Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΕπίσημη Πρεμιέρα για την Alfa Romeo Racing

Επίσημη Πρεμιέρα για την Alfa Romeo Racing

Alfa-Romeo-Racing-Australia-Pre_GR_002Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, την προσεχή Κυριακή 17 Μαρτίου στην πίστα της Μελβούρνης, η Alfa Romeo Racing πραγματοποιεί το αγωνιστικό της ντεμπούτο.

Συνεχίζοντας μια μακρά αγωνιστική παράδοση που έχει τις ρίζες της στη γέννηση της Alfa Romeo το 1910, η Alfa Romeo Racing στοχεύει να έχει ένα δυνατό ξεκίνημα στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, Kimi Räikkönen, με το μονοθέσιο (C38) που φέρει το όνομα “Stelvio” και ο νεαρός ιταλός Antonio Giovinazzi, με την “Giulia”, θα αποτελέσουν το δίδυμο των οδηγών της ομάδας. Η χρησιμοποίηση του ονόματος των δύο νέων μοντέλων της μάρκας στα μονοθέσια αποτελεί συμβολισμό της σύνδεσης που έχουν τα αυτοκίνητα παραγωγής της Alfa Romeo, με τους αγώνες και την τεχνογνωσία που αναπτύσσεται μέσω αυτών.

Ο αγώνας της Αυστραλίας είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός και γρήγορος αγώνας. Μέρος της διαδρομής αποτελεί κομμάτι του οδικού δικτύου με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία η επιφάνεια του οδοστρώματος να έχει αρκετές ανωμαλίες. Η πίστα απαιτεί το μονοθέσιο να είναι άριστα ρυθμισμένο με ένα αρκετά άμεσο και ακριβές μπροστινό σύστημα που επιτρέπει στον οδηγό τη γρήγορη τοποθέτηση του μονοθεσίου στη στροφή.

Frédéric Vasseur – Επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG

«Η άφιξη μας στη Μελβούρνη συμβολίζει την αφετηρία μιας μεγάλης ευκαιρίας, η οποία έρχεται ως συνέχεια της προόδου που πετύχαμε την προηγούμενη χρονιά. Ανυπομονούμε να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα το 2019. Έχουμε δύο εξαιρετικούς οδηγούς και δυνατή υποστήριξη απ’ όλα τα μέλη της ομάδας. Περιμένουμε να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά με στόχο να βελτιώνουμε τα αποτελέσματα μας στους προσεχείς αγώνες.»

 

Alfa-Romeo-Racing-Australia-Pre_GR_003Kimi Räikkönen (αριθμός μονοθεσίου 7 – “Stelvio“)

«Πάντα υπάρχει κάποιος βαθμός αβεβαιότητας στην αρχή της χρονιάς. Κάποιος θα μπορούσε να πει και μυστήριο. Τα πάντα είναι πιθανά. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τη θέση μας, αφού η μάχη ανάμεσα στις ομάδες είναι πολύ σκληρή. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά η ομάδα έχει πραγματοποιήσει τρομερή πρόοδο σε σχέση με την περσινή χρονιά και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να έχουμε ένα δυνατό ξεκίνημα στη Μελβούρνη.»

 

Antonio Giovinazzi (αριθμό μονοθεσίου 99 – “Giulia“)

«Απολαμβάνω κάθε στιγμή στην πρώτη μου πλήρη χρονιά στην Formula 1. Οι δοκιμές πήγαν αρκετά καλά, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τη θέση μας σε σχέση με τις αντίπαλες ομάδες. Ήταν ένας γεμάτος χειμώνας από πλευράς υποχρεώσεων και έχω προπονηθεί σκληρά για να προετοιμαστώ με τον καλύτερο τρόπο. Νιώθω έτοιμος να αγωνιστώ και ανυπομονώ να βρεθώ στην αφετηρία για την εκκίνηση.»

Το Grand Prix της Αυστραλίας με τη γλώσσα των αριθμών:

Χρονιά που πραγματοποιήθηκε το 1ο Grand Prix στην πίστα της Μελβούρνης: 1996

Αριθμός γύρων: 58

Μήκος γύρου: 5.303χλμ.

Συνολική απόσταση αγώνα: 307.574χλμ.

Ταχύτερος γύρος: 1:24.125 Michael Schumacher (2004)

 

Το πρόγραμμα του αγώνα σε ώρα Ελλάδος:

Παρασκευή 15/3

Δοκιμές 1: 03:00 – 04:30

Παρασκευή 15/3

Δοκιμές 2: 07:00 – 08:30

Σάββατο 16/3

Δοκιμές 3: 05:00 – 06:00

Σάββατο 16/3

Κατατακτήριες Δοκιμές: 08:00 – 09:00

Κυριακή 17/3

Αγώνας: 07:10 – 09:10

Πηγή: Alfa Romeo

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο