Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤεχνολογίαINFINITI QX Inspiration Concept,

INFINITI QX Inspiration Concept,

INFINITI---QX-Inspiration---Sketch--(5)Με το πρόσφατο ντεμπούτο του QX Inspiration Concept, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Β. Αμερικής, η  ΙNFINITI ανέδειξε το  μέλλον της σχεδιαστικής γλώσσας της, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω,  η INFINITI ξεκινά μια διπλή συνεργασία με το ArtCenter College of Design στην Καλιφόρνια και το Κολλέγιο Δημιουργικών Σπουδών στο Μίτσιγκαν, όπου μαζί με φοιτητές σχεδιασμού από το Ντιτρόιτ και το Λος Άντζελες, θα λάβει χώρα  από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του  τρέχοντος έτους.

Με επικεφαλής τον Alfonso Albaisa, ανώτερο αντιπρόεδρο παγκόσμιου σχεδιασμού της Nissan Motor Co. Ltd και τον Karim Habib, εκτελεστικό διευθυντή  σχεδιασμού της INFINITI Motor Company Ltd., το πρόγραμμα θα δημιουργήσει μια ευκαιρία  για  αλληλεπίδραση με την επόμενη γενιά σχεδιαστών στην αυτοκινητοβιομηχανία,  καθώς θα εργάζονται για τη δημιουργία της αισθητικής ενός μελλοντικού SUV. Κατά τη διάρκεια του τετραμηνιαίου προγράμματος, τα εν λόγω στελέχη θα προσφέρουν στα κολλέγια ανεκτίμητες γνώσεις, σχετικά με την εταιρική κουλτούρα και το σχεδιασμό.

INFINITI---QX-Inspiration---Sketch--(4)“Η συνεργασία με το ArtCenter College of Design και το Κολλέγιο για τις Δημιουργικές Σπουδές, έρχεται την τέλεια στιγμή για την INFINITI”, δήλωσε ο Albaisa. “Δεν υπάρχει  μεγαλύτερη τιμή από το να έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τα μελλοντικά ταλέντα, καθώς εισέρχονται στην αρχική φάση της σχεδιαστικής τους καριέρας, στην  αυτοκινητοβιομηχανία. Οι σχεδιαστικές μας ομάδες θέτουν προκλήσεις κάθε μέρα και αυτή η εμπειρία θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε όλοι μια νέα οπτική στο σχεδιασμό.”

Το QX Inspiration concept, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το σχεδιασμό στην INFINITI που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία και με μια σχεδιαστική γλώσσα που αναδεικνύει τη δύναμη και τον χαρακτήρα των ηλεκτροκινητήρων. Το νέο πρωτότυπο θέτει ένα άμεσο προηγούμενο για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας, απεικονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι νέες αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες, επηρεάζουν το σύγχρονο σχεδιασμό της INFINITI. Επίσης, βασίζεται στην Ιαπωνική χωροταξική αντίληψη του “Ma”, αποδεικνύοντας πως οι ανοιχτοί χώροι μεταξύ των γραμμών δημιουργούν ένταση και προσδοκίες.

INFINITI---QX-Inspiration---Sketch--(3)Tο Ιαπωνικό DNA χαρακτηρίζει και το χειροποίητο εσωτερικό του QX Inspiration, που είναι φτιαγμένο με παραδοσιακές τεχνικές και με επιλογή υλικών εμπνευσμένων  από την Ιαπωνική αισθητική. Η ανάπτυξη νέων πλατφορμών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, επιτρέπει τη δημιουργία ευρύχωρων εσωτερικών χώρων, με επηρεασμό από την omotenashi, την Ιαπωνική προσέγγιση της φιλοξενίας. Η καμπίνα ενσωματώνει τεχνολογίες που διαμορφώνουν ένα φιλόξενο περιβάλλον, υποστηρίζοντας τον οδηγό και συνδέοντας τους επιβαίνοντες με τον υπόλοιπο κόσμο.

Δύο σπουδαστές, που θα επιλεγούν από τους Albaisa και Habib τον Μάιο, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση στο Παγκόσμιο Κέντρο Σχεδιασμού της INFINITI, στην Kanagawa της Ιαπωνίας.

Πηγή: INFINITI

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο