Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝεαFerrari Monza-Νέα

Ferrari Monza-Νέα

Σε μια κλειστή εκδήλωση που έγινε στο Maranello η Ferrari κάλεσε τους πιο πιστούς και αφοσιωμένους της πελάτες για να τους παρουσιάσει τη νέα Ferrari Monza.

Η Ferrari Monza θα χρησιμοποιεί ένα αμάξωμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, ενώ ο σχεδιασμός της είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένος από την θρυλική Ferrari 250 Testarossa της δεκαετίας του 50 και τα μηχανικά της μέρη προέρχονται από την Ferrari 812 Superfast.

Η δομή της Ferrari Monza έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Ferrari F12 TRS που παρουσιάστηκε στο «Goodwood Festival of Speed» του 2014 και θα διατίθεται σε μια πολυτελή διθέσια έκδοση   και σε μια μονοθέσια αγωνιστική έκδοση (SP1) .

Ο θηριώδης V12 των 6,2 λίτρων ειναι αναβαθμισμένος και αποδίδει 810 ίππους δίνοντας στην Monza με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο της πιο γρήγορης Ferrari παραγωγής όλων των εποχών επιταχύνοντας στα 100χλμ/ω σε 2,9 δευτερόλεπτα!

Κατά την παρουσίαση στο Maranello ο νέος CEO της Ferrari Louis Camilleri, (που αντικατέστησε τον Sergio Marchionne μετά τον αναπάντεχο θάνατο του τον περασμένο Ιούλιο) δήλωσε ότι η Ferrari θα παρουσιάσει μέσα στην επόμενη δεκαετία τουλάχιστον 15 νέα μοντέλα μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται και ένα SUV που θα ονομάζεται «Purosangue» – δηλαδή «καθαρόαιμο» στα Ιταλικά.

Η Ferrari Monza θα παρουσιαστεί στο κοινό τον Οκτώβριο στο Paris Autoshow όπου και θα ανακοινωθεί η τιμή πώλησης που θα κυμαίνεται περίπου στα €1,500,000.

Ωστόσο μην κοιτάζετε το χρηματικό σας απόθεμα κάτω από το στρώμα σας- γιατί αν δεν ήσασταν καλεσμένοι στην εκδήλωση στο Maranello δεν μπορείτε να την αγοράσετε αφού τα 200 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη προπωληθεί στους πιστούς πελάτης της κόκκινης εταιρείας που είχαν προσκληθει στην εκδήλωση…

Κρίμα!

Προσωπικά έχω αρχίσει τις αιματηρές οικονομίες για να την αγοράσω όταν βγεί σε παραγωγή- σε μοντέλο κλίμακας 1:16…
ΙΦ

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο