Tuesday, January 25, 2022
HomeΔιαφοραΑπόψειςΗ Διχόνοια...

Η Διχόνοια…

Θυμίζει κάτι από την “Διχόνοια” του Asterix, μόνο που στην θέση του Φούλιους Ζιζάνιους βρίσκεται τώρα κάτι που το λένε Alexa.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ με μεγάλο προβληματισμό μια αντιπαλότητα ανάμεσα σε δημοσιογράφους -και διαφορά μέσα του ειδικού τύπου- αναφορικά με το πιο μέσο έχει την υψηλότερη επισκεψιμότητα στους πίνακες της Alexa-και πως την πετυχαίνει αυτή.

Πολλά διάβασα για το πως επιτγχάνεται η άνοδος στην λίστα, αλλα επειδή τίποτε δεν αποδεικνύεται τα προσπερνώ.

Σε όλες τις λίστες που εκδίδουν τα έγκυρα μέσα- κατατάσσοντας τα αυτοκινητιστικά websites της Ελλάδας, το Autoholix δεν συμπεριλαμβάνεται σε καμία, ίσως επειδή η υπογράφουσα δεν δηλώνει δημοσιογράφος, αλλά και επειδή από ότι έχω καταλάβει μεταξύ δημοσιογράφων/ δοκιμαστών το μικρό μου site αντιμετωπίζεται σαν να μην υπάρχει.

Ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει με τους αναγνώστες μας και τις εισαγωγικές εταιρίες οι οποίες στην πλειοψηφία τους καταλαβαίνουν ακριβώς τι συμβαίνει. Οι εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν και είναι εκεί για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Global Ranking (Ποσοτικός Δείκτης)

Κοιτώντας την κατάταξη του Autoholix στο Alexa Ranking (https://www.alexa.com/siteinfo/autoholix.com) είδα με έκπληξη ότι κατατάσσεται μέσα στα 4,400 κορυφαία websites της χώρας– και από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα -είδα ότι μάλλον βρίσκεται κάπου μέσα στα 12- 15 κορυφαία ελληνικά sites αυτοκινήτου.

Όπως αντιλαμβάνεστε το ranking είναι ένας ποσοτικός δείκτης που δείχνει το πόσοι επισκέπτονται έναν ιστότοπο.  Μελετώντας τον συγκεκριμένο δείκτη γίνεται ξεκάθαρο ότι η επισκεψιμότητα δείχνει δυστυχώς μόνο τη μισή αλήθεια.

Από ότι ακούω δεξιά και αριστερά ο συγκεκριμένος δείκτης μπορεί να επηρεαστεί με  διαφόρους τρόπους, ενώ από μόνος του δεν μας λέει και τίποτε για το τι έκανε ο επισκέπτης/αναγνώστης αφού είδε το link του μέσου.

«How engaged are visitors», δηλαδή πόσο εμπλέκονται οι επισκέπτες με το περιεχόμενο του μέσου? (Ποιοτικοί Δείκτες)

Προσωπικά το Ranking μου είναι μάλλον αδιάφορο- όμως κοιτώντας το ίδιο εργαλείο κάνοντας scroll down, είδα πιο κάτω ότι γράφει:  «How engaged are visitors to …» .

H ενότητα περιλαμβάνει μια σειρά ποιοτικών δεικτών για το μέσο που τους συγκέντρωσα σε πίνακες καταγράφοντας τις επιδόσεις των websites βρίσκονται κοντά και μπροστά από το Autoholix στο Ranking. Αν ξεχνάω κάποια websites σας παρακαλώ να με συγχωρήσετε. Οπότε δείτε τους πίνακες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

1.«Daily Time on Site», δηλαδή, ο χρόνος που παραμένει ένας επισκέπτης στην σελίδα.

(Σχόλιο για Autoholix): Βρίσκω συγκινητικό  ότι όσοι αναγνώστες επισκέπτονται το Autoholix παραμένουν σε αυτό διαβάζοντας την ύλη του-κατά μέσο όρο-για 41 λεπτά της ώρας.

 

2.«Daily Pageviews per Visitor», δηλαδή πόσες σελίδες βλέπει σε κάθε του επίσκεψη ο κάθε αναγνώστης.

(Σχόλιο για Autoholix):Ο πίνακας δείχνει ότι όσοι αναγνώστες επισκέπτονται το Autoholix διαβάζουν 15 διαφορετικές σελίδες κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους.

 

3.«Bounce Rate», δηλαδή πόσοι από αυτούς που βλέπουν ένα link του site τελικά αποφασίζουν να το προσπεράσουν και να πάνε αλλού.

(Σχόλιο για Autoholix):Το Autoholix εδώ έχει και πάλι την πρώτη θέση καθώς έχει τον χαμηλότερο δείκτη με περίπου 20%.

 

Μουσικό διάλλειμα 😉

 

Συνεπώς:

Νούμερα υπάρχουν πολλά και είναι θέμα προτεραιοτήτων το εάν εστιάζουμε στην ποσότητα ή στην ποιότητα.

Θα παρακαλούσα ωστόσο να σταματήσει η ανταλλαγή δηλώσεων και στοιχείων μεταξύ των εκπροσώπων των μέσων και να κοιτάξει ο καθένας από εμάς να βελτιώσει τον δρόμο που έχει επιλέξει να πορευτεί και όχι να προσπαθεί με κάθε τρόπο να «πεθάνει η κατσίκα του γείτονα».

Έχει αποδειχτεί ότι αυτή η τακτική δεν βγαίνει ποτέ σε καλό.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά