Monday, July 4, 2022
HomeΔοκιμεςSUV/OFF ROADJeep Renegade 1.6D MultiJet II 6-Speed Auto -Test Drive

Jeep Renegade 1.6D MultiJet II 6-Speed Auto -Test Drive

Τις προηγούμενες εβδομάδες παρουσιάσαμε την τερακίνητη έκδοση βεζίνης Jeep Renegade 1.4 MultiAir 4Χ4 και την δικίνητη Jeep_Renegade_1.6D_autoholix.com_011έκδοση βενζίνης Jeep Renegade 1.4 MultiAir Limited. Καθώς η τετρακίνητη έκδοση πετρελαίου εξοπλίζεται με τον δίλιτρο κινητήρα της Fiat που τον καθιστά φορολογικά ασύμφορο στην Μπανανία (..βρε που καταντήσαμε), όποιος θέλει να αγοράσει πετρελαιοκίνητο Renegade μάλλον θα επιλέξει την δικίνητη έκδοση 1,6D που μοιάζει να είναι η πιο συμφέρουσα έκδοση του εκπληκτικού SUV/Crossover της Jeep.

Το Jeep Renegade 1.6D MultiJet II 6-Speed Auto δεν διαφοροποιείται σε ότι αφορά τους χώρους και την αισθητική από τα βενζινοκίνητα αδέλφια του, οπότε δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με την εμφάνιση και το εσωτερικό. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους χώρους του Jeep Renegade 1.6D MultiJet II Limited, μπορείτε να επισκευτείτε τα ακόλουθα link: Jeep Renegade 1.4 MultiAir 4Χ4 και Jeep Renegade 1.4 MultiAir Limited.

Το κύριο θέμα αυτής της δοκιμής είναι η συμπεριφορά του Renegade με τον οικονομικό πετρελαιοκινητήρα που εξοπλίζει την πιο συμφέρουσα οικονομοτεχνικά έκδοση Jeep Renegade 1.6D MultiJet II 6-Speed Auto.

Κινητήρας/Μετάδοση

Jeep_Renegade_1.6D_autoholix.com_012Όσοι επιλέξουν την πετρελαιοκίνητη έκδοση Jeep Renegade 1.6D MultiJet II 6-Speed Auto (..σχεδόν όλοι δηλαδή!) θα βρουν διαθέσιμο τον 1,6 Μultijet με 120 ίππους και 280Νm ροπής που συνδυάζεται με ένα σχετικά πυκνό εξατάχυτο αυτόματο  κιβώτιο ταχυτήτων. Τραβά θετικά μετά τις 1300 σαλ ως τις περίπου 4500 στροφές όπου πάνω από εκεί δεν υπάρχει κανένας λόγος να λειτούργει. Αν δεν πιεστεί μπορεί να κινεί το αυτοκίνητο σε ημιαστικές περιοχές καταναλώνοντας με μόλις 6,5 λίτρα/ 100 χλμ. , ενώ αν θέλετε να το πιέσετε πηγαίνοντας με 180 στην εθνική μην εκπλαγείτε εάν δείτε και 11λίτρα/ 100 χλμ.

Η λειτουργία του κιβωτίου είναι ομαλή και άμεση-όσο το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει, προφέροντας άμεσες και ομαλές αλλαγές. Κάποια συνήθεια χρειάζεται η εκκίνηση του αυτοκινήτου από στάση σε φανάρια με ελαφριά ανωφέρεια, καθώς το Start/Stop αν δεν βρεις το κόλπο του, αφήνει το αυτοκίνητο να κυλίσει προς τα πίσω τρομάζοντας τον οδηγό.

Δεν είναι προβλημα, απλά θέλει τον τρόπο του και λίγη συνήθεια..

Jeep_Renegade_1.6D_autoholix.com_013Βρήκα ότι όταν ανάψει πράσινο ο οδηγός πρέπει να απλευθερώσει ελαφρά το φρένο περιμένοντας πρώτα το σύστημα Start/Stop να εκκινήσει τον κινητήρα για ένα δευτερόλεπτο και μετά να αφήσει εντελώς το πεντάλ. Αν το αφήσει αμέσως με τον κινητήρα σβησμένο, τότε το αυτοκίνητο θα τον τρομάξει καθώς θα κινηθεί προς τα πίσω για σχεδόν μισό μέτρο πριν ξεκινήσει.

Τέλος, μέσα στην πόλη σε συνθήκες πολύ βαριάς κίνησης διαπίστωσα ότι κουράζεται- και μετά από σχεδόν μια ώρα από ατελείωτα σταμάτα-ξεκίνα, μύρισε κιόλας…

Παρόλα αυτά η ευκολία που προσφέρει η αυτόματη μετάδοση στην καθημερινή ζωή και η οικονομία σε καυσιμα που προσφέρει το συκεκριμένο κιβώτιο με κάνει να το συστήνω ανεπιφύλακτα!

 

Στην Πόλη

Στο δρόμο το Jeep Renegade 1.6D MultiJet II 6-Speed Auto επιφυλάσσει περισσότερες εκπλήξεις καθώς η πολύ καλή δουλεία που έχει γίνει με την ηχομόνωση αφήνει έξω από την καμπίνα τον ήχο του κινητήρα. Το τετραγωνισμένο σουλούπι του αυτοκίνητου κάνει τον υπολογισμό των διαστάσεων του μέσα στην πόλη παιχνιδάκι,  κάτι που βοηθά τόσο στην αλλαγή λωρίδας όσο και φυσικά στην διαδικασία του παρκαρίσματος.

Jeep_Renegade_1.6D_autoholix.com_014Εδώ να πω ότι το ηχητικό σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος είναι υπερβολικά ευαίσθητο και αγχωτικό και καλύτερα να το έχετε στην θέση off.

Η ανάρτηση με McPherson μπροστά και διπλά ψαλίδια πίσω ελέγχει το ψήλο αμάξωμα, αλλά μάλλον είναι κάπως απότομη στην απόσβεση επαναφοράς κόβοντας πόντους από την άνεση των επιβατών στις εκατοντάδες–χιλιάδες λακκούβες που έχουμε μάθει να μας περιβάλουν χωρίς να παραπονιόμαστε.

Σε αυτή την εγκαταλειμμένη πόλη, εμείς οι κάτοικοι της έχουμε μάθει να αδιαφορούμε για τα ατέλειωτα μπαλώματα και τις βαθιές λακκούβες.. Έτσι παίρνουμε ότι μας αξίζει: Λακκούβες βρώμα και αδιαφορία από το λεγόμενο κράτος. Χωρίς πλάκα πάντως η κατάσταση έχει ξεφύγει..

Στον Αυτοκινητόδρομο

Jeep_Renegade_1.6D_autoholix.com_015Το  Jeep Renegade 1.6D MultiJet II 6-Speed Auto όταν βγει στον αυτοκινητόδρομο είναι εξίσου ικανό και ταξιδεύει ευχάριστα με 2,500 σαλ και περίπου 150 χλμ/ω στο κοντέρ. Ο ήχος από τον πετρελαιοκινητήρα δεν μπορεί να περάσει την πολύ καλή ηχομόνωση και έτσι το μόνο που ενοχλεί είναι ο  αεροδυναμικός  θόρυβος από τους μεγάλους καθρέπτες και το κάθετο παρμπρίζ.

Το τιμόνι έχει πολύ καλή επικοινωνία με τον δρόμο χαρίζοντας ακρίβεια στην αλλαγή κατεύθυνσης, και επιτρέπει στο αυτοκίνητο στρίβει στις παρατεταμένς στροφές με εκπληκτική ακρίβεια.

Η ανάρτηση μου άφησε άριστες  εντυπώσεις καθώς στον αυτοκινητόδρομο ελέγχει το αμάξωμα και παρά το μεγάλο ύψος οι κλίσεις στις στροφές είναι ελάχιστες.

Στις Στροφές

Jeep_Renegade_1.6D_autoholix.com_016Στο επαρχιακό δίκτυο Jeep Renegade 1.6D MultiJet II 6-Speed Auto είναι ουδέτερο και η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση φροντίζει έτσι ώστε να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το σχετικά σφικτό σετάρισμα της ανάρτησης και το θετικό τιμόνι κάνουν την οδήγηση με γραμμές απολαυστική και κυρίως αποτελεσματική.

Ο πετρελαιοκινητηρας δεν μπορέι να φέρει το αυτοκίνητο σε δύσκολη θέση και έτσι σπάνια θα δει κάνεις τα ηλεκτρονικά να επεμβαίνουν ακόμη και σε σφικτές φουρκέτες. Τα φρένα αν λάβετε υπόψη σας τον τύπο του αυτοκίνητου κρίνονται δυνατά και ανθεκτικά.

Εκτός Δρόμου

Jeep_Renegade_1.6D_autoholix.com_017Το ύψος των 21 εκ. από το έδαφος θα επιτρέψει στο Jeep Renegade 1.6D MultiJet II 6-Speed Auto να κινηθεί μαζί με την παρέα των περισσοτέρων SUV όσο η πρόσφυση του terrain δεν απαιτεί τετρακίνηση.

Όπως είναι αναμενόμενο τα ασφάλτινα φαρδιά ελαστικά βέβαια θα χάσουν εύκολα την πρόσφυση τους στους λασπωμένους/χιονισμένους χωματόδρομους ντροπιάζοντας την ιστορία της Jeep. Αν βέβαια νοιώθετε ντροπή, θα πρέπει να πληρώσετε αρκετά παραπάνω χρήματα ώστε να  αγοράσετε την έκδοση Jeep Renegade 1.4 MultiAir 4Χ4 με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης  «Jeep Active Drive».

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα το Renegade αναδείχτηκε αυτοκίνητο της χρονιάς 2015. Μπορεί να μην έχει όλα εκείνα τα Jeep_Renegade_1.6D_autoholix.com_018χαρίσματα που περιμένει βρει κανείς σε ένα Renegade, όμως νομίζω ότι αυτό είναι το συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο που έφτιαξε πότε η ιστορική Jeep.

Έχοντας οδηγήσει όλη την γκάμα του Renegade μπορώ με ασφάλεια να πω ότι η δικίνητη πετρελαιοκίνητη εκδοχή του Jeep Renegade με τον κινητήρα 1,6D ταιριάζει γάντι με τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας καλύπτοντας με τους χώρους και την οικονομία του τόσο τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη όσο και τις οικογενιακές αποδράσεις.

Το Jeep Renegade 1.6D MultiJet II 6-Speed Auto με το αυτόματο κιβώτιο είναι η καλύτερη εκδοχή της πιο συμφέρουσας έκδοσης του Renegade -και αν δεν σας πειράζει το εξτρα κόστος των €2,000 σε σχέση με την χειροκίνητη, θα σας προέτρεπα να το προτιμήσετε.

Δεν με ευχαρίστησε

  • Η λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου κατα την εκκίνηση θέλει συνήθεια.
  • Η απότομη απόσβεση επαναφοράς της αναρτησης και η αλμυρούτσικη τιμή.

Θα θυμάμαι

  • Το όμορφό και ποιοτικό εσωτερικό, και τους εσωτερικούς χώρους.
  • Τον οικονομικό πετρελαιοκινητήρα, την άνεση της αυτόματης μετάδοσης  και την ασφαλέστατη συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ισμήνη Φαμπιάτου

Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty