Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςBMW M4 DTM-Αγώνες

BMW M4 DTM-Αγώνες

H BMW M Motorsport βρίσκεται στα τελικά στάδια εξέλιξης της BMW M4 DTM Edition που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα DTM του 2019. Όπως φάνηκε στις τριήμερες δοκιμές που έγιναν στην πίστα Jerez de la Frontera της Ισπανίας η BMW M4 DTM ακολουθεί πλήρως τους κανονισμούς της κορυφαίας κλάσης του θεσμού που θέλουν τον οδηγό τοποθετημένο στο κέντρο του αυτοκίνητου.

Υπάρχουν πολλές διαφορές στα αεροδυναμικά βοηθήματα του αυτοκίνητου που του επιτρέπουν να στέκεται στον δρόμο ακόμη και στις άστατες καιρικές συνθήκες  που επικρατούσαν το Σαββατοκύριακο των δοκιμών.

Ωστόσο το πιο ιδιαίτερο  χαρακτηριστικό της νέας BMW M4 DTM είναι ότι ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος κινητήρας που χρησιμοποιείται είναι εντελώς νέος και έχει διάταξη V4 αποδίδοντας 600 ίππους!

Η παρουσίαση και οι δοκιμές του κινητήρα αυτού έχουν αρχίσει να δημιουργούν φήμες ότι η BMW σκέπτεται να παρουσιάζει τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες σε διάταξη V προκειμένου να εκμεταλλευτεί την συγκέντρωση των μαζών και τις πιο μαζεμένες διαστάσεις που παρέχει η συγκεκριμένη  διάταξη.

Ελπίζουμε ότι οι «παραδοσιακοί” εξακύλινδροi σε σειρά με την μεταξένια λειτουργία τους θα βρίσκονται κοντά μας για μερικά ακόμη χρόνια για να τους απολαμβάνουμε κάτω από τα καπό των ΒMW M, αλλά και των υπολοίπων μοντέλων της εταιρείας.

 

Πηγή: BMW Motosport

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο