Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΗ Opel παραμένει στους Αγώνες Ράλι με το ADAM και το Επόμενο...

Η Opel παραμένει στους Αγώνες Ράλι με το ADAM και το Επόμενο Corsa

Opel-Rally-presentation-ceremony-505030Η Opel παραμένει πιστή στη μακρά και επιτυχημένη ιστορία της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, συμμετέχοντας και φέτος σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες ράλι.

Το 2019, η Opel Motorsport στοχεύει στην κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου τίτλου της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι Junior για οδηγούς έως 27 ετών, το οποίο πλέον έχει ονομαστεί επίσημα FIA ERC3 Junior Championship. Ένα από τα ADAM R2 των 190 ίππων της ομάδας Holzer Motorsport – συνεργάτη της Opel σε επίπεδο τεχνολογίας – θα οδηγήσει ο 20χρονος Σουηδός Elias Lundberg, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του ADAC Opel Rallye Cup το 2018, εξασφαλίζοντας έτσι τη θέση στην ομάδα ADAC Opel Rallye Junior.

Ένα δεύτερο αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο 20χρονος Grégoire Munster από το Λουξεμβούργο, ο οποίος πέρυσι τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Ludberg στο Rallye Cup, έχοντας κατακτήσει τρεις νίκες.

Με 130 συμμετοχές από 18 χώρες, ο πιο επιτυχημένος θεσμός ενιαίου ράλι στην Ευρώπη έχει αποτελέσει, από το 2013 που διοργανώνεται, μία επαγγελματική πλατφόρμα για πολλούς νέους οδηγούς, δίνοντας την ευκαιρία σε οκτώ νέα ταλέντα να ενταχθούν στην εργοστασιακή ομάδα ADAC Opel Rally Junior Team.

Opel-Rally-service-area-506242Επίσης, πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας βρίσκεται η προώθηση νέων οδηγών. Αν συνδυάσουμε και την εμπειρία του μηχανισμού της PSA Motorsport, ανοίγονται μπροστά μας πολλές ακόμη ευκαιρίες».

Για την αγωνιστική σεζόν του 2021, η Opel ετοιμάζει, τόσο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όσο και για το διεθνές πελατολόγιο του αθλήματος, ένα αγωνιστικό μοντέλο προδιαγραφών R2, το οποίο θα είναι βασισμένο στο Corsa επόμενης γενιάς.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του Corsa R2, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για τις ιδιωτικές ομάδες στα τέλη του 2020, θα ανακοινωθούν λίγο αργότερα. Η έκτη γενιά του δημοφιλούς Corsa, η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2019, θα αποτελέσει τη βάση του νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Η Opel υποστηρίζει το ADAC Rallye Cup και φέτος με το ADAM Cup των 140 ίππων και εξασφαλίζοντας στο νικητή  ένα προνομιακό πακέτο ανταλλακτικών για την επόμενη σεζόν. Η Opel παρέχει επίσης τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες logistics σε όλους τους συμμετέχοντες του Κυπέλλου, καθώς και ένα ειδικό πακέτο “εκκίνησης” για νέους συμμετέχοντες.

Πηγή: Opel

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο