Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήUncategorized2018 F1 Honda, Ιαπωνικό Grand Prix - Προεπισκόπηση

2018 F1 Honda, Ιαπωνικό Grand Prix – Προεπισκόπηση

Μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα στη Ρωσία όπου η Alfa Romeo Sauber F1 Team πήρε την 7η θέση (Charles Leclerc) και την 13η (Marcus Ericsson), η ομάδα οδεύει προς την Ιαπωνία για τον τελευταίο Ασιατικό αγώνα του 2018. Η εμβληματική πίστα της Σουζούκα διαθέτει μια πολύ τεχνική χάραξη και περίπλοκους συνδυασμούς στροφών.

Αποτελεί πρόκληση για τους οδηγούς να βρουν την ιδανική αγωνιστική γραμμή. Παίρνοντας ώθηση από την πρόοδο και τις πρόσφατες επιτυχίες, η Alfa Romeo Sauber F1 Team, προσεγγίζει το Ιαπωνικό Grand Prix με αισιοδοξία και διάθεση για καλή απόδοση.

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9):

“Πραγματικά ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα μας στην Ιαπωνία. Η πίστα της Σουζούκα είναι η αγαπημένη μου, πάντα είχα δυνατή απόδοση εκεί. Οι φίλαθλοι είναι πολύ ενθουσιώδεις, είναι σπουδαίο ότι μας ενθαρρύνουν ενόσω οδηγούμε. Έχουμε δυνατό πακέτο προσεγγίζοντας το Σαββατοκύριακο, θα είμαστε ανταγωνιστικοί, ελπίζω λοιπόν ότι θα πετύχουμε καλό αποτέλεσμα και θα πάρουμε και άλλους βαθμούς.”

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16):

“Είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσω στην πίστα της Σουζούκα. Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες πίστες, ανυπομονώ να ανακαλύψω τις προκλήσεις που θέτει. Είναι πολύ τεχνική πίστα και αρκετά απαιτητική όσον αφορά στις στροφές. Μετά από ένα θετικό Σαββατοκύριακο στη Ρωσία έχουμε τη διάθεση να εξαντλήσουμε τη δυναμική μας, τα ερχόμενα Σαββατοκύριακα. Ανυπομονώ να βρεθώ πάλι στο μονοθέσιο στην Ιαπωνία.”

Δεδομένα πίστας:

Η πίστα της Σουζούκα είναι σημείο αναφοράς για οδηγούς αλλά και μηχανικούς. Το πρώτο τμήμα διαθέτει στροφές μέσης και υψηλής ταχύτητας διέλευσης όπως και αλλαγές πορείας. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο μέγεθος το υψηλό αεροδυναμικό φορτίο. Στο δεύτερο τμήμα παίζει σημαντικό ρόλο η σταθερότητα στο φρενάρισμα και η ελκτική πρόσφυση. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου. Το τρίτο μέρος είναι το μικρότερο σε απόσταση, ουσιαστικά περιλαμβάνει ένα σικέιν.

Πηγή: AlfaRomeo

RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο