεκριμένο είδος δρόμου (απότομη στροφή, κυκλικός κόμβος, ελάττωση ορίου ταχύτητας, περιοχή διοδίων ή διασταύρωση με πινακίδα «STOP» ή «ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ»).

Στην έκδοση E-TECH Full Hybrid, η συγκεκριμένη λειτουργία ενισχύεται και από την επιλογή ‘προληπτικής΄ υβριδικής οδήγησης, που βοηθά στη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού της διαδρομής, στη φάση που το αυτοκίνητο οδηγείται μόνο με ηλεκτροκίνηση.

 MULTI-SENSE και 4CONTROL Advanced: ένας κόσμος γεμάτος συγκινήσεις

Τα συστήματα MULTI-SENSE και 4CONTROL Advanced συμβάλλουν στην πλήρη εξατομίκευση της εμπειρίας οδήγησης του All-New Renault Austral, προσφέροντας μια διασκεδαστική και πιο αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία.

Η τεχνολογία MULTI-SENSE Advanced περιλαμβάνει τρία προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης: Eco, Comfort και Sport. Ένα τέταρτο πρόγραμμα (Perso) προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα ελεύθερης διαμόρφωσης σε κάθε ρύθμιση. Το προαιρετικό Extended Grip Pack περιλαμβάνει δύο επιπλέον προγράμματα: ‘Snow’ και ‘All roads’. Ο οδηγός μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξει το πρόγραμμα οδήγησης, είτε χειροκίνητα, είτε μέσω φωνητικής εντολής στο Google Assistant. Το All-New Renault Austral διαθέτει επίσης μια ολοκαίνουργια λειτουργία πρόληψης που βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης, καθώς προτείνει αυτόματα τη μετάβαση σε λειτουργία Eco.

Το All-New Renault Austral εγκαινιάζει την εφαρμογή του συστήματος τετραδιεύθυνσης 3ης γενιάς της Renault, που έχει υποστεί συνεχείς βελτιώσεις τα τελευταία 15 χρόνια: πρόκειται για το 4CONTROL Advanced. Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο σύστημα στην κατηγορία του, το συγκεκριμένο εξασφαλίζει στο All-New Austral ένα αναβαθμισμένο επίπεδο άνεσης, αυξημένη ευελιξία και απαράμιλλη απόδοση.

Με την προσθήκη ενός μηχανισμού ενεργοποίησης στον πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, η γωνία κλίσης των πίσω τροχών είναι πλέον 5°, γεγονός που εγγυάται έναν πολύ μικρότερο κύκλο στροφής σε σύγκριση με ένα κανονικό αυτοκίνητο πόλης (10,1 μέτρα). Χάρη στη συνεργασία των συστημάτων MULTI-SENSE και 4CONTROL Advanced, υπάρχουν τώρα 13 επιλογές ρύθμισης σε αντίθεση με τις τρεις που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Έξυπνα συστήματα πρόληψης και υποβοήθησης οδήγησης

Το All-New Renault Austral διαθέτει 32 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS), τα οποία μπορούν να ομαδοποιηθούν σε τρείς κατηγορίες: οδήγηση, στάθμευση και ασφάλεια.

Αυτά περιλαμβάνουν: το Active Driver Assist, για αυτονομία κίνησης επιπέδου 2 που συνδυάζει το Adaptive Cruise Control με τη λειτουργία Stop & Go, το σύστημα Lane Centering, τα δεδομένα του GPS και τη χαρτογράφηση, ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να προσαρμόζει αυτόματα την πορεία του σε κάθε διαδρομή, κάμερα 3D 360°, αυτοματοποιημένη υποβοήθηση στάθμευσης, προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning) και αποφυγή εκτροπής από τη λωρίδα (Lane Departure Prevention) στη φάση του προσπεράσματος, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης κατά την πορεία με όπισθεν (Rear Automatic Emergency Braking), ειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert), σύστημα φωτισμού LED Adaptive Vision, αλλά και σύστημα ασφαλούς εξόδου επιβατών (Occupant Safe Exit).

 Κορυφαία επίπεδα παθητικής ασφαλείας

Το All-New Renault Austral εγγυάται το ιδανικότερο επίπεδο σε ό,τι αφορά στην προστασία των επιβατών καθώς και των υπολοίπων χρηστών του δρόμου, χάρη στην γκάμα των αναβαθμισμένων συστημάτων παθητικής ασφαλείας.

Τα τυπικά χαρακτηριστικά ασφαλείας έχουν βελτιωθεί και ένας νέος αερόσακος έχει προστεθεί μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού για την αποφυγή τραυματισμού των κεφαλιών τους, σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

Το All-New Renault Austral E-TECH Hybrid διαθέτει ειδική πρόσβαση στο χώρο των μπαταριών και κωδικό QR, ώστε να βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης να παρέχουν γρήγορη και αποτελεσματική βοήθεια στους εγκλωβισμένους επιβάτες, σε περίπτωση ατυχήματος.

OpenR Link: ένα ευέλικτο σύστημα πολυμέσων που κάνει το αυτοκίνητο τόσο απλό, όσο ένα smartphone

Η οθόνη OpenR είναι το στολίδι στο εσωτερικό του All-New Renault Austral, καθώς διαθέτει αρκετή τεχνολογία ώστε να μπορεί να δεχθεί οποιεσδήποτε μελλοντικές ενημερώσεις του OpenR Link, διασφαλίζοντας παράλληλα μια ομαλή και ουσιαστική εμπειρία που έχει σχεδιαστεί για να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Το σύστημα, που συνδέεται με το cloud, λαμβάνει αυτόματες ενημερώσεις μέσω της τεχνολογίας Firmware Over-The-Air (FOTA).

Το σύστημα πολυμέσων OpenR Link ενσωματώνει τις καλύτερες υπηρεσίες και εφαρμογές της Google: Google Maps για πλοήγηση, Google Assistant για βοήθεια hands-free και Google Play για τη λήψη εφαρμογών.

Όπως και σε ένα smartphone, το OpenR Link προσφέρει διαισθητικό χειρισμό και είναι ιδιαίτερα εύκολο στην εξατομίκευσή του.

All-New Renault Austral: περισσότερο από ένα απλό αυτοκίνητο, μία νέα εμπειρία υπηρεσιών

Ως ένας τεχνολογικά άρτιος εκπρόσωπος της «Nouvelle Vague» της Renault, το All-New Renault Austral αντιπροσωπεύει μια γενιά συνδεδεμένων, έξυπνων, εξατομικευμένων και ευέλικτων οχημάτων.

Η τεχνητή νοημοσύνη του και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) που χρησιμοποιούν δεδομένα χαρτών με βάση το cloud, συμβάλλουν στην εξασφάλιση μεγαλύτερης άνεσης κατά την οδήγηση.

Το All-New Renault Austral κάνει επίσης τη ζωή των χρηστών του ακόμα πιο εύκολη χάρη στις νέες δικτυωμένες υπηρεσίες συντήρησης.

Συνδεδεμένο με την πλατφόρμα My Renault, παρέχει πρακτικές λύσεις για τον εξ αποστάσεως έλεγχό του και την καθοδήγηση. Τόσο οι ιδιώτες όσο και οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες, έχουν στη διάθεσή τους μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών μέσω των οποίων παρέχεται η δυνατότητα του εξ αποστάσεως ελέγχου ορισμένων λειτουργιών και συγκεκριμένων δεδομένων του αυτοκινήτου.

Το νέο Renault Austral είναι άμεσα διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά με τις κάτωθι τιμές που πλαισιώνονται από:

–      προωθητική εκπτωτική ενέργεια από 1800€ – 2200€,  ανάλογα την έκδοση (η προωθητική δεν περιλαμβάνεται στην τιμή που αναγράφεται στον κάτωθι τιμοκατάλογο)

–      5ετή εργοστασιακή εγγύηση

–      3ετή δωρεάν οδική βοήθεια

Renault

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο