Δημήτρης Ραζής

Λάτρης των τροχών σε οποιαδήποτε μορφή τους (2τροχα, 3τροχα, 4τροχα…πολύτροχα!), στόχος μου ήταν από πολύ τρυφερή ηλικία να τα οδηγήσω όλα!

Σίγουρα δεν έπιασα τον ποσοτικό μου στόχο, αλλά από μικρός είχα οδηγήσει διάφορα αυτοκίνητα συγγενών (η σχετική λίστα περιελάμβανε καμιά 40αρια διαφορετικά αυτοκίνητα πριν πάρω δίπλωμα) είχα δε καταφέρει να χτυπήσω (ελαφρά) δύο από αυτά πριν κλείσω τα 14.

Ευτυχώς που οι ιδιοκτήτες ήταν καλοί άνθρωποι και με αγαπούσαν! Είμαι υπερήφανος που έχω βάλει στο χέρι μέχρι και 3πορτο Ρώσικο πισωκίνητο όχημα με 250 άλογα περίπου (τι ήταν το αφήνω σαν quiz μέχρι το τέλος του μικρού αυτού βιογραφικού για να σας αναγκάσω να το διαβάσετε).

Προφανώς οι σπουδές μου στην Μηχανολογία (πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού Τ.Ε) δεν ήρθαν τυχαία, όπως τυχαία δεν ήρθε και η επαγγελματική μου πορεία σε μια από τις μεγαλύτερες Εισαγωγικές Εταιρείες αυτοκινήτων στην χώρα μας από το 1999 μέχρι σήμερα.

Μόνη παραφωνία το εν Σκωτία αποκτηθέν και ουδέποτε χρησιμοποιηθέν μεταπτυχιακό μου που ήταν σε εντελώς διαφορετικό τομέα, αλλά τουλάχιστον οδήγησα και αρκετά δεξιοτίμονα αυτοκίνητα όσο ήμουν εκεί.

Παράλληλα έχω υπηρετήσει τον χώρο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού από το 1993 και εντεύθεν σχεδόν από όλες τις θέσεις, από θεατής και Κριτής μέχρι μέλος επιτροπών Ιστορικού αυτοκίνητου. Έχω συμμετάσχει από το 2000 μέχρι σήμερα σε πάνω από 60 αγώνες regularity με Ιστορικά αυτοκίνητα και από το 2005 και μετά έχω εκκινήσει (και ευτυχώς τερματίσει στους περισσότερους) σε περίπου 45 αγώνες sporting – κυρίως Rally αλλά και Αναβάσεις και Πίστες.

Μια από αυτές τις χρονιές (το 2006) έχω ακολουθήσει το Nissan Micra Cup ενώ όλες τις υπόλοιπες τις έχω τρέξει με το πιστό μου Datsun 510 το οποίο μου έχει χαρίσει αρκετές διακρίσεις (ιδίως στο χώμα που αρέσει και σε εκείνο και σε εμένα) στις οποίες δεν θα αναφερθώ γιατί δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ ούτε κατά την σύνταξη του βιογραφικού μου (και καλά!).

Είμαι πατέρας δύο πανέμορφων πανέξυπνων και εξαιρετικά γλυκών παιδιών (και προφανώς καθόλου χαζομπαμπάς!) και σύζυγος μιας εξαιρετικά ανεκτικής συζύγου.

Και τώρα που τα διαβάσατε όλα να σας πω τί τελικά ήταν το 3πορτο Ρώσικο πισωκίνητο με 250 άλογα?

Ήταν ένα τρόλεϊ ZIU-682 Β1 (και συγκεκριμένα εκείνο με τον αριθμό κυκλοφορίας 1.000) το οποίο έβαλα στο χέρι κατόπιν παρακλήσεων γονυκλισιών απειλών και εκβιασμών (!) προς τους τότε προϊσταμένους μου στον ΗΛΠΑΠ όπου έκανα την πρακτική μου εξάσκηση ως φοιτητής!

Είπαμε, ήθελα να τα οδηγήσω ΌΛΑ!