CRV MY2018: Ακατάλληλο για Ανεξάρτητους- και Quiz

Honda confirms economy and emissions data for CR-V Hybrid, and announces key exhibits at the Mondial Paris Motor Show 2018

Η Honda σε μια τετραήμερη εκδήλωση παρουσίασε στους ειδικούς το νέο HONDA CRV. Τα περισσότερα μέσα του χώρου ήταν εκεί, είτε κυκλοφορούν σε 4,000 φύλλα στα περίπτερα, είτε είναι free press, είτε είναι websites που έχουν αναγνωσιμότητα εκατοντάδων χιλιάδων επισκέψεων. Όλοι ήταν εκεί … όλοι μαζί όπως έπρεπε χωρίς διακρίσεις!

Όμως ήταν όλοι εκεί?

Η φάση θυμίζει λίγο τον Κακοφωνίξ στο Γαλατικό χωριό του Asterix- και θα μπορούσε να ήταν εξίσου αστεία εάν δεν ήταν αληθινή και εντελώς κακοζυγισμένη…

Όπως καταλάβατε το Autoholix δεν έλαβε πρόσκληση για να παραστεί στην παρουσίαση του CRV- όπως είχε συμβεί και άλλες φόρες με άλλες εταιρείες- που πλέον προσπαθούν να μην κάνουν τα ίδια λάθη.

Έτσι την εβδομάδα πριν την παρουσίαση επικοινώνησα με αρκετούς δημοσιογράφους και έμαθα ότι όλοι όσοι γνωρίζω- και μου μιλούν ακόμη- ήταν προσκεκλημένοι.

Οι πιο πολλοί μου έλεγαν από το τηλέφωνο: «Τι δεν σε κάλεσαν? ΧΑΧΧΑ»!

Ήμουν καταρρακωμένη- Νot !

Προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον υπεύθυνο επικοινωνίας για να εξασφαλίσω την ακριβοθώρητη πρόσκληση για ένα αυτοκίνητο που θεωρώ ότι είναι σημαντικό και που θα ήθελα πολύ να σας παρουσιάσω.

Έχω την αίσθηση ότι με την παρουσίαση των αυτοκινήτων βοηθώ και εγώ να σχηματίσετε γνώμη για την επιλογή του αυτοκινήτου σας σε αυτή την δύσκολη για την αγορά συγκυρία. Δεν πάω στις παρουσιάσεις για το φαγητό, ούτε για να βγάλω selfies με ένα ακόμη SUV.

Προσπάθησα, αλλά δεν απαντούσε κανείς στις κλήσεις μου.…

Πως είναι όταν σε παίρνουν συνέχεια από την τράπεζα και κάνεις πως δεν ακούς? Ένα τέτοιο πράγμα, αλλά από την ανάποδη πλευρά!

Η επικοινωνία

Έτσι μετά την δεύτερη ημέρα τηλεφωνικών προσπαθειών και μηνυμάτων  σκέφτηκα ότι θα είναι πολύ busy o άνθρωπος -και έτσι αποφάσισα στείλω ένα email για να μάθω γιατί δεν έλαβα πρόσκληση για την παρουσίαση-και φυσικά για να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου (με απολύτως κόσμιο τρόπο).

Η απάντηση ήρθε μετά από λίγες ώρες και ήταν κόφτη/τυπική και με ενημέρωνε ότι υπάρχει “περιορισμένος αριθμός αυτοκίνητων” και ότι: κα Φαμπιάτου “δεν θα λάβετε πρόσκληση από την εταιρεία μας”!

Honda_Type-R_2018_autoholix_14Δηλαδή σε μια τετραήμερη παρουσίαση δεν υπήρχε χώρος  για να “βολέψω” τα 55 μου κιλά και συνεπώς δεν υπήρχε χώρος ούτε και για σας που ενημερώνεστε για τα αυτοκίνητα από το Autoholix..

Δεν θα ήθελα να γεννηθεί κάποιος συνειρμός από την φωτογραφία με τα τρία τελικά της εξάτμισης και τα μεγέθη τους… πήρα ωστόσο ένα απαντητικό  email που–βλέποντας την “βιαστική” ορθογραφία και το συντακτικό που δεν ταίριαζαν σε τμήμα marketing – έβγαζε μια βαθιά ενόχληση ή μάλλον καλύτερα ένα θυμό.

Ένοιωσα ότι αν μπορούσε να έγραφε ‘Αει πνίξου (…τουλάχιστον!) κοριτσάκι μου (..επιεικώς!).. μάλλον θα το έγραφε! Ευτυχώς δεν μπορεί όμως!

Φταίω που δεν κατάλαβα?

Με αυτόν τον «ευγενικό τρόπο» και χωρίς πολλές εξηγήσεις έμαθα ότι δεν θα λάβουμε πρόσκληση σε αυτή την παρουσίαση- και -όπως έγραφε η απάντηση- το ότι δεν με κάλεσαν δεν έχει να κάνει με προσωπικές ή άλλες συμπάθειες.Honda_Type-R_2018_autoholix_03

Wow, που λέει και ο Yannnis!

Αναρωτιέμαι αν θα μου απαντούσε κάποιος με αυτόν τον τρόπο αν ήμουν κάτω από κάποια “ομπρέλα”. Ενδιαφέρον επίσης θα είχε να μου έδιναν πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια με τα οποία έγινε τελικά η επιλογή εκείνων που παρευρέθησαν και εκείνης -της μίας- που αποκλείστηκε από την παρουσίαση.

Υπάρχουν άραγε κάποιοι δείκτες επιλογής που έχουν να κάνουν με την αναγνωσιμότητα του μέσου, την εμπειρία και την ιστορία του δοκιμαστή, την ποιότητα και την αντικειμενικότητα ή έστω του πόσους “φρέντους” έχουν πιει μαζί?

Κοίταξε άραγε κανείς τα εργαλεία που δείχνουν την αναγνωσιμότητα των μέσων? Μπήκε κάποιος  στον κόπο να επισκεφτεί τις σελίδες  του Autoholix στο Facebook και στο Instagram  για να δει αν “τρέχει λάχανο” ή αν “ακούγονται γρύλοι” από την ερημιά ?

Προσπάθησα να καταλάβω ποια μπορεί να είναι τα κριτήρια με τα οποία προσκαλούνται τα μέσα, αλλά είδα ότι δυσκολευόμουν .

Πάμε με μεθοδικότητα.

Επειδή σαν κορίτσι που είμαι δεν καλοκαταλαβαίνω όλα αυτά τα περίπλοκα πράγματα περι κριτηρίων και αξιοκρατίας, αποφάσισα να βάλω τα πράγματα στην σειρά- μήπως και καταλάβω η κουτή.

Πάμε λοιπόν να τα αναλύσουμε τι μπορεί να φταίει:

1. Φταίει ότι το Autoholix δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις και τη δυνατότητα κατανόησης της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου, οπότε ας μην την φωνάξουμε γιατί «δεν καταλαβαίνει το κοριτσάκι»: για να βεβαιωθώ κοίταξα το αγωνιστικό μου βιογραφικό (που μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ) αλλά είδα να λέει μια εντελώς άλλη ιστορία. Ας μην μιλήσω και για τις γνώσεις των συνεργατών του Autoholix που μπορέιτε να δείτε ΕΔΩ

2. Φταίει η χαμηλή επισκεψιμότητα του Autoholix, οπότε ας μην μπούμε στα έξοδα να την φωνάξουμε γιατί «έτσι και αλλιώς δεν την διαβάζει κανείς»: Κοιτώντας την κατάταξη του Autoholix στο Alexa Ranking ( https://www.alexa.com/siteinfo/autoholix.com) θα δείτε ότι κατατάσσεται μέσα στα 4,500 κορυφαία websites της χώρας– και από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα -είδα ότι μάλλον βρίσκεται μέσα στα 12 κορυφαία ελληνικά sites αυτοκινήτου. Παράλληλα βλέποντας τα στατιστικά στην Alexa είναι φανερό ότι οι αναγνώστες μένουν στην σελίδα του Autoholix κατά μέσο όρο-για 34 λεπτά της ώρας -επισκεπτόμενοι κατά μέσο όρο 15 σελίδες σε κάθε επίσκεψη… Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μπείτε στην Alexa και να κάνετε συγκρίσεις με άλλα websites αυτοκινήτου σε ότι αφορά τους δείκτες ποιότητας, δηλαδή την διάρκεια των επισκέψεων και τον αριθμό των σελίδων/επισκέπτη(αυτό μπορείτε να το δειτε αν κάνετε scroll down στο Alexa).

honda_civic_typeR_autoholix_megara_013. Φταίει ότι τα τεστ που αφορούν τα Honda -και έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα από το Autoholix δεν ήταν καλογραμμένα και δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον-οπότε μην την φωνάξεις γιατί «θα την ταΐσεις σαλάτα τσάμπα για να γράψει χαζομάρες»: Βλέποντας το Video της παρουσίασης του  Honda Type R στα Μέγαρα θα δείτε ότι το είδαν 30,000 viewers – είχε αρκετές εκατοντάδες likes και σχόλια (όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ), ενώ το τεστ του Type R με τίτλο «Οδηγούμε Τελευταίοι» είχε αρκετές εκατοντάδες likes και σχόλια, ενώ το διάβασαν πάνω 100,000 διαφορετικοί  αναγνώστες (όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ)… Προσωπικά μάλιστα γνωρίζω (όπως άλλωστε και οι υπεύθυνοι marketing που δεν με κάλεσαν) από τον ιδιοκτήτη ενός από τα πολύ λίγα type r που πουλήθηκαν στην Ελλάδα- ότι οι συγκεκριμένες δύο αυτές παρουσιάσεις του Autoholix τον βοήθησαν πολύ στο να το αγοράσει. Ίσως θα πείτε ήταν ειδικό μοντέλο, για αυτό κοίταξα το VIDEO του προηγούμενου Honda CRV (που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ) που είχε 200,000(διακόσες χιλιάδες) Views στο Youtube και μετά κοίταξα το ταπεινό Honda Jazz 1,4 που το διάβασαν 40,000 διαφορετικοί άνθρωποι (μπορείτε να το δείτε εδώ), αλλά και επισκέφτηκα το υπέροχο Civic 1.6 D (που μπορείτε να το δείτε εδώ) που το είδαν 55,000 διαφορετικοί αναγνώστες – ενώ έχει και αυτό μερικές εκατοντάδες likes και σχόλια..

Honda_Civic_1,0_129_HP_autoholix_1004. Φταίει ότι το Autoholix δεν γουστάρει τα Honda και θα τα θάψει-οπότε «μην την φωνάξεις θα μπλέξουμε»: το γεγονός ότι είπα την άποψη μου ευθαρσώς για το Civic 1,0 σχετικά με το μικρό εύρος λειτουργίας του τρικύλινδρου κινητήρα (Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ) – δεν έχει να κάνει με το πόσο μου αρέσουν τα Honda ή όχι. Και Ferrari να ήταν το ίδιο θα έγραφα. Επίσης αν έγραφα μπαρούφες σιγά μην μου την χαρίζανε οι αναγνώστες μου… Δεν είναι και τίποτε κορόιδα, θα με έκαιγαν ζωντανή! Τα σχόλια των 70,000 διαφορετικών αναγνωστών που διάβασαν την δοκιμή ήταν κυρίως θετικά-ενώ ήταν εκατοντάδες και τα likes.

5. Φταίει ότι η  Honda, ο υπεύθυνος προώθησης ή κάποιοι καλοί του φίλοι δεν γουστάρουν την Φαμπιάτου-οπότε μην την φωνάξεις «γιατί δεν γουστάρω/ούμε να δω/ούμε την παλίοφάτσα της… άσε που δική μου/μας  είναι η παρουσίαση-όποιον θέλω/ουμε φωνάζω/ουμε»: Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβαίνει καθώς απαντήθηκε κατηγορηματικά στο email που έλαβα που έλεγε ότι η εταιρεία δεν λειτουργεί με “συμπάθειες” … οπότε το προσπερνώ. Δεν μπορεί να είναι αυτό…

6.Φταίει ότι το Autoholix δεν είναι «στο μαντρί»-και στις παρουσιάσεις δεν βγάζει Selfies- οπότε μην την φωνάξεις «για να μην έχει θέματα στο website της»: Εντάξει, αυτό με ξεπερνά- αλλά για να καταλάβετε τι είναι το μαντρί καλύτερα δείτε και αυτό ΕΔΩ.

QUIZ/ Δημοψήφισμα*

Επειδή εγώ με την φτωχή μου λογική τελικά δεν κατάλαβα  ακριβώς τι φταίει και το Autoholix βλέπει το CRV έξω από το «μαντρί», σκέφτηκα να κάνουμε ένα δημοψήφισμα, ή ένα Poll όπως λέμε στα Ελληνικά!

Tι έφταιξε και το Autoholix βλέπει το CRV έξω από το «μαντρί».

  • Το Autoholix δεν βγάζει Selfies στις παρουσιάσεις. (51%, 6,824 Votes)
  • Το Autoholix δεν το Γουστάρει η Honda. (46%, 6,216 Votes)
  • Το Autoholix δεν το διαβάζει ούτε η μάνα του. (1%, 127 Votes)
  • Το Autoholix έχει κουλούς οδηγούς. (1%, 91 Votes)
  • Το Autoholix δεν Γουστάρει τα Honda. (1%, 78 Votes)
  • Το Autoholix δεν έχει τις γνώσεις να γράφει για Honda (1%, 68 Votes)

Total Voters: 13,404

Loading ... Loading ...

*Απαντήστε και κερδίστε ένα T-Shirt Autoholix! (Μια ψήφος ανά αναγνώστη. Η κλήρωση για τοT-Shirt θα γίνει σε μια εβδομάδα. Χρειάζεται: ψήφος στο Poll και Like στο FaceBook, ή το Instagram για να μπορέσετε να συμμετέχετε στη κλήρωση).

Στα σοβαρά όμως…

Έχω την χαρά να μην χρωστάω τίποτε σε κανέναν- αντιθέτως: στην πορεία μου στον χώρο του αυτοκινήτου τόσο στους αγώνες όσο και την “δημοσιογραφία”(τα εισαγωγικά τα βάζω γιατί δεν νοιώθω δημοσιογράφος) οι τρικλοποδιές και τα εμπόδια έμπαιναν πάντα από κάποιον που χαμογελώντας προσποιούταν ότι με βοηθά.

Ξέρετε πως είναι..σε κοιτά όλο χαμόγελο- και με το που γυρνάς την πλάτη σου αρχίζει το θάψιμο!

Ευτυχωδυστυχώς λόγω των θλιβερών μου επιδόσεων στο γλείψιμο δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλής στον “χώρο”-και αυτό αποδείχτηκε ότι ήταν/είναι το μεγαλύτερο μου μετάλλιο!

Στην αρχή ήμουν μικρή και δεν καταλαβαινα .. όμως με κάθε μαχαιριά μάθαινα και συνεχίζω να μαθαίνω. Άρχισα να καταλαβαίνω και βρήκα ακριβώς τι πρέπει να κάνω.

Για όσους ξέρουν την πορεία μου μέσα στους αγώνες και τον χώρο του αυτοκινήτου, γνωρίζουν ότι σαν γυναίκα στους αγώνες αυτοκίνητου -και όχι μόνο-πολέμησα την αδικία με τον πιο ουσιαστικό τρόπο: Κερδίζοντας!

Ωστόσο, είναι περίεργο συναίσθημα να αδικείσαι και να μην έχεις όπως όλοι οι άλλοι έναν «αρχιμανδρίτη»(τον οποίο κάποιοι τον χρησιμοποιούν σε κάθε τους βήμα- και άλλοι τον έχουν ξεζουμίσει προ πολλού και τον έχουν πετάξει στα σκουπίδια) για να καθαρίσει για πάρτη σου…

Όμως δεν στεναχωριέμαι, αφού ο δύσκολος δρόμος της ανεξαρτησίας έχει και την ομορφιά του, έτσι:

*δεν χρειάζεται να λογοδοτείς και να γλείφεις/ανέχεσαι διευθυντές, εHonda_Type-R_2018_autoholix_41κδότες και μεγαλοεκδότες.

*δεν χρειάζεται να γλείφεις τις εταιρίες και τα τμήματα προώθησης.

*δεν χρειάζεται να γράφεις «ιστορίες για αγρίους» για να δημιουργήσεις πιέσεις ώστε να πάρεις -τελικά και περιέργως- διαφημίσεις από αυτούς που πιέζεις.

*δεν χρειάζεται να στρογγυλοποιείς αυτά που γράφεις για να είσαι ευχάριστη.

*και το κυριότερο: μπορείς να γράφεις με ειλικρίνεια αυτό που πιστεύεις. Λάθος μπορεί να κάνεις-ψέμα όμως δεν χρειάζεται να πεις!

1972_honda_civicΈχω την πολυτέλεια να γράφω για το κέφι μου για κάτι που αγαπώ και αυτό μου δίνει και την ελευθερία να μπορώ να διαμαρτύρομαι έντονα όταν βλέπω το λάθος και το άδικο, ή όταν βλέπω συντεχνιακές συνθήκες.

Με αυτό το κείμενο δεν νοιώθω την ανάγκη να τιμωρήσω κάποιον… όμως- αφού είμαι ελεύθερη να γράφω την άποψη μου για κάτι που αντικειμενικά δεν είναι σωστό-και που μπορεί στο μέλλον να διορθωθεί βελτιώνοντας ταυτόχρονα τον χώρο του αυτοκινήτου για όλους-γιατί να μην το γράψω ?

Τι θα χάσω? Θα σταματήσουν να μου μιλούν και οι υπόλοιποι? Ας είναι..

Δεν πρόκειται ποτέ να κάνω πίσω στις αρχές μου. Απλά και καθαρά.

Κλείνοντας..

Αντί του αποκλεισμού του Autoholix από μια εκδήλωση, αφελώς θα περίμενα μια αναγνώριση από την εταιρεία, ή έστω ένα χαζό”like” στο facebook στα δεκάδες άρθρα που έχω δημοσιεύσει για τα προιόντα τους-όχι για να δείξουν ότι τους άρεσε το άρθρο(σίγουρα δεν θα τους άρεσαν όλα) – αλλά έτσι ρε παιδί μου σαν αναδραση-για να δείξουν ότι το διάβασαν.

Αλλά δεν είναι οι μόνοι που προσποιούνται ότι δεν διαβάζουν τα άρθρα του Autoholix… λες και έχει κάποια αξία να φαίνεται ότι διαβάζουμε τα άρθρα  αναμεταξύ μας..

Γνωρίζω το πόσο απίθανο είναι να με καλέσει κάποιος από το τμήμα προώθησης και να μου ζητήσει συγνώμη που δεν με κάλεσαν στην παρουσίαση διαβεβαιώνοντας με ταυτόχρονα ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο…

Όμως θέλει θάρρος για να παραδεχτείς το λάθος σου.

Κλείνοντας τον διακόπτη που γράφει «Honda/ Mitsubishi» στο πάνελ του Autoholix σκέπτομαι με πικρία το πόσο πολύ θαυμάζω τα αυτοκίνητα των ιαπωνικών αυτών εργοστασίων -και πόσο θολή εικόνα δημιουργούν τέτοιου είδους ενέργειες από κάποιους που η δουλειά τους απλά είναι το να προωθούν μια τόσο καθιερωμένη εισαγωγική εταιρεία.

Με αυτές τις σκέψεις προχωρώ παρακάτω –και λυπάμαι– αλλά αν δεν υπάρξουν επαρκείς και τεκμηριωμένες εξηγήσεις για τον λόγο που δεν λάβαμε πρόσκληση, δυστυχώς τα νέα του Ομίλου δεν θα φιλοξενούνται πλέον στο Autoholix.

Μπορεί κάτι τέτοιο στα αλήθεια να μην τους νοιάζει και αυτή μπορεί να είναι η σωστή επιλογή- ωστόσο μπορεί και πάλι να είναι μια λάθος επιλογή…

“Πανδαμάτωρ Χρόνος”!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση-και ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ.

Ισμήνη Φαμπιάτου

Previous articleΔηλώσεις νικητών από το Ράλλυ Ευβοϊκού 2018
Next articleΝέο compact χάτσμπακ από τη SKODA
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National