Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΗ τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Audi στο E-Prix του Μεξικό

Η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Audi στο E-Prix του Μεξικό

Η Audi πέτυχε χατ τρικ στο Μεξικό, αφού για 3η συνεχόμενη χρονιά η εργοστασιακή ομάδα Audi Sport ABT Schaeffler κέρδισε το EPrix στο Μέξικο Σίτυ. Στο κατάμεστο από θεατές σιρκουί Οτοντρόμο Ερμάνος Ροντρίγκεζ (Autódromo Hermanos Rodríguez) ο Λούκας ντι Γκράσσι (Lucas di Grassi), ο Βραζιλιάνος οδηγός της Audi πέτυχε την 9η νίκη του σε E-Prix, κάνοντας στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο μια προσπέραση που έκοβε την ανάσα.

Καθοριστική για τον θρίαμβο στο Μεξικό ήταν η αποδοτικότητα του Audi e-tron FE05. Ενώ οι άμεσοι ανταγωνιστές έπρεπε να εξοικονομήσουν ενέργεια στους τελευταίους γύρους της μάχης για τη νίκη, ο οδηγός της Audi είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει την επίθεσή του και έτσι να προσπεράσει με μια εντυπωσιακή ενέργεια το προπορευόμενο μονοθέσιο ακριβώς πριν τη γραμμή του τερματισμού.

 

«Αυτός ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο καλύτερος αγώνας της καριέρας μου στη Formula E», είπε ο Λούκας ντι Γκράσσι. «Στην ουσία το όλο θέμα ήταν να παραμείνει κανείς ψύχραιμος και να εξοικονομεί ενέργεια. Και στο τέλος να κάνει σωστά τις προσπεράσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δύσκολες στην πίστα του Μέξικο Σίτυ».

Ο άλλος οδηγός της ομάδας, ο Γερμανός Ντάνιελ Αμπτ (Daniel Abt) τερμάτισε τελικά στη 10η θέση, έχοντας ξεκινήσει από την 21η. Με την πρώτη του νίκη στη φετινή σαιζόν ο Λούκας ντι Γκράσσι βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης των οδηγών και η Audi Sport ABT Schaeffler στην 5η αυτής των ομάδων.

Επόμενο Ε-Prix αυτό του Χονγκ Κονγκ (Hong Kong) στις 10 Μαρτίου.

Πηγή: Audi

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο