Συνεργασία SEAT με Noveto για τη δημιουργία ενός καινοτόμου, ηχοσυστήματος αυτοκινήτου

SEAT and Noveto team

SEAT και Novetο υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την εφαρμογή μίας νέας επαναστατικής τεχνολογίας που θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την εμπειρία του χρήστη μέσα στη καμπίνα του αυτοκινήτου. Το νέο αυτό σύστημα επιτρέπει την παραγωγή ήχου απευθείας προς το αυτί του κάθε επιβάτη, προκειμένου ο χώρος της καμπίνας να προσφέρει μία πιο εξατομικευμένη και βολική εμπειρία ακρόασης για όλους.

«Προσωπικός» ήχος, από την επιστημονική φαντασία μέχρι τη πραγματικότητα

Η Noveto έχει αναπτύξει  το πρώτο σύστημα δυναμικής εστίασης ήχου στο κόσμο. Αυτή η μοναδική τεχνολογία προσφέρει μία εξαιρετική και ποιοτική εμπειρία ήχου για κάθε επιβάτη, χωρίς να τον απομονώνει από το περιβάλλον ή να ενοχλεί τους υπόλοιπους συνεπιβαίνοντες. Χαρακτηριστικά, η λύση αυτή θα μπορούσε να επιτρέψει στους γονείς που κάθονται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου να ακούν την μουσική τους ενώ τα παιδιά που κάθονται πίσω να ακούν ταυτόχρονα τον δικό τους ήχο από την οθόνη ψυχαγωγίας χωρίς τη χρήση ακουστικών.

Η Noveto, ανέθεσε σε μία ειδική ομάδα την ενσωμάτωση αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας σε ένα μοντέλο SEAT. Στόχος είναι να αποδειχθεί πως η λύση Noveto μπορεί να ενσωματωθεί με επιτυχία σε ένα όχημα παραγωγής. Ειδικότερα, η ομάδα θα παρουσιάσει συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης, όπως ο οδηγός να μπορεί να διαχειρίζεται τις εισερχόμενες κλήσεις του, ενώ ταυτόχρονα ο συνεπιβάτης ακούει την επιλεγμένη μουσική του.

XPLORA project, προς την κατεύθυνση πραγματικών λύσεων

Ο SEAT Digital Officer, Fabian Simmer και ο Head of Business Development, Arantxa Alonso, μαζί με τους Daniel Jammer και Tomer Shani εκ μέρους της Noveto, υπέγραψαν τη συμφωνία που επικύρωσε την έναρξη του έργου, με στόχο την παρουσίαση συμπερασμάτων τον προσεχή Δεκέμβριο. Επίσης στη συνεργασία αυτή συμμετέχει και η η Champion Motors Ltd., η εισαγωγική εταιρεία της SEAT στο Ισραήλ

XPLORA, ο δρόμος προς το μέλλον

Αυτό το πρόσφατα δρομολογημένο έργο προέρχεται από την πρωτοβουλία XPLORA, η οποία στοχεύει στην προώθηση σχέσεων με νεοσυσταθείσες εταιρείες και ενδιαφερόμενους νέους τεχνολογικούς φορείς και εξετάζει καινοτόμα σχέδια που στο μέλλον θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες λύσεις κινητικότητας για τη SEAT.

Η συνεργασία με τη Noveto είναι η πρώτη από τις 8 προοπτικές συνεργασίας στις οποίες κατέληξε η SEAT τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, μετά την ολοκλήρωση της αρχικής φάσης του XPLORA project. Η ομάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την επιλογή έργων και συνεργατών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πραγματική ευκαιρία για τη δημιουργία καινοτομιών.

Πηγή: Seat