Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνες2018 Formula 1 Pirelli United States Grand Prix – Αγώνας

2018 Formula 1 Pirelli United States Grand Prix – Αγώνας

H Alfa Romeo Sauber F1 Team εκκίνησε στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με στόχο τους βαθμούς καθώς ο Charles Leclerc εκκινούσε από την 9η θέση και ο Marcus Ericsson από την 17η. Παραταύτα μια σύγκρουση στον πρώτο γύρο οριοθέτησε τον αγώνα του Charles Leclerc καθώς το μονοθέσιο του υπέστη ζημιά.

 

Η ομάδα αναγκάστηκε να τον καλέσει αμέσως στα πιτ όπου τοποθετήθηκαν φρέσκα ελαστικά και νέο ρύγχος. Ο Μονεγάσκος οδηγός τα έδωσε όλα για να κλείσει τη διαφορά από τους ανταγωνιστές του που προηγούνταν, τελικά όμως οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη λόγω της ζημιάς στο μονοθέσιο.

Από την άλλη ο Marcus Ericsson είχε μια καλή εκκίνηση από την 17η θέση και ανέβηκε στο μέσο της κατάταξης κατά τη διάρκεια του αγώνα επιδεικνύοντας σταθερή απόδοση. Ο Σουηδός οδηγός έκανε πολύ καλή δουλειά στη διαχείριση των ελαστικών και στη διατήρηση σταθερού ρυθμού.

Κατάφερε τελικά να τερματίσει 12ος σε μια πίστα που συγκαταλέγεται στις αγαπημένες του. Καθώς μετά τον αγώνα αποκλείστηκαν από τα αποτελέσματα δυο οδηγοί, ο Marcus Ericsson κατετάγη τελικά 10ος προσθέτοντας έτσι ένα βαθμό στην συγκομιδή της ομάδας.

Η Alfa Romeo Sauber F1 Team βρίσκεται στην 9η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών. Ο Charles Leclerc στην 15η θέση του πρωταθλήματος οδηγών (21 βαθμοί) και ο Marcus Ericsson στην 17η θέση (7 βαθμοί).

 

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9):

C37 (Chassis 03/Ferrari)

Αποτέλεσμα: 10ος. Εκκίνησε με τη μαλακή γόμα και μετά από 30 γύρους έβαλε την πολύ μαλακή γόμα.

«Ήταν ένας αξιοπρεπής αγώνας για μένα. Η εκκίνηση με την πιο σκληρή γόμα ήταν δύσκολη και δεν ήταν απλό να πιέσω τους ανταγωνιστές μου. Παραταύτα κατάφερα να κερδίσω θέσεις στην κατάταξη βήμα – βήμα, ήταν μια καλή προσπάθεια. Στόχος μου παραμένει να κερδίζω βαθμούς οπότε δεν είμαι ευχαριστημένος από το αρχικό αποτέλεσμα που με έφερε στην 12η θέση. Η απόδοσή μας αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν σταθερή και ανυπομονώ για την επόμενη ευκαιρία στην πόλη του Μεξικό.»

 

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16):

C37 (Chassis 02/Ferrari)

Αποτέλεσμα: Εγκατέλειψε. Εκκίνησε με την πάρα πολύ μαλακή γόμα, στον 1ο γύρο έβαλε τη μαλακή γόμα  

«Είναι απογοητευτικό να βγαίνεις από τον αγώνα με τέτοιο τρόπο. Ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε η δυναμική για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα ειδικά καθότι εκκινούσα από την 9η θέση. Μετά το συμβάν στον πρώτο γύρο το μονοθέσιο είχε αρκετή ζημιά. Δεν μπορούσαμε να το πιέσουμε ώστε να έχουμε την απόδοση που θα μας επέτρεπε να είμαστε ανταγωνιστικοί στον αγώνα. Αυτό παρότι άλλαξα ελαστικά και ρύγχος μετά τη σύγκρουση. Εν τέλει υποχρεώθηκα σε πρόωρη εγκατάλειψη, τι κρίμα. Η απόδοση μας αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν δυνατή, θα το κρατήσουμε αυτό για το Μεξικό.»

Πηγή: AlfaRomeo

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο