Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΗ Ducati θριαμβεύει εντός έδρας κάνοντας το «1-3»

Η Ducati θριαμβεύει εντός έδρας κάνοντας το «1-3»

Ένας πραγματικά αξέχαστος αγώνας για τους απανταχού φίλους και οπαδούς της Ducati, ήταν αυτός που έλαβε χώρα στην πίστα του Μουγκέλο, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Παρθενική νίκη στο MotoGP για το Ντανίλο Πετρούτσι σε έναν αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία μόλις μέτρα και 3η θέση για τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο, που τερμάτισε μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του.

DUCATI - ITALY MOTOGP 2019 - ΝΤΑΝΙΛΟ ΠΕΤΡΟΥΤΣΙ_3Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που αναβάτες της Ducati κερ δίζουν στο Μουγκέλο, στον «εντός έδρας» αγώνα της ομάδας, καθώς είχαν προηγηθεί ο Ντοβιτσιόζο το 2017 και ο Χόρχε Λορένθο το 2018.

Με εκκίνηση από την πρώτη σειρά του grid, ο Πετρούτσι βρέθηκε από τα πρώτα μέτρα στο group των πρωτοπόρων, μαζί με το Ντοβιτσιόζο, που είχε κάνει εξαιρετική εκκίνηση από την τρίτη σειρά και βρέθηκε μάλιστα να στρίβει 3ος στην πρώτη στροφή της πίστας.

DUCATI - ITALY MOTOGP 2019 - ΝΤΑΝΙΛΟ ΠΕΤΡΟΥΤΣΙ - ΑΝΤΡΕΑ ΝΤΟΒΙΤΣΙΟΖΟ_1Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από συνεχείς προσπεράσεις, με τους δύο Ιταλούς να συμμετέχουν σε ένα group τεσσάρων αναβατών που φάνηκε εξ αρχής ότι θα έδινε τη μάχη μέχρι τέλους, για τις τρεις θέσεις στο βάθρο. Τελικά, ο Πετρούτσι πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού κατακτώντας την παρθενική του νίκη στο MotoGP, λιγότερο από μία ανάσα από τον δεύτερο Μάρκεθ – για την ακρίβεια 43 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στο τέλος του αγώνα, ο Κλαούντιο Ντομενικάλι, CEO της Ducati, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. «Η νίκη είναι πάντα κάτι το φανταστικό αλλά το να κερδίζεις στο Μουγκέλο, έχει σίγουρα ιδιαίτερη, ξεχωριστή σημασία. Σε έναν αγώνα που νιώθουμε στο σπίτι μας, η ώθηση από τόσους ανθρώπους της εταιρείας αλλά και χιλιάδες οπαδούς της μάρκας μας, είναι πραγματικά κάτι μοναδικό», δήλωσε.

DUCATI - ITALY MOTOGP 2019 - ΝΤΑΝΙΛΟ ΠΕΤΡΟΥΤΣΙ_1Μετά και τον αγώνα στο Μουγκέλο, έκτο γύρο της σεζόν, ο Ντοβιτσιόζο παραμένει στη 2η θέση του πρωταθλήματος αναβατών με 103 βαθμούς (προηγείται ο Μάρκεθ με 115), ενώ ο Πετρούτσι αναρριχήθηκε στην 4η θέση με 82. Η Ducati παραμένει στη 2η θέση στους κατασκευαστές με 115 βαθμούς ενώ η Mission Winnow Ducati είναι πρώτη στις ομάδες με 185.

Επόμενος αγώνας το Grand Prix της Καταλονίας, στην πίστα του Μοντμελό, έξω από τη Βαρκελώνη, το τριήμερο 14-16 Ιουνίου.

Πηγή: Ducati

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο