Δύο «σκορπιοί» έτοιμοι για το Rallye Tour de Corse

Abarth_01_Brazzoli_slider

Έχοντας κατακτήσει το μέγιστο αριθμό βαθμών στην κατηγορία τους, με την νίκη στο Rally Monte Carlo, οι Brazzoli και Fenoli θα υπερασπιστούν την πρωτοπορία τους στο FIA R-GT Cup, στο Rallye Tour de Course που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές τριήμερο (29-31 Μαρτίου). Ο αγώνας έχει και ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την Abarth, αφού η ημέρα του τερματισμού συμπίπτει με την ημερομηνία που ο Carlo Abarth δημιούργησε την εταιρεία πριν από 70 ακριβώς χρόνια.

Οι επίσης Ιταλοί Alberto Sassi και Fabio Cangini θα οδηγούν το δεύτερο Abarth 124 rally της Bernini Rally Team και θα κάνουν το ντεμπούτο τους με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Το Rallye Tour de Corse, αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, με τις γεμάτες στροφές και μεγάλες σε διάρκεια ειδικές διαδρομές να αποτελούν μια πραγματική πρόκληση. Όπως απέδειξε και στον περσυνό αγώνα, το 124 rally ανταποκρίθηκε άψογα στις τεχνικές διαδρομές, όπου το οδόστρωμα αλλάζει συχνά επίπεδο πρόσφυσης και απαιτεί ευελιξία και κορυφαία ισορροπία.

Οι Raphael Astier και Frédéric Vauclare κέρδισαν το 2018 την κατηγορία R-GT του αγώνα με το 124 rally, κατακτώντας παράλληλα την 17η θέση γενικής.

Φέτος, με τον τερματισμό τους στο Calvi, την Κυριακή 31 Μαρτίου, τα πληρώματα θα έχουν καλύψει 1.194 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 347 σε ειδικές διαδρομές.

Πηγή: Abarth