Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςMY Racing CVMG Cup 2005 (Part5) :MG Cup Μέγαρα 23-24 Οκτωβρίου

MG Cup 2005 (Part5) :MG Cup Μέγαρα 23-24 Οκτωβρίου

Αυτό το διήμερο μου προσέφερε ανάμεικτα συναισθήματα. Από την μια είναι η αγωνιστική πλευρά- η οποία όπως είναι αναμενόμενο είναι ευχάριστη ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα- και από την άλλη είναι η ανθρώπινη πλευρά- που οφείλω να ομολογήσω ότι μου άφησε μια πικρή γεύση στο στόμα λόγω του τρομακτικού ατυχήματος που είχε o συναθλητής μου Γιάννης Ντόλας- ο οποίος ευτυχώς δεν έπαθε τίποτε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Σάββατο 22-Οκτωβρίου (Δοκιμαστικά)

mg cup megara 24 Oct 05_01Όλη μέρα παλεύαμε να βρούμε την σωστή ρύθμιση για το MG μας – και όταν νομίσαμε ότι την βρήκαμε, μια ακατάλληλη βενζίνη έκανε τον κινητήρα να μην μπορεί να ανεβάσει πάνω από 5,500 στροφές (κάτι μου θυμίζει…). Έτσι η ένατη θέση στα πρώτα δοκιμαστικά ήταν παραπάνω από ικανοποιητική.

Αλλάξαμε βενζίνη όμως το πρόβλημα παρέμεινε, αφού είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στον εγκέφαλο του κινητήρα και έτσι και στα δεύτερα δοκιμαστικά δεν πέτυχα τίποτε καλύτερο από την ένατη θέση.

Αυτό δεν με στεναχωρεί ιδιαίτερα γιατί ξεκινώντας από την ένατη θέση έχεις οπωσδήποτε λιγότερο άγχος και μπορείς να συγκεντρωθείς σε αυτά που συμβαίνουν μπροστά και όχι σε αυτά που συμβαίνουν πίσω.

Βλέπετε… έχεις περισσότερα να κερδίσεις παρά να χάσεις!

Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Με πολύ καλή διάθεση και ελάχιστο άγχος βρέθηκα στην γραμμή της εκκίνησης την Κυριακή στις 10.00 για τον πρώτο αγώνα. Ο κινητήρας μου δεν λειτουργούσε σωστά αφού το πρόβλημα στην ηλεκτρονική παρέμενε, αλλά η ομάδα από το προηγούμενο απόγευμα είχε ξαναστήσει το αυτοκίνητο από την αρχή και από ότι φάνηκε στο warm-up, αυτό βοήθησε στους χρόνους.

Πρώτος Αγώνας

Μετά την εκκίνηση βρέθηκα σε ένα τρενάκι που για τους πρώτους δύο γύρους με έκανε να κινούμαι ιδιαίτερα αργά. Με την άκρη του ματιού μου είδα τον Β.Ζάχο να απομακρύνεται και τον «Αμερικάνο» να είναι εκτός πίστας μετά από επαφή.

Αφού πέρασα δυο αυτοκίνητα που ήταν μπροστά μου και μετά την μέση του αγώνα, βρέθηκα πίσω από τον Ξηνταβελονη και άρχισα να τον πιέζω.

Λίγο πιο μπροστά μας ο Γκοντζος βρέθηκε εκτός πίστας στις «φυστικές» μετά από επαφή με τον Ν. Σταγόπουλο, ο οποίος κρατούσε την δεύτερη θέση και την γραμμή του, με όλες του τις δυνάμεις.

Πιέζοντας τον Ξηνταβελονη τρεις γύρους πριν το τέλος είχαμε κολλήσει και οι δύο πίσω από τον Νίκο που εκείνη την στιγμή γυρνούσε λίγο πιο αργά.

Ένα γύρο αργότερα μπροστά από τα πιτς προσπάθησα να προσπεράσω και τους δύο μαζί από την εσωτερική, αλλά δεν μου βγήκε!

Βρεθηκα σχεδόν δεύτερη, αλλα μια επαφή με τον Νίκο με έστειλε για λίγο στα χώματα και χάνοντας την φόρα μου ξαναβρέθηκα στην τέταρτη θέση. Έτσι είναι αυτά…μερικές φορές σο βγαίνουν-τις περισσότερες όμως όχι!!

Είχα άλλους δύο γύρους να ξαναπροσπαθήσω και ένοιωθα υπέροχα, όταν με την άκρη του ματιού μου είδα τον Γιάννη Ντόλλα να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να καρφώνεται στη γραμματεία με τρομερά μεγαλή ταχύτητα. Οι κριτές φυσικά έβγαλαν αμέσως κόκκινη σημαία και ο αγώνας διακόπηκε.

Ήμουν στην τέταρτη θέση μετά από ένα πολύ έντονο αγώνα-στον οποίο ήξερα ότι μπορεί να μην ανέβηκα στο βάθρο, αλλά είχα οδηγήσει στο 100% και θα ήμουν ευτυχισμένη, αν δεν έβλεπα το κατεστραμμένο αυτοκίνητο του Ντόλλα.

Ο Γιάννης είναι ευτυχώς καλά, αλλά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε ένα τέτοιο ατύχημα για μια θέση στη κατάταξη με τρόμαξε.

Ιδανικά όλοι πρέπει προσέχουμε και να προστατεύουμε τους συναθλητές μας αλλά και τον κόσμο που μας παρακολουθεί.  Δυστυχώς όμως τα πράγματα- από ότι άκουσα, δεν εξελίχθηκαν έτσι ακριβώς..

Δεύτερος Αγώνας

Βρήκαμε επιτέλους τι έφταιγε στον κινητήρα και βρέθηκα στην γραμμή της εκκίνησης με το βάρος των προσδοκιών της ομάδας και του εαυτού μου. Επιπλέον το περιστατικό με τον Ντόλλα με είχε σοκάρει και βλέποντας το αυτοκίνητο του Γιάννη να έχει μεταμορφωθεί σε μια άμορφη μάζα, ήμουν πλέον αρκετά αγχωμένη.

Ξεκίνησα από την ένατη θέση και πετάχτηκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα στην έκτη. Όμως πριν συμπληρωθεί ο γύρος ο αγώνας διακόπηκε και ξαναδόθηκε δεύτερη εκκίνηση.

Στην δεύτερη εκκίνηση μετά από μια πολύ όμορφη μάχη με τον Κώστα Κωνσταντίνου βρέθηκα στη έκτη θέση πάλι και κράτησα-όχι εύκολα- αυτή την θέση μέχρι τον τερματισμό.

Η οδήγηση μου ήταν νευρική, τα λάθη αρκετά και έτσι δεν μπόρεσα να κάνω κάτι καλύτερο από την έκτη θέση παρόλο που ο κινητήρας επιτέλους δούλευε και ψηλά.

Με ανάμικτα συναισθήματα λοιπόν, άφησα την πίστα την Κυριακή.

Πάντως η οργάνωση ήταν άψογη και είχε πάλι πολύ κόσμο.

Φίλοι που βρεθήκατε στον αγώνα μας στα Μέγαρα, σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας!!

Στην κατάταξη του πρωταθληματος, μετά από τον αγώνα αυτό, βρέθηκα στην 5η θέση- όμως η βαθμολογική μου απόσταση από τον τρίτο και τέταρτο, με κάνουν να ελπίζω ότι θα βελτιώσω την θέση μου στο πρωτάθλημα στις Σέρρες την ερχόμενη εβδομάδα. Υπομονή!!!

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις εταιρείες Γ. Τζώρτζης Α.Ε και Aventurine Α.Ε. για την χορηγία στην ομάδα μας και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.

Απόφαση του ΣΟΑΑ για τα συμβάντα

Λιγές ημέρες μετά τον αγώνα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από τον ΣΟΑΑ:

“Συνεδρίαση της 26/10/05

Η Πειθαρχική Επιτροπή αποτελούμενη από τους Φ. Αντωνιάδη, Ν. Νασιόπουλο, Α. Σακελλαρίου, Ν. Παπασταθόπουλο, Α. Κατζούρη συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε παμψηφεί το Φ. Αντωνιάδη στη θέση του Προέδρου.

Στη Συνεδρίαση παρίσταται και ο Γενικός Γραμματέας του Σ.Ο.Α.Α Α. Ιγγλέσης, άνευ δικαιώματος ψήφου.

Μετά την εξέταση μαρτύρων σύμφωνα και με το παραπεμπτικό της 25/10/05 η Πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε ως εξής:

1. Κρίνει αθώο το Ν. Σταγόπουλο για τις τεχνικές παρατυπίες.
2. Eπιβάλλει άμεση παρακράτηση του πριμ του αγώνα καθώς και πρόστιμο 1000 ευρώ με αναστολή μέχρι 30/6/06 στους Ευ. Ξηνταβελώνη και Κ. Κωνσταντίνου.
3. Επιβάλλει ποινή προστίμου 1000 ευρώ στο Δ. Σπέγγο και προσωρινής διαγραφής 6 μηνών με αναστολή μέχρι 30/6/06.
4. Επιβάλλει την ποινή της επίπληξης στον Ευάγγελο Ανδρεάδη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς στον χώρο των pits.”

 

 

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση

Ισμήνη Φαμπιάτου

(Όπως είχε γραφτεί το 2005 στο www.fabiatou.com)

 

Την επόμενη εβδομάδα:

MG Cup Σέρρες 5 – 6 Νοεμβρίου 2005 (Part6)

 

Δείτε επίσης

  1. MG Cup 2005 (Part1) : #Set Time Machine to Year 2005!

  2. MG Cup 2005 (Part2) :MG Cup Σέρρες 23-24 ΜΑΙΟΥ 2005 #Set Time Machine to Year 2005 !

  3. MG Cup 2005 (Part3) :MG Cup Μέγαρα 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

  4. MG Cup 2005 (Part4) :MG Cup Μέγαρα 17 – 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  5. MG Cup 2005 (Part5) :MG Cup Μέγαρα 23-24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  6. MG Cup 2005 (Part6) :MG Cup Σέρρες 5-6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  7. MG Cup 2005 (Part7) :MG Cup Ανάβαση Ριτσώνας 3-4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο