Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ αιώνια γοητεία της Alfa Romeo!

Η αιώνια γοητεία της Alfa Romeo!

Η Alfa Romeo, αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα του στιλ και της αισθητικής. Τόσο στο παρελθόν, όσο και σήμερα, τα μοντέλα της ξεχωρίζουν για τον δυναμικό τους σχεδιασμό που συνδυάζει ιδανικά τις αρμονικές γραμμές με τα ξεχωριστά στιλιστικά στοιχεία και βέβαια τον σπορ χαρακτήρα.

Ο ετήσιος διαγωνισμός, Pebble Beach Concours d’Elegance,  που πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια, αποτελεί την πιο ξεχωριστή διοργάνωση του είδους στον κόσμο. Κάθε χρόνο, από το 1950 που ξεκίνησε ο θεσμός, διαγωνίζονται στα πλαίσια της εκδήλωσης αριστουργήματα από όλη την ιστορία της αυτοκίνησης. Φέτος, στον 68ο διαγωνισμό, η πολυπόθητη χρυσή κορδέλα που απονέμεται στο καλύτερο αυτοκίνητο της διοργάνωσης (Best of Show), πήγε σε μια μοναδική  Alfa Romeo 8C 2900B Touring berlinetta του 1937. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο επικράτησε ανάμεσα σε 209 συμμετοχές, από 17 κράτη. Εκτός από την κατάκτηση της κορυφαίας διάκρισης, η 8C 2900B θριάμβευσε στην κατηγορία της, ενώ κατέκτησε ακόμα δύο βραβεία, το βραβείο “Charles A. Chayne ” και το βραβείο “J. B. & Dorothy Nethercutt» για το πιο όμορφο κλειστό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που η Alfa Romeo κατακτά την κορυφή στο διαγωνισμό, πάντα με εκδόσεις της 8C 2900B. Την πρώτη φορά, το 1988, το βραβείο κέρδισε μια 8C 2900B spider, ενώ τη δεύτερη το 2008, μια 8C 2900B coupé.

Πηγή: Alfa Romeo

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο