Saturday, October 1, 2022
HomeΝεαΤο νέο Volvo XC60 γίνεται κάμερα στα χέρια φωτογράφου βραβευμένης με Πούλιτζερ

Το νέο Volvo XC60 γίνεται κάμερα στα χέρια φωτογράφου βραβευμένης με Πούλιτζερ

Η Volvo Cars συμπράττει με την τρεις φορές βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτογράφο και καλλιτέχνη Μπάρμπαρα Ντέιβιντσον (Barbara Davidson) για μια παγκόσμια πρωτιά – τη δημιουργία μιας ειδικής συλλογής φωτογραφιών η λήψη των οποίων έγινε με τις κάμερες ασφαλείας που ενσωματώνει το XC60.

Είναι η πρώτη φορά που ένας φωτογράφος χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο ως κάμερα. Η συλλογή της Ντέιβιντσον με περίπου 30 φωτογραφίες, τραβηγμένες από τους φακούς που έχουν οι κάμερες ασφαλείας του XC60, καταγράφει τη ζωή στους δρόμους της Κοπεγχάγης, πρωτεύουσας της Δανίας, από μια εντελώς νέα προοπτική. Οι φωτογραφίες της Ντέιβιντσον παρουσιάστηκαν αρχικά στην γκαλερί Canvas Studios στο Σόρντιτς του Λονδίνου, ενώ η έκθεση θα ταξιδέψει και σε άλλες χώρες στη διάρκεια του 2017.

«Η συλλογή λειτουργεί με δύο τρόπους. Πρώτον, είναι ένα στιγμιότυπο της ζωής μιας ευρωπαϊκής πόλης σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, και, δεύτερον, σηματοδοτεί τα σύνθετα περιβάλλοντα στα οποία ζούμε. Αν αυτοκίνητα σαν το Volvo XC60 κάνουν τη σύγχρονη ζωή στις πόλεις ασφαλέστερη για τους πεζούς και τους άλλους χρήστες του δρόμου, αυτό οφείλεται στις κάμερες και σε άλλους αισθητήρες με τους οποίους εξοπλίζονται», δήλωσε η Ντέιβιντσον. «Με τη συγκεκριμένη δουλειά συνδέουμε την τέχνη με την ασφάλεια, προκειμένου οι άνθρωποι να δουν τα οφέλη αυτής της τεχνολογίας».

Η Ντέιβιντσον, πολυβραβευμένη με Πούλιτζερ, κάτοχος ενός βραβείου Emmy και πρώην στέλεχος στην εφημερίδα Los Angeles Times, επέλεξε να δουλέψει μαζί με τη Volvo Cars, ορμώμενη από την προσωπική της ιστορία με τη μάρκα.

«Έχω μια πολύ προσωπική σύνδεση με τη Volvo. Όταν ήμουν έφηβη, είχα ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο οποίο το αυτοκίνητο ανατράπηκε, κάτι που υπό κανονικές συνθήκες θα είχε πιθανότατα αποβεί μοιραίο. Μου είπαν αργότερα ότι είχα καταφέρει να επιβιώσω χάρη στο αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευα – ένα Volvo», αφηγήθηκε η Μπάρμπαρα Ντέιβιντσον.

Πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα ανά τον κόσμο. Η προσέγγιση της Volvo όσον αφορά στην οδική ασφάλεια εστιάζει σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας τις οποίες η εταιρεία μελετά σε κάθε λεπτομέρεια από το 1970, μέσω της ερευνητικής της ομάδας, Traffic Accident Research Team. Χάρη σε αυτό το απαράμιλλο σύνολο δεδομένων που αφορούν τον πραγματικό κόσμο, οι μηχανικοί ασφαλείας της Volvo εργάζονται συστηματικά για να ελαχιστοποιήσουν ή να μηδενίσουν τα ατυχήματα που μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τη ζωή.

Το 2008, η σουηδική μάρκα παρουσίασε το πρώτο αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, City Safety, ενσωματώνοντάς το στο πρώτο XC60. Έχει αποδειχθεί ότι το σύστημα πέτυχε μείωση των συγκρούσεων έως και κατά 45% μόνο στη Σουηδία, όπου υπάρχουν σχετικά στοιχεία.

«Στη Volvo Cars προσεγγίζουμε την ασφάλεια ρεαλιστικά και πρακτικά. Το όραμά μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου δεν θα υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός μέσα σε ένα νέο αυτοκίνητο της Volvo. Αυτό το όραμα το ονομάζουμε Vision 2020 (Όραμα 2020)», δήλωσε η Μαλίν Έκχολμ (Malin Ekholm), Αντιπρόεδρος Volvo Cars Safety Centre.

Το νέο Volvo XC60 λανσάρει τρεις νέες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας. Κοινό τους χαρακτηριστικό, η ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης. Το City Safety πλέον συνοδεύεται με ενεργή υποβοήθηση τιμονιού, προκειμένου να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει άλλο όχημα, δικυκλιστές, πεζούς, μεγάλα ζώα ή ένα εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά του. Το νέο σύστημα ασφάλειας Oncoming Lane Mitigation (Σύστημα Αποφυγής Οδήγησης στο Αντίθετο Ρεύμα) χρησιμοποιεί την υποβοήθηση τιμονιού για να συμβάλει στην αποτροπή των μετωπικών συγκρούσεων. Τέλος, η ενεργή υποβοήθηση τιμονιού στη νέα γενιά του BLIS, του γνωστού συστήματος επιτήρησης τυφλών σημείων, λειτουργεί ανακατευθύνοντας το αυτοκίνητο πίσω στη λωρίδα του αν ανιχνευθεί κίνδυνος από επερχόμενο άλλο όχημα πίσω από το Νέο XC.

Πηγή: Volvo

RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty