Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤο ηλεκτρικό eXS KickScooter της Seat

Το ηλεκτρικό eXS KickScooter της Seat

SEAT-micromobility-new-eXS-KickScooter1Το νέο SEAT eXS powered by Segway αποτελεί την τέλεια micromobility λύση για τους χρήστες που θέλουν να κυκλοφορούν στην πόλη με αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο. Το νέο SEAT eXS θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Smart City Expo World Congress που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία για αποκλειστική οδηγική δοκιμή.

Καθώς οι σύγχρονες πόλεις συνεχίζουν να αναπτύσσονται, η εξεύρεση λύσεων αποτελεσματικής κινητικότητας έχει πλέον καταστεί μία από τις μείζονες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η έλλειψη χώρων στάθμευσης και οι «Ζώνες Χαμηλών Εκπομπών» στα κέντρα των πόλεων, είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί. Αν σε αυτό, προσθέσουμε και τη μείωση κατά 20% του αριθμού των πελατών κάτω των 30 ετών στην Ευρώπη, γίνεται σαφές πως οι μεταφορικές ανάγκες αλλάζουν.

 

SEAT, δέσμευση στην ηλεκτρική αστική κινητικότητα

Στο πλαίσιο της Easy Mobility Strategy, στόχος της μάρκας είναι η εξεύρεση λύσεων αστικής κινητικότητας και η δημιουργία χαρτοφυλακίου σχετικών προϊόντων και υπηρεσιών. Με αυτή την έννοια, η εφαρμογή της στρατηγικής micromobility του Volkswagen Group, προβλέπει το λανσάρισμα προτάσεων αστικής κινητικότητας από τις μάρκες του Ομίλου στο μέλλον.

 

SEAT και Segway – ηγέτες στην αστική κινητικότητα

Η SEAT έχει συνάψει συμφωνία με την Segway, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην ηλεκτρική κινητικότητα. Η Segway, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί μία καινοτομική και πρωτοποριακή λύση στη παροχή ασφαλών και οικολογικών προϊόντων στην αγορά της ηλεκτρικής micromobility. Το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας, η αποδοτικότητα και η βιωσιμότητα των προϊόντων της, ήταν τα βασικά κριτήρια για τη σύναψη αυτής της εταιρικής στρατηγικής συνεργασίας. Μετά από την εξαγορά της από την εταιρεία ρομποτικής Ninebot το 2015, η Segway εφάρμοσε διάφορες λύσεις micromobility στην αγορά.

Το νέο SEAT eXS σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τη SEAT για τους πελάτες της και διαθέτει τη κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία Segway, ενσωματωμένη στη πλατφόρμα ES2 του μοντέλου.

Αυτό το όχημα είναι το απόλυτο μεταφορικό μέσο. Χάρη στους μεγάλους τροχούς με διάμετρο 8 ιντσών είναι εύκολο να οδηγηθεί, ενώ οι αναρτήσεις του προσφέρουν ομαλή διαχείριση. Ο συνδυασμός της μπαταρίας και του κινητήρα επιτρέπουν τη διάνυση απόστασης μέχρι 25 km/h.

To eXS είναι επίσης εξοπλισμένο με εμπρός και πίσω φώτα LED, προσαρμοσμένο φωτισμό περιβάλλοντος, οθόνη LCD, cruise control, αντικλεπτικό και πρόσθετη μπαταρία που μπορεί να συνδεθεί ώστε να αυξήσει την χιλιομετρική του εμβέλεια, φτάνοντας το μέγιστο τα 45 km/h, ανάλογα με τις συνθήκες.

 Το eXS θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Πορτογαλία πριν από το τέλος του έτους και μέσα στο 2019 και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης, η SEAT ετοιμάζει ειδική προωθητική ενέργεια του eXS electric KickScooter για τους σχεδόν 15.000 εργαζόμενους της, που θα συμπέσει με την Black Friday, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου.

 

SEAT, αναζητώντας πόλεις για πιλοτικές δοκιμές

Στόχος της SEAT είναι να βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με τα θεσμικά όργανα και τα δημοτικά συμβούλια των πόλεων προκειμένου να συμβάλλουν στη καλύτερη \αστική κινητικότητα στο μέλλον. Το eXS είναι το πρώτο προϊόν της SEAT που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη βελτίωση και την ενίσχυση της αστικής κινητικότητας, με σταθερή δέσμευση να γίνει βασικός παράγοντας στον ευρύτερο τομέα.

Με γνώμονα το στόχο αυτό, η SEAT επί του παρόντος αναζητά Ισπανικές πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν πιλοτικές οδηγικές δοκιμές του στόλου των SEAT eXS, ανοιχτές στο κοινό. Η ανεξάρτητη εταιρεία XMOBA θα είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των δοκιμών προκειμένου να εξετάσει τη δυναμική του eXS ως προς την βελτίωση της αστικής κινητικότητας. Επιπλέον, η SEAT έχει ήδη προγραμματίσει δοκιμές εντός του εργοστασίου στο Martorell από τους εργαζόμενους.

Η χρήση ενός στόλου από 10 πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα Mii, από το προσωπικού του Barcelona Pier 01 στο πλαίσιο του προγράμματος car-sharing του Metropolis: Lab Barcelona και η εξαγορά της ισπανικής start-up Respiro, της πλατφόρμας ενοικίασης αυτοκινήτων με την ώρα, είναι δύο ενδεικτικά project κινητικότητας πάνω στα οποία εργάζεται η μάρκα επί του παρόντος.

Πηγή: Seat

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο