Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΒράβευση του INFINITI QX Inspiration Concept

Βράβευση του INFINITI QX Inspiration Concept

NAIAS-QX-Award-(3)Το πρωτότυπο INFINITI QX Inspiration έλαβε το βραβεία “Best Concept Vehicle” και “Best Interior” αντίστοιχα,  για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου  της Β. Αμερικής,  από την περίφημη “αφρόκρεμα” των σχεδιαστών αυτοκινήτων,  γνωστή ως EyesOn Design.  Το πρωτότυπο όχημα, έλαβε επίσης το βραβείο “Καινοτόμος Χρήση Χρώματος, Γραφικών ή Υλικών”.  Το QX Inspiration συνδυάζει ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς  με το πλαίσιο ενός SUV και εισάγοντας μια νέα γλώσσα σχεδιασμού της INFINITI,  για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Τα ετήσια Βραβεία EyesOnDesign, που απονέμονται σε επτά κατηγορίες, επιλέγονται από περισσότερους  από 30 (ενεργούς και μη) κορυφαίους σχεδιαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας και  των μεταφορών. Τα συγκεκριμένα βραβεία θεωρούνται ως  η επικύρωση του κορυφαίου σχεδιασμού της αυτοκίνησης, από τους ηγέτες του κλάδου.

 

Το QX Inspiration concept, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το σχεδιασμό στην INFINITI που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία και με μια σχεδιαστική γλώσσα που αναδεικνύει τη δύναμη και τον χαρακτήρα των ηλεκτροκινητήρων. Το νέο πρωτότυπο θέτει ένα άμεσο προηγούμενο για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας, απεικονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι νέες αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες, επηρεάζουν το σύγχρονο σχεδιασμό της INFINITI. Επίσης, βασίζεται στην Ιαπωνική χωροταξική αντίληψη του “Ma”, αποδεικνύοντας πως οι ανοιχτοί χώροι μεταξύ των γραμμών δημιουργούν ένταση και προσδοκίες.

Tο Ιαπωνικό DNA χαρακτηρίζει και το χειροποίητο εσωτερικό του QX Inspiration, που είναι φτιαγμένο με παραδοσιακές τεχνικές και με επιλογή υλικών εμπνευσμένων  από την Ιαπωνική αισθητική. Η ανάπτυξη νέων πλατφορμών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, επιτρέπει τη δημιουργία ευρύχωρων εσωτερικών χώρων, με επηρεασμό από την omotenashi, την Ιαπωνική προσέγγιση της φιλοξενίας. Η καμπίνα ενσωματώνει τεχνολογίες που διαμορφώνουν ένα φιλόξενο περιβάλλον, υποστηρίζοντας τον οδηγό και συνδέοντας τους επιβαίνοντες με τον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: INFINITI

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο