Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΝέο Volvo V60

Νέο Volvo V60

Volvo V60 0Το νέο Volvo V60, το premium wagon που απαντά στις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Είναι ένα πολυχρηστικό μεσαίο οικογενειακό νέας γενιάς με σπορ χαρακτήρα, για όσους εκτιμούν την κορυφαία σκανδιναβική σχεδίαση, τη συναρπαστική οδήγηση και την τεχνολογία που κάνει πιο εύκολη την καθημερινή ζωή.

Το νέο V60 εξοπλ ίζεται με προηγμένα συστήματα κίνησης που εξασφαλίζουν δυναμικές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Στην γκάμα του περιλαμβάνονται κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και δύο υβριδικά συστήματα κίνησης Twin Engine, με τεχνολογία Plug-in Hybrid.

Το νέο Volvo V60 βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture), όπως το XC60 και τα μοντέλα της σειράς 90.

Οι σχεδιαστές του επωφελήθηκαν από τις δυνατότητες αυτής της εξελιγμένης δομής για να εισαγάγουν νέα πρότυπα στην κατηγορία των μεσαίων premium μοντέλων και να προσφέρουν ένα αυτοκίνητο με πολυτελές εσωτερικό, μεγάλους χώρους, προηγμένη συνδεσιμότητα, καθώς και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα υποστήριξης οδηγού και άλλες τεχνολογίες ασφαλείας της Volvo.

Το νέο Volvo V60 διαθέτει δυναμικό οδηγικό χαρακτήρα, χάρη σε ένα καλά μελετημένο πλαίσιο που προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο. Η ανάρτησή του περιλαμβάνει διπλά ψαλίδια εμπρός και διάταξη integral link πίσω, παρέχοντας βέλτιστη οδική συμπεριφορά, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και την ποιότητα κύλισης.

Volvo V60 03Η εκτεταμένη χρήση βοριούχου χάλυβα υπερυψηλής αντοχής (UHSS) δημιουργεί έναν εξαιρετικά άκαμπτο κλωβό προστασίας για όλους τους επιβάτες, ενώ τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, γνωστά από τα κορυφαία μοντέλα της Volvo, καθιστούν το νέο V60 ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Στον πυρήνα τους, βρίσκεται το σύστημα αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων City Safety, με ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να αναγνωρίσει πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα. Επιπλέον, στο V60 εμπλουτίζεται και με μια νέα παγκόσμια καινοτομία της Volvo, καθώς μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί αυτόματο φρενάρισμα για να αποφευχθεί η σύγκρουση – ή να μετριαστούν οι συνέπειές της – με αυτοκίνητο που πλησιάζει μετωπικά, από την αντίθετη κατεύθυνση.

Το νέο Volvo V60 εξοπλίζεται μεταξύ άλλων με τα προηγμένα συστήματα:

  • Αποφυγής εκτροπής από το δρόμο RunOff Road Mitigation
  • Αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα Oncoming Lane Mitigation
  • Αποφυγής ή μετριασμού συγκρούσεων με οχήματα που έχουν εισέλθει στη λωρίδα του Oncoming Mitigation by Braking

τα οποία σε κρίσιμες συνθήκες λειτουργούν ως “ηλεκτρονικός συνοδηγός” προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στον οδηγό.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του νέου V60 προσφέρονται τα συστήματα Volvo τελευταίας γενιάς:

  • Adaptive Cruise Control με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, αναβαθμισμένο για ακόμη καλύτερη απόδοση στις καμπές του δρόμου
  • IntelliSafe Surround, το οποίο συνδυάζει σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS (Blind Spot Information System), Rear Collision Warning και Cross Traffic Alert με αυτόματο φρενάρισμα

Volvo V60 02Η σχεδίαση του νέου Volvo V60 χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές, δυναμισμό και κομψότητα. Στοιχεία όπως η βαθιά ανάγλυφη επιφάνεια στις πλευρές του αμαξώματος και το σπόιλερ οροφής τονίζουν τον αθλητικό του χαρακτήρα. Ως ξεχωριστό δείγμα κλασικού σκανδιναβικού design, το νέο premium wagon της Volvo συνδυάζει την εμφάνιση που εκπέμπει αυτοπεποίθηση με ένα άψογα φτιαγμένο και λειτουργικό εσωτερικό.

Στην υψηλής αισθητικής καμπίνα επιβατών ξεχωρίζουν στοιχεία όπως η κατακόρυφη κεντρική οθόνη αφής και οι χαρακτηριστικοί αεραγωγοί με χειριστήρια σε σχήμα διαμαντιού – ένα μοτίβο που ακολουθείται στο φινίρισμα και άλλων χειριστηρίων, όπως ο περιστροφικός επιλογέας προγραμμάτων οδήγησης.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται αποπνέουν την αίσθηση της σύγχρονης σουηδικής πολυτέλειας, με διαφορετική υφή και σχεδίαση ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.

volvo-v60-2018-interiorΕξελιγμένη τεχνολογία προσφέρει διαισθητικό έλεγχο των διάφορων λειτουργιών, ενώ, προαιρετικά και για πρώτη φορά στην κατηγορία, οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους κλιματισμό τεσσάρων ζωνών, με ξεχωριστές ρυθμίσεις για τα πίσω καθίσματα και πάνελ αφής για το χειρισμό τους.

Το νέο Volvo V60 διαθέτει ένα από τα πιο πρακτικά εσωτερικά στην κατηγορία του. Οι λεπτές πλάτες των εμπρός καθισμάτων και η σχεδίαση των πίσω καθισμάτων απελευθερώνουν επιπλέον χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, εξασφαλίζοντας συγχρόνως άνεση και σωστή υποστήριξη του σώματος.

volvo-v60-2018-interior00Άλλες λειτουργίες και χρηστικές λύσεις κάνουν την καθημερινή συμβίωση με το V60 πιο εύκολη και ευχάριστη για όλη την οικογένεια, όπως η αυτόματη αναδίπλωση των πίσω προσκεφάλων παράλληλα με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, το διαμέρισμα κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών που ασφαλίζει για να φυλάσσονται πολύτιμα αντικείμενα και οι γάντζοι συγκράτησης για τσάντες που επιτρέπουν την εύκολη και ασφαλή μεταφορά πολλών αντικειμένων. Ο πρακτικά τετραγωνισμένος χώρος αποσκευών είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του, με χωρητικότητα 529 λίτρων.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για το νέο V60 ξεκινούν από €44.928 για τον κινητήρα diesel D3 των 150 ίππων. Ακολουθούν οι εκδόσεις με τον κινητήρα diesel D4 που αποδίδει 190 ίππους, με τιμή από €51.324, και οι εκδόσεις με τον κινητήρα βενζίνης Τ6, απόδοσης 310 ίππων, με τετρακίνηση (AWD) και τιμή από €54.648. Στην κορυφή της γκάμας του νέου V60 τοποθετούνται δύο εκδόσεις με υβριδική Plug-In τεχνολογία και τετρακίνηση (AWD): T8 Twin Engine με απόδοση 390 ίππων και T6 Twin Engine με απόδοση 340 ίππων, που θα διατεθεί λίγο αργότερα.

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι διαθέσιμες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις διατίθενται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων.

Για περισσότερα από 60 χρόνια, η Volvo φτιάχνει premium wagon που κάνουν πιο όμορφη και εύκολη τη ζωή της οικογένειας. Με το νέο V60, υλοποιεί το όραμά της για το μεσαίο premium wagon της νέας εποχής, που προσφέρει εκλεπτυσμένη απόλαυση και ασύγκριτη ασφάλεια.

Πηγή: Volvo

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο