Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΣτο βάθρο των νικητών και πάλι Ντοβιτσιόζο και Ducati

Στο βάθρο των νικητών και πάλι Ντοβιτσιόζο και Ducati

DUCATI - ARAGON GP 2018 - ΑΝΤΡΕΑ ΝΤΟΒΙΤΣΙΟΖΟ @PODIUMΆλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση και μία ακόμα θέση στο βάθρο για τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο και τη Ducati στο Grand Prix της Aragon, 14ο γύρο του πρωταθλήματος. Ο «Ντόβι», εκκινώντας από την 1η σειρά, ξεπετάχτηκε με το που έσβησαν τα φώτα και οδήγησε άψογα τον αγώνα μέχρι και το 13ο γύρο, πριν τον προσπεράσει ο Μαρκ Μάρκεθ.

Τρεις γύρους αργότερα, ο αναβάτης της Ducati πέρασε εκ νέου στην πρωτοπορεία, μέχρι και τρεις γύρους από το τέλος, όταν τον προσπέρασε ξανά ο Μάρκεθ. Στο διάστημα που απέμενε ο Ντοβιτσιόζο πίεσε αλλά τελικά περιορίστηκε στη 2η θέση, χάνοντας τη νίκη για μόλις 0,648 δευτερόλεπτα.

Ο Χόρχε Λορένθο, ο έτερος αναβάτης της Ducati, είχε έναν ιδιαίτερα άτυχο αγώνα. Εκκίνησε από τη 1η θέση αλλά στο φρενάρισμα της πρώτης στροφής, μετά από αμφιλεγόμενη ενέργεια του Μάρκεθ, έχασε το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του, καταλήγοντας θεαματικά εκτός πίστας.

DUCATI - ARAGON GP 2018 - ΑΝΤΡΕΑ ΝΤΟΒΙΤΣΙΟΖΟ_1Η έξοδός του, πέρα από την εγκατάλειψη τού στοίχισε μία εξάρθρωση του μεγάλου δάχτυλου του ποδιού και ένα ράγισμα στο μετατάρσιο. Στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου διακομίστηκε, η διάγνωση ήταν μάλλον καθησυχαστική, με τον Ισπανό αναβάτη να αναμένεται να είναι παρών στον αγώνα της Ταϊλάνδης, που ακολουθεί σε 15 μέρες.

Με τη 2η θέση που κατέκτησε ο Ντοβιτσιόζο παρέμεινε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης του παγκόσμιου πρωταθλήματος στους αναβάτες με 174 βαθμούς, πίσω από το Μάρκεθ που προηγείται με 246 ενώ και ο Λορένθο διατηρήθηκε στην 4η θέση με 130. Στους κατασκευαστές, η Ducati παρέμεινε στη 2η θέση του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Επόμενος αγώνας του MotoGP το Grand Prix της Ταϊλάνδης, 5-7 Οκτωβρίου.

Πηγή: Ducati

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο