Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε η Subaru είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να οδηγήσω για λίγο τo ολοκαίνουργιο Subaru Impreza και το ανανεωμένο Subaru XV.

Η αποστολή ξεκίνησε από το γνωστό κατάστημα της Subaru που βρίσκεται στα Σίδερα Χαλανδρίου και είχε προορισμό αρχικά την λίμνη Στυμφαλίας και στην συνέχεια καταλήξαμε στην πίστα του Σπαθοβουνίου όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε τις εκτός δρόμου δυνατότητες του Subaru XV.

Η ευχάριστη εμπειρία του να οδηγήσω τα ολοκαίνουργια μοντέλα της Subaru γίνεται ακόμα πιο απολαυστική με την παρουσία των φιλόξενων ανθρώπων της Subaru με επικεφαλή τον Διευθ. Σύμβουλο της εταιρείας κ.Γιάννη Χεκιμιάν.

Δεν μπορώ να σας πω πολλά πράγματα για τα αυτοκίνητα γιατί τα οδήγησα για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αλλά επιφυλάσσομαι στο μέλλον (ελπίζω σύντομα) να επανέλθω με πλήρες τεστ όταν βρεθούν στα χέρια μου για μακροχρόνια δοκιμή.

Όμως σίγουρα για την ώρα θα ήθελα μοιραστώ μαζί σας το αίσθημα στιβαρότητας και ασφάλειας που εκπέμπουν τα Subaru Impreza και Subaru XV όταν τα οδηγείς.

Subaru XV.

Με το Subaru XV ταξιδέψαμε από το Χαλάνδρι μέχρι την Στυμφαλία σε μια διαδρομή που περιλάμβανε κυρίως αυτοκινητόδρομο, αλλά και τον γνωστό γλιστερό δρόμο από το Κιάτο μέχρι την λίμνη.

Ο δίλιτρος κινητήρας των 158 ίππων συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT και την θρυλική μόνιμη/πραγματική τετρακίνηση της Subaru.

Στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο ο συνδυασμός του CVT με τον Boxer κινητήρα καταφέρνουν να μετακινήσουν αξιοπρεπώς το νέο XV, όμως όταν ο οδηγός θελήσει «κάτι παραπάνω» η δύναμη του κινητήρα δεν επαρκεί για να προσφέρει συγκινήσεις.

Το κράτημα είναι καλό όμως οι μεγάλες διαδρομές της ανάρτησης προκαλούν κλίσεις μέσα στην στροφή, και όταν πιεστεί υπερβολικά η έλλειψη δύναμης του κινητήρα κάνουν το αυτοκίνητο υποστροφικό.

Το κράτημα του Subaru XV σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό των υπολοίπων SUV βρίσκεται σε κάποιον άλλο πλανήτη, όμως όταν οδηγώ κάποιο μοντέλο της Subaru γίνομαι πολύ αυστηρή!

Το εσωτερικό παρέχει πολύ καλούς χώρους τόσο για το οδηγό όσο και για τους επιβάτες, ενώ το ταμπλό είναι φτιαγμένο από ποιοτικά υλικά προσφέροντας κορυφαία ποιότητα συναρμογής. Τίποτε δεν τρίζει και μάλλον δεν θα τρίξει ποτέ!

Ο χώρος αποσκευών είναι ρηχός και θα ήθελα να ήταν μεγαλύτερος για να ταιριάζει με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Τα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Ελλάδα έχουν στον βασικό τους εξοπλισμό όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας με το σύστημα Eye – Sight να ξεχωρίζει.

Οι άνθρωποι της Subaru μας είπαν ότι χάρη στο σύστημα αυτό έχουν μειωθεί τα ατυχήματα κατά 61%, ενώ οι επιδόσεις του XV στα crash test του χάρισαν πέντε αστέρια σε όλες τις κατηγορίες.

Το Subaru XV στέκεται στα 22 εκατ. από το έδαφος και απ ότι μπόρεσα να καταλάβω στην πίστα που στήθηκε στο Σπαθοβούνι οι εκτός δρόμου δυνατότητες με το σύστημα του X – Drive είναι εντυπωσιακές (δείτε Video). Επιφυλασσόμαστε για πιο Hardcore καταστάσεις όταν το Subaru XV «πέσει στα χέρια μας»…

Οι τιμές των Subaru XV ξεκινάνε από τα 25.980 EURO και περιλαμβάνουν σε κάθε περίπτωση πλήρη εξοπλισμό ασφάλειας.

Subaru Impreza

Είχα την ευκαιρία να οδηγήσω μόνο το Subaru Impreza 1.6 με τους (..μόλις) 114 ίππους, ο οποίος συνδυαζόταν με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT και φυσικά την τετρακίνηση μα τα τρία διαφορικά.

Οι δρόμοι μετά την λίμνη της Στυμφαλίας είναι στενοί και γεμάτοι στροφές αλλά με καλό οδόστρωμα. Έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία λοιπόν να ανεβάσω λίγο τον ρυθμό οδήγησης όπου φυσικά διαπίστωσα ότι το νέο πλαίσιο και η γνωστή τετρακίνηση έχουν φτιαχτεί για την τριπλάσια ιπποδύναμη.

 

Η αίσθηση του τιμονιού είναι κορυφαία δίνοντας την δυνατότητα στο αδύναμο αυτοκίνητο να κινηθεί σε ρυθμούς που θα κάνουν πολύ δυνατότερα αυτοκίνητα να απορούν! Προφανώς η έλλειψη δύναμης γίνεται εμφανής – και μεγεθύνεται από το CVT – όμως τα φρένα είναι πανίσχυρα και η πρόσφυση αντίστοιχη της φήμης της εταιρίας.

Αχ και να είχε τον κινητήρα του Subaru Levorg με χειροκίνητο εξάρι…

Το νέο πλαίσιο έχει 70% καλύτερη ακαμψία και εκτός από την κορυφαία οδική συμπεριφορά το αυτοκίνητο αρίστευσε στα Crash Tests πετυχαίνοντας  πέντε αστέρια σε όλες τις κατηγορίες.

Το όμορφο και φρέσκο εσωτερικό είναι εργονομικό και πολυτελές προσφέροντας χώρο για πέντε επιβάτες με τις αποσκευές τους.

Οι τιμές του Subaru Impreza ξεκινάνε από τα 22.700 EURO έχοντας σαν στάνταρ το σύστημα Eye – Sight σε όλες τις εκδόσεις.

Αυτά τα λίγα μέχρι τα νέα Subaru να βρεθούν στα χέρια μου για μακροχρόνια δοκιμή.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ismini Fabiatou

Previous articleOpel Grandland X – Life is Grand!
Next articleΤα ελαστικά Yokohama “τρέχουν” στο Rally DAKAR 2018
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National