Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΝίκη για Ντοβιτσιόζο και Ducati στο San Marino

Νίκη για Ντοβιτσιόζο και Ducati στο San Marino

DUCATI - ITALIAN GP 2018 - ΑΝΤΡΕΑ ΝΤΟΒΙΤΣΙΟΖΟ @PODIUMΕμφατική νίκη για Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Ducati στο Grand Prix του San Marino, 13ο γύρο του πρωταθλήματος, που διεξήχθη στην πίστα του Misano. Ο «Ντόβι» εκκίνησε από τη 2η σειρά και βρέθηκε στην πρωτοπορία στον 6ο γύρο, όταν προσπέρασε τον άλλο αναβάτη της Ducati, Χόρχε Λορένθο.

Με σταθερό ρυθμό ήλεγξε τον αγώνα παραμένοντας στην 1η θέση μέχρι και το τέλος, τερματίζοντας 2,8 δευτερόλεπτα μπροστά από το Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Χόρχε Λορένθο, αν και εκκίνησε από την 1η θέση και έκανε καλό αγώνα στους πρώτους γύρους, τελικά μετά τον 6ο βρέθηκε να μονομαχεί με το Μαρκ Μάρκεθ για τη 2η θέση, την οποία έδειχνε να εξασφαλίζει μετά από διαδοχικά προσπεράσματα από τους δύο αναβάτες που πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα.

Όμως, μία πτώση 2 μόλις γύρους πριν το τέλος ουσιαστικά τελείωσε τον αγώνα για αυτόν. Έκανε μια προσπάθεια να μαζέψει έστω ελάχιστους βαθμούς συνεχίζοντας, όμως ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος και περιορίστηκε στη 17η θέση.

«Είμαι εκστασιασμένος! Τα τελευταία χρόνια είχα πολλές ατυχίες σε αυτήν την πίστα και αυτήν τη νίκη την ήθελα πολύ και εγώ και η ομάδα. Ήδη από τις δοκιμές του Αυγούστου καταλάβαμε ότι είχαμε μεγάλη δυναμική εδώ, ακολουθήσαμε την κατάλληλη στρατηγική και τα καταφέραμε», δήλωσε περιχαρής στο τέλος του αγώνα ο Ντοβιτσιόζο, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί κατάγεται από το γειτονικό Forli.

Με τη νίκη του αυτή ο Ντοβιτσιόζο  προωθήθηκε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης στους αναβάτες με 154 βαθμούς, 67 πίσω από το Μάρκεθ ενώ ο Λορένθο υποχώρησε στην 4η με 130. Στους κατασκευαστές, η Ducati είναι στη 2η θέση, με 233 βαθμούς, έχοντας μειώσει την απόσταση από τη Honda στους 23.

Επόμενος αγώνας του MotoGP το Grand Prix της Αραγωνίας, 21-23 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Ducati

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο