Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ πρώτη BMW Σειρά 8 Cabrio πέρασε από τη γραμμή παραγωγής.

Η πρώτη BMW Σειρά 8 Cabrio πέρασε από τη γραμμή παραγωγής.

bmw-8-series 04Τέσσερις μήνες μετά την επέκταση της παραγωγής της νέας BMW Σειράς 8 Coupé στο Dingolfing, η οικογένεια της BMW Σειράς 8 πλαισιώνεται από ένα ακόμα νέο μέλος από την Κάτω Βαυαρία. Πριν από λίγες ημέρες, στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, ξεκίνησε η παραγωγή της νέας BMW Σειράς 8 Cabrio, που θα κατασκευάζεται μαζί με την BMW Σειρά 5 και την Σειρά 7 σε μία γραμμή συναρμολόγησης.

Το BMW Group έχει επενδύσει συνολικά τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ στη νέα οικογένεια του μοντέλου στην περιοχή της Κάτω Βαυαρίας, προάγοντας τη μονάδα του Dingolfing σε πρότυπο εργοστάσιο για την ανώτερη, πολυτελή κατηγορία.

 

bmw-8-series 0Νέας σχεδίασης υφασμάτινη οροφή.

Ο οδηγός και οι επιβάτες της νέας BMW Σειράς 8 Cabrio προστατεύονται από τα στοιχεία της φύσης μέσω ενός κλασικού soft-top. Η οροφή πολλαπλών στρωμάτων ξεχωρίζει με μία πανάλαφρη σχεδίαση και εξαιρετική ακουστική μόνωση. Η νέα BMW Σειρά 8 Cabrio διατίθεται με μαύρο soft-top (στάνταρ) ενώ μία έκδοση σε απόχρωση Anthracite Silver διατίθεται προαιρετικά. Το soft-top ανοίγει και κλείνει τελείως αυτόματα σε 15 δευτερόλεπτα.

 

Δύο εκδόσεις μοντέλου διατίθενται στο λανσάρισμα.

bmw-8-series 0Δύο εκδόσεις κινητήρων θα διατίθενται όταν η νέα BMW Σειρά 8 Cabrio αρχίσει να πωλείται το Μάρτιο του 2019: ένας V8 κινητήρας στην BMW M850i xDrive Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 9,9 – 10,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 229 – 225 g/km)* αποδίδει εντυπωσιακές επιδόσεις που γίνονται ακόμα πιο συναρπαστικές με την οροφή ανοιχτή. Η τελευταία γενιά του οκτακύλινδρου κινητήρα 4.4L έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, ώστε να αποδίδει ισχύ 530 hp και ροπή 750 Nm.

Η BMW 840d xDrive Cabrio βασίζεται σε έναν κινητήρα diesel (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,3 – 5,9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 165 – 155 g/km)* αντίθετα με οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή, προσφέροντας ανώτερη ελκτική πρόσφυση και χαμηλή κατανάλωση.

Ο εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας 3.0L diesel αποδίδει μέγιστη ισχύ 320 hp και μέγιστη ροπή 680 Nm. Και οι δύο εκδόσεις του κινητήρα πληρούν το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d TEMP. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω του οκτατάχυτου σπορ κιβωτίου Steptronic και του συστήματος ευφυούς τετρακίνησης BMW xDrive.

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο